Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi Buca’yi gelecege tasiyor

BUCA Belediyesi Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi çok yakin zamanda kapilarini açiyor.

Güncel 16.11.2022 11:50:00 0
Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi Buca’yi gelecege tasiyor

BUCA Belediyesi Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi çok yakin zamanda kapilarini açiyor.

 

Buca Belediyesi,  Baskan Erhan Kiliç’in vizyonerligi ve liderligi öncülügünde, sürdürülebilir kalkinma hedefleri kapsaminda bir yenilige imza atiyor. Buca Belediyesi Ar-Ge Müdürlügü bünyesinde çalismalarini yürütecek olan Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi Kasim ayi içerisinde hayata geçiyor.

 

Izmir’in en yogun nüfusuna sahip Buca’da sosyal belediyecilik anlayisi çerçevesinde, katilimci yönetim anlayisiyla hizmet üreterek kenti gelecege hazirlamak amaci ile kurulan Inovasyon Merkezi  iki yillik bir hazirlik sürecinin ardindan çalismalarina basliyor.

 

Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç  yaptigi açiklamada Ar-Ge Müdürlügü bünyesinde kurulan Sürdürülebilirlik ve Inovasyon Merkezi’ni  Buca’ya deger katacak çalismalari sebebi ile çok önemsediklerini belirtti.  Yeni kurulan Merkez ile ilgili olarak heyecanli olduklarini ifade eden Baskan Kiliç “Genel olarak amacimiz,  Izmir’in en yogun nüfusuna sahip, göç alip veren , Dokuz Eylül Üniversitesi’nde  egitim alan 70 binin üzerinde ögrenciye ev sahipligi yapan ilçemizde, sosyal belediyecilik anlayisimiza uygun olarak kimseyi geride birakmadan; kapsayici , adil, katilimci yönetim anlayisimizla hizmet üreterek , Belediyede hizmet veren tüm ekibimiz  ve yurttaslarimizla kentimizi gelecege hazirlamaktir ” diye konustu.

 

YURTTAS KATILIMI SAGLANACAK

 Sürdürülebilirlik ve  Inovasyon Merkezi,  Buca’ya deger katan, 17 sürdürülebilir kalkinma amaci ekseninde yaratici, yenilikçi, sürdürülebilir,  kapsayici hizmetler tasarlayacak.  Yeni bir kent yaratma amaci ile  tüm paydaslarin katilimi ile yerel sorunlara proje bazli kolektif çözümleri üretip uygulamaya koyacak. Tüm bu çalismalari yaparken de katilimci yönetim anlayisini güçlendirmeyi amaçliyor.

 

Merkezde,  uluslararasi ve yerel aktörlerle isbirligi gelistirilirken, kurum içi ve kurum disi kapasiteyi güçlendirmeye  yönelik egitimler yapilacak.  Hak temelli yurttas katilimini saglamak üzere gönüllü katilim platformu gibi dijital araçlar tasarlanarak,  inovatif projeler gelistirilecek. Bu kapsamda  Bucalilari gelecege hazirlayacak panel, konferans, atölye çalismalari , sosyal inovasyon , sosyal girisimcilik , deneyim paylasim toplantilari , odak grup toplantilari , sosyo- kültürel etkinlikler yapilacak.


Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °