Manisa'nin minik elleri fidan dikti

Manisa Büyüksehir Belediyesi’nde egitim gören minik ögrenciler, 11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü etkinligi kapsaminda Manisa Büyüksehir Belediyesi Süs Bitkileri Üretim Tesisi’nde belirlenen alana fidan dikimi yaparak, dogaya katki sagladi.

Güncel 11.11.2022 17:19:00 0
Manisa

MANISA (IGFA) -  Manisa Büyüksehir Belediyesi’nin minik ögrencileri yesil alanlarin artmasi için ellerindeki fidanlari toprakla bulusturdu.

11 Kasim Milli Agaçlandirma Günü etkinligi kapsaminda düzenlenen program kapsaminda Manisa Büyüksehir Belediyesi Süs Bitkileri Üretim Tesisi’ne ziyarette bulunan minik ögrenciler ilk olarak serayi gezerek yetkililerden bilgi aldi. Minik ögrencilere Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Idari Isler Sube Müdürü Hasan Torun, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri Sorumlusu Eren Çakir ve ögretmenleri eslik etti.

Bitkilerin üretim süreleri ve üretim asamalarini yakindan görerek ögrenen minikler yetkililerin yardimiyla bitki üretim için ellerindeki kökleri toprakla bulusturdu.

Serada yetisen bitkiler ve agaç türleri hakkinda bilgi alan ögrenciler daha sonra Manisa Büyüksehir Belediyesi Süs Bitkileri Üretim Tesisi’nde belirlenen alanda Selvi fidanlarini toprakla bulusturdu. Seraya gelen minik ögrenciler günün unutulmamasi için hatira fotografi çektirmesinin ardindan programi sonlandirdi.

 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °