Enpolitik Özel: 'PAZARTESINDEN PAZARA TÜRKIYE’M' 'THANKS GOD'

Enpolitik okurlarina özel hazirlanan ve haftalik yayinlanan serimize agir salgin sürecinden etkilenen teknik ekibimizden dolayi birkaç günlük sapmayla erisiyorsunuz... Keyifli okumalar...

Güncel 16.11.2022 13:25:00 0
Enpolitik Özel:

SIPARIS BILE VEREMEZSIN...

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu: Tarihi Yarimada’da kullanmak için yerli ve milli TOGG’dan 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açiklamayla, TOGG’dan sadece Sayin Cumhurbaskani’nin siparis yetkisi oldugunu yani talebimizin karsilanmayacagini ögrendik. Israrla siramizi bekleyecegimizi duyururuz.

( https://ankahaber.net/haber/detay/ekrem_imamoglu- 111340)

Sayin Cumhurbaskani’nin izniyle...

 

“ÇÖK-KAPAN-TUTUN”

18.57 DEPREM TATBIKATI

AFAD koordinasyonunda Düzce Depremi'nin 23'üncü yili dolayisiyla depremin meydana geldigi saat 18.57'de Türkiye geneli ve KKTC'de "Deprem Ani Ülke Tatbikati" yapildi.

Deprem tatbikatinda bazi telefonlara bildirim gitmedi! Nedenini AFAD Baskani duyurdu

Türkiye genelinde yapilan deprem tatbikatinda çogu kullaniciya bildirim gelmedi, ya da çok geç geldi. Konuya iliskin açiklama yapan AFAD Baskani Yunus Sezer, telefon ayarlarinin yapilmasi gerektigini belirterek, "Telefonlarda Simas bildirim butonlari var. Bu butonun aktif hale getirilmesi gerekiyor." dedi. (https://www.internethaber.com/deprem-tatbikatinda)

Haber Alma ve Yayma Sistemi'nden (HAY) verilen anonslar cami ve belediye hoparlörlerinden yayinlandi. Tatbikat esnasinda vatandaslarin panik olmamasi için sirenler çalinmadi. (https://www.aa.com.tr/tr/gundem/turkiye-genelinde-cok-kapan-tutun-736339)

Panik olmadi ama Simas tatbikattan sonra da olsa ögrenildi...

SGK, YOLSUZLUK...

Bakan Bilgin, "Geçen sene de bahsetmistim, onu bir arkadasimiz hatirlatti. Nedir o? Yolsuzluk. SGK’yle ilgili böyle bir iddia vardi. Bu sadece bir iddia degil, bizim müfettislerimizin de bize yansittigi, getirdigi... Bir hukukçu arkadasimizi görevlendirdim. O arkadasimiz didik didik etti ve oradaki yolsuzluk hadisesine bulasmis adamlarin tamamiyla ilgili suç duyusunda bulundu. Orada ki rakam 1 milyar civarinda. Sorumlulari yargiya hesap verecekler, bazi görevlileri de ben isten attim. Süleyman Bey’le (Süleyman Soylu) ilgili o sorusturma dosyasinda hiçbir sey yok. Süleyman Bey’in akrabasi oldugu iddia edilen hiç birisi de yok o sorusturma dosyasinda.” Yanitini verdi. (https://t24.com.tr/haber/bakan-bilgin-sgk-deki-yolsuzluk-1072027)

Sonuç???

7g TEKNOLOJISI

12 Kasim, saat: 20.00 Basaksehir’in 12 maçta yedigi gol sayisi: 8

12 Kasim, saat: 21.52 Basaksehir’in 13 maçta yedigi gol sayisi: 15

Basaksehir Fatih Terin Stadinda hiç kimsenin beklemedigi bir sonuç ortaya çikti:

BASAKSEHIR: 0 – GALATASARAY 7

Bu bir antrenman ya da hazirlik maçi degildi...

KABIR ADABI

10 Kasim’da devlet erkaninin Anitkabir’den çikisi esnasinda “Her yer Tayyip, Her Yer Erdogan” sesleri duyuldu.

Organize bir hareket degil gibiydi. Hatta bir genç bagiran gürbüzü ikaz etti.

Her seyi bir kenara birakin;

Kabir adabi lütfen... saygi...

THANKS GOD...

ABD ara seçimlerinde Cumhuriyetçiler 49 sandalyeyi, Demokratlar ise 48 sandalyeyi garantiledi (Anadolu Ajansi)

ABD araseçimleri sonrasi Baskan Biden’in açiklamalari...

“Kirmizi dalga olusmadi (hamdolsun).”

“Cumhuriyetçiler beklenenden az oy aldi (hamdolsun).”

ASIM’IN NESLI (1)

“Yetissin Asim'in nesli/Etsin sana dar meydani!”

(Niyazi Yildirim Gençosmanoglu/Meydan siiri)

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Sali grup toplantisi konusmasinda, bu siire yer verdi ve bazi bölümlerini coskulu bir sekilde okudu...

Peki ama kimdi Asim ve hâlâ yetismediyse ne zaman yetisecekti?

(1) Geçmisten Gelecege Âsim’in Nesli Öz Edebî eserlerde sanatçilar çogu zaman hayalî bir figür ya da gerçekte var olan bir kisi üzerinden duygu ve düsüncelerini okura iletirler. Sanat eserinin etkili söylemi kisilerden nesillere intikal eder. Sair Mehmet Âkif’in Safahat adli eserinin altinci kitabinin adi Âsim’dir. Bu genç yetenek kendisine verilen deger geregi manzumenin içinde de yer almistir. Âkif bu gencin ruhî ve bedenî alanlardaki özelliklerini saymis onun üzerinden tüm gençlige seslenmistir. Bedenen saglikli gencin, ruhen nasil olmasi gerektigi basliklar hâlinde dile getirilmistir. Saglikli, sahsiyetli, basarili, çaliskan, sorumlu nitelikleriyle bir gencin örnek kimligi Safahat’in bu bölümünde ele alinmistir. Bir toplumun mevcut ve gelecek nesillerini nasil görmek istedigi, onlardan neler bekledigi kapsamli bir sekilde bu bölümde bulunmaktadir. Ayrica Safahat’in Âsim adli bölümü Mehmet Âkif’in fikir dünyasini açik olarak siire aktardigi bölümdür.

https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/2190904

Âsim (Arapçada): Günahtan, haramdan çekinen kisi.

YA ÇÖZÜLECEK YA ÇÖZÜLECEK...

Basörtüsü meselesini de içeren anayasa degisikligi kapsaminda AK Parti, çalismalarina devam ederken AK Parti/HDP görüsmesi gündemdeki yerini korudu.

Bu görüsmeye MHP ne diyecekti?

Genel Baskan Bahçeli grup toplantisinda bu görüsmeyi anayasal çerçeve içinde makul bulurken “Bizim için HDP neyse CHP’de odur ve aynisidir” dedi.

Bu mesele bu defa çözülecek!

YENI BASKANLIK

Kültür ve Turizm Bakanligi bünyesinde "Alevi-Bektasi Kültür ve Cemevi Baskanligi" kurulmasina iliskin Cumhurbaskanligi Kararnamesi, Cumhurbaskani Erdogan'in imzasiyla Resmî Gazetede yayimlandi. (https://www.internethaber.com/erdogan- 2277964)

GAZETE 1. SAYFA...

Hâlimize çok sükür...

YALAN (ASPARAGAS) OLSUN LÜTFEN

Yorum yok...


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °