Adli Sicil artik 28 yabanci dilde!

Adalet Bakanligi’nin Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi ile Cumhuriyet bassavciligi nezdindeki adli sicil birimlerinden, yurt disi temsilciliklerden ve e-Devlet üzerinden 19 yabanci dilde tercüme edilmis adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 9 yeni yabanci di

Güncel 13.11.2022 11:07:00 0
Adli Sicil artik 28 yabanci dilde!

ANKARA (IGFA) - Ilk olarak Ingilizce, Fransizca, Almanca ve Italyanca olmak üzere 4 dilde verilen sabika kayitlari, uygulama alaninin genisletilmesiyle Ispanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi saglandigi kaydedilerek önce 18'e, daha sonra da 19'a çikarilmisti.

Adalet Bakanligi tarafindan gelistirilerek yenilenen Yeni Adli Sicil Bilisim Sistemi (ASBS) Bosnakça, Hirvatça, Kazakça, Kirgizca, Mogolca, Özbekçe, Sirpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de eklenmesiyle 28 yabanci dile tercüme edilmis adli sicil belgesi alabilme imkanina kavusuldu.

BOZDAG: TALEP VE IHTIYAÇLARI KARSILAMAYA DEVAM EDECEGIZ

Adalet Bakani Bekir Bozdag, vatandaslarin talep ve ihtiyaçlari dogrultusunda yargi hizmetlerine yön verdiklerini belirterek, “19 yabanci dilde verilen tercüme edilmis adli sicil kaydi uygulamasina 9 dil daha ekledik. Özellikle Türk dünyasi açisindan büyük önem tasiyan Kazakça, Kirgizca, Türkmence dillerinde tercüme edilmis adli sicil belgesi verilebilecek. Pazartesi günü itibariyle 28 dilde adli sicil belgesi alinabilecek. Vatandasimiz talep ettikçe, biz talepleri karsilamaya, ihtiyaç neyse onu temin etmeye devam edecegiz.” diye konustu.

 


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °