DOGU PERINÇEK: “AK PARTI BU YANLISTAN DERHAL DÖNMELIDIR. HDP ILE ANAYASA YAPILMAZ, ANAYASA YIKILIR”

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, beraberindeki Ethem Sancak ve heyetle Istiklal Caddesi’nde terör saldirisinin yasandigi yere karanfil birakti. HDP’nin kapatilmasi gerektigini savunan Perinçek, anayasa degisikligi için AKP’nin HDP’yi ziyaret etm

Güncel 15.11.2022 17:15:00 0
DOGU PERINÇEK: “AK PARTI BU YANLISTAN DERHAL DÖNMELIDIR. HDP ILE ANAYASA YAPILMAZ, ANAYASA YIKILIR”

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, beraberindeki Ethem Sancak ve heyetle Istiklal Caddesi’nde terör saldirisinin yasandigi yere karanfil birakti. HDP’nin kapatilmasi gerektigini savunan Perinçek, anayasa degisikligi için AKP’nin HDP’yi ziyaret etmesini “Istiklal Cadde’mizde bomba patlatanlarin örgütünü mü, mayin döseyenlerin örgütünü mü ziyaret ediyoruz? AK Parti bu yanlistan derhal dönmelidir. HDP ile Anayasa yapilmaz, Anayasa yikilir” sözleriyle elestirdi.

Vatan Partisi Genel Baskani Dogu Perinçek, beraberindeki Ethem Sancak ve partililerle, önceki gün Istiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldirisinin yasandigi yere gitti. Alana karanfil birakan Perinçek, "Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Büyükelçiligi'nin taziyesini kabul etmiyoruz" diyen Içisleri Bakani Süleyman Soylu'ya destek verdi. "ABD teröristlerin agababasidir" diyen Perinçek, açiklamasinda ayrica HDP'yi hedef aldi ve anayasa degisikligi için HDP'yi ziyaret eden AKP'yi elestirdi. Perinçek, sunlari söyledi:

"HDP DERHAL KAPATILMALIDIR: Terör örgütüne; terörist toplayan, para toplayan, terör örgütü PKK’nin propagandasini yapan HDP derhal kapatilmalidir. HDP’yi kapatmamak Mehmetçige sadakatsizliktir, vefasizliktir hatta ihanettir. Buradan Anayasa Mahkemesi’ne tekrar hatirlatiyoruz. Hukukun geregi, vatan bütünlügünün geregi, Türkiye’de insanca yasamanin, kardesçe yasamanin geregi derhal PKK’nin uzantisi olan HDP’nin kapatilmasidir.

HDP ILE ANAYASA YAPILMAZ, ANAYASA YIKILIR: Ikincisi; HDP ile Anayasa yapilmaz, Anayasa yapacagiz diye HDP ziyareti AK Parti hükümetinin, vahim bir yanlistir. Yanlis oldugunu iste burada sehitlerimizi kurban vererek bir kez daha anlamis oluyoruz. Nereyi ziyaret ediyoruz? Istiklal Caddemizde bomba patlatanlarin örgütünü mü ziyaret ediyoruz? Mayin döseyenlerin ülkemizin zeminine, örgütünü mü ziyaret ediyoruz? Mehmetçigimizi kursunlayanlarin, bebek katillerinin örgütünü mü ziyaret ediyoruz? AK Parti hükümeti derhal bu yanlistan dönmelidir. HDP ile Anayasa yikilir, Anayasa yapilmaz."


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °