REKABET KURULU FERRERO FINDIK ITHALAT IHRACAT VE TICARET AS HAKKINDA SORUSTURMA AÇTI

Rekabet Kurulu, Ferrero Findik Ithalat Ihracat ve Ticaret AS hakkinda, Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun'u ihlal ettigi iddiasina yönelik olarak sorusturma açti. Sorusturma sürecinde, firmanin, findik alim pazarinda hâkim durumda olup olmadigi incelenece

Güncel 15.11.2022 11:33:00 0
REKABET KURULU FERRERO FINDIK ITHALAT IHRACAT VE TICARET AS HAKKINDA SORUSTURMA AÇTI

Rekabet Kurulu, Ferrero Findik Ithalat Ihracat ve Ticaret AS hakkinda, Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun'u ihlal ettigi iddiasina yönelik olarak sorusturma açti. Sorusturma sürecinde, firmanin, findik alim pazarinda hâkim durumda olup olmadigi incelenecek.

Rekabet Kurulu, Ferrero Findik Ithalat Ihracat ve Ticaret AS'ye yönelik sorusturma açilmasini kararlastirdi. Sorusturma açilmasina dair karar Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer aldi. Açiklamada su bilgiler aktarildi:  

“ÖN ARASTIRMA KARARA BAGLANDI: Ferrero International S.A. ve istiraklerinin findik pazarinda, üretimden itibaren, alim, kirim ve ihracat asamasina kadar tüm seviyelerdeki eylemleri ile 4054 sayili Rekabetin Korunmasi Hakkinda Kanun’u ihlal ettikleri iddiasina yönelik olarak yürütülen ön arastirma Rekabet Kurulunca karara baglandi.

BULGULARI CIDDI VE YETERLI BULUNDU: Ön arastirmada elde edilen bilgi, belge ve yapilan tespitleri 03.11.2022 tarihli toplantisinda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulgulari ciddi ve yeterli bularak; Ferrero Findik Ithalat Ihracat ve Ticaret AS hakkinda sorusturma açilmasina, 22-50/734-M sayi ile karar verdi.”

FINDIK ALIM PAZARINDAKI FIYATLAMA DAVRANISLARI INCELENECEK

Sorusturma kapsaminda Ferrero Findik Ithalat Ihracat ve Ticaret AS'nin, findik alim pazarinda hâkim durumda olup olmadigi, findik alim pazarindaki fiyatlama davranislarinin sömürücü/haksiz nitelikte bulunup bulunmadigi, findik alim pazarinda fiili münhasirlik uygulayip uygulamadigi, sözlesme yapmanin reddi niteliginde uygulamalari olup olmadigi incelenecek.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °