Çesme’de “Baliga Gel” etkinlikleri basladi

Çesme’de “Baliga Gel” etkinlikleri basladi

Oran, “Denizlerimizin bereketiyle, sofralarimizi zenginlestirecegiz”

Oran, “Denizlerimizin bereketiyle, sofralarimizi zenginlestirecegiz”

 

Çesme Belediyesi, Dokuz Eylül Rotary Kulübü isbirliginde, 14-21 Kasim Dünya Balikçilik Haftasini bir dizi etkinlikle kutluyor. Denizler için farkindalik yaratmak amaciyla düzenlenen etkinlikler Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlenen söylesi ve sergi ile basladi.

 

Moderatörlügünü A. Nedim Atilala’nin yaptigi Sef Yunus Emre Akkor ‘Osmanli’dan Günümüze Su Ürünlerinin Islenmesi’ konulu söylesi gerçeklestirdi.

 

Açilis etkinliklerine Çesme Belediye Baskani M. Ekrem Oran’in yani sira Yasar Üniversitesi Gastronomi ögrencileri ve çok sayida vatandas katildi.

 

Oran, “Iklim krizinin etkileri, deniz kirliligi, bilinçsiz avlanmanin deniz ekosisteminde yarattigi hasarlar sonucunda denizlerimiz alarm veriyor. Balikçilarimizin, tüketicilerimizin bu konuya çok hassas yaklasmalari gerekiyor. Mevsiminde avlanmak, dogru derinlikte avlanmak, baliklarin üreme süreçlerine saygi ile yaklasmak çok önemli. Zor günlerden geçiyoruz. Ekonomik kosullarin zorlayici oldugunu hepimiz biliyoruz. Ama hiçbirimizin, hiçbir konuda günü kurtarmak anlayisiyla davranma lüksümüz yok. Evet bugün denizlerimizin bereketiyle, sofralarimizi zenginlestirecegiz. Ama yarini yok saymayacagiz” dedi.

 

“Üreterek zenginlesecegiz”

Oran, sözlerini su sekilde sürdürdü: “Binlerce yildir bir çok medeniyete ev sahipligi yapmis, büyük oranda geçimini denizlerden saglayan Ildirimizda gerçeklestirdigimiz ‘Baliga Gel’ etkinligimizi bu konuda toplumsal duyarliligi artirmak üzerine kuruyoruz. Ildir’da, Sifne’de, Dalyan’da, Çiftlik’te, Çesmemizin dört bir kösesinde balikçilarimiza destek olacak, denizle kucaklasacagiz. Üreterek zenginlesecegiz, paylasarak büyüyecegiz. Baliga gel etkinligimize katilan herkese rastgele.”