Uluslararasi Izmir Kisa Film Festivali basliyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle bu yil 23’üncü kez düzenlenen Uluslararasi Izmir Kisa Film Festivali bugün basliyor.

Güncel 14.11.2022 16:29:47 0
Uluslararasi Izmir Kisa Film Festivali basliyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle bu yil 23’üncü kez düzenlenen Uluslararasi Izmir Kisa Film Festivali bugün basliyor.



Izmir Büyüksehir Belediyesi, Kültür Bakanligi, Sinema Genel Müdürlügü, Izmir Ticaret Odasi, Fransiz Kültür Merkezi ve Migros’un destekledigi Uluslararasi Izmir Kisa Film Festivali bugün basliyor. Özel seçkilerle 300’ün üzerinde filmi ücretsiz seyirciyle bulusturacak festival kapsaminda atölye çalismalari ve söylesiler de yapilacak. Ulusal ve uluslararasi dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altin Kedi Ödülleri için yarisacak filmler, yönetmen Ömer Faruk Sorak baskanliginda degerlendirilecek. Altin Kedi Ödülleri ise 19 Kasim Cumartesi günü yapilacak ödül töreniyle sahiplerini bulacak.



Özel film seçkileri
Film gösterimleri, ana salon Fransiz Kültür Merkezi olmak üzere, Tarik Akan Gençlik Merkezi, Mavibahçe AVM, Karaca Sinemasi ve festivalin online izleme platformunda ücretsiz olarak yapilacak. Ayrica Alman Kültür Merkezi katkilariyla ShortExport kisa filmler, Romanya Kültür Merkezi kisa film seçkisi sinemaseverlerle bulusacak. Türkiye ve dünya sinemasinin örnekleri, gösterim programinda panorama bölümünde yer aliyor.



Izmir Film Works
Jüri Baskani Ömer Faruk Sorak, jüri üyeleri Ümmü Burhan, Saadet Isil Aksoy, Zeynep Santiroglu Sutherland söylesi etkinlikleriyle Izmirli sevenleriyle bir araya gelecek. Ayrica 17-19 Kasim tarihlerinde IzQ Girisimcilik Merkezi’nde düzenlenecek Izmir Film Works ile sürdürülebilir film yapimi atölyeleri ve üç kategoride proje sunum yarismasi olacak. Filmli kameralar ile ögrencilerin süper8 formati ile tanismalarini saglayacak egitim ile Izmir’de sinema egitimi veren üniversitelerden olusan ögrenci gruplari Tarihi Havagazi Gençlik Yerleskesi’nde çok eglenceli bir film yapim egitimi alacak.


“Sinema mekan sergisi”
Izmir'de yasayan diorama sanatçisi Simal Gürkan ve Izmir Kisa Film Festivali isbirliginde hazirlanan ''Sinema ve Mekân'' konulu diorama sergisi 14-20 Kasim tarihlerinde gösterime açilacak. Sergi, ikonik film karelerini diorama sanatiyla bulusturarak, hepimizin tanidigi bildigi sahneleri sinema perdesinden çikarip ziyaretçileriyle bulusturacak.



Kisa filmler vizyona girecek
Izmir Kisa Film Festivali’nin Baska Sinema ile yaptigi ortaklik ile seçilen 6 kisa film sinema salonlarinda vizyona girme sansi bulacak. Bu yolla kisa filmlere ilginin artmasi ve yurt disi örneklerinde oldugu gibi sadece festivallerde degil vizyonda da izleyici ile bulusmasi hedefleniyor. Bir hafta boyunca birçok filmin seyirci ile bulusacagi Izmir Kisa Film Festivali programina festivalin sosyal medya hesaplarindan ulasilabilir.


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °