KILIÇDAROGLU, KILIS’TE VATANDASLARA SESLENDI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kilis’te vatandaslara; “Hiç endise etmeyin. Suriye’de de Türkiye’de de huzuru ve bereketi saglayacagim. Bunu yapmam için size ihtiyacim var. Demokrasiye ihtiyacim var. Sizler destek verdiginiz sürece bu sorunlar çözül

Güncel 17.11.2022 15:30:00 0
KILIÇDAROGLU, KILIS’TE VATANDASLARA SESLENDI

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kilis’te vatandaslara; “Hiç endise etmeyin. Suriye’de de Türkiye’de de huzuru ve bereketi saglayacagim. Bunu yapmam için size ihtiyacim var. Demokrasiye ihtiyacim var. Sizler destek verdiginiz sürece bu sorunlar çözülebilir. 10 yilda, 15 yilda, 20 yilda çözemediler. Benim öyle uzun uzun konusmaya niyetim yok. Bes yilda Türkiye’nin en temel sorunlarini, alti lider bir araya gelerek akilla çözecegiz. Göreceksiniz” sözleri ile seslendi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kilis’te; esnaf ziyareti sirasinda halka seslendi. Kiliçdaroglu, sunlari söyledi:

“Beni dikkatle dinlemenizi isterim. Bu, miting degil. Buraya geldim, sizlerle beraber olmak için geldim. Türkiye’yi geziyorum, adim adim geziyorum. Vatandasimi dinliyorum. Derdi nedir? Nasil çözülecek? Çünkü, dert sahibini dinlemezseniz sorunu çözemezsiniz.

Kilis’in kadim bir sehir oldugunu biliyorum. Milli Kurtulus Savasi sirasinda yaptigi fedakarligi ben degil, bütün dünya da biliyor. Ama son 10 yildir ciddi sorunlarimiz var. Suriye’de yasanan sorunlarin Kilis’e yansimasi var. Kilis’in büyük sorunlari var. Bu sorunlarin çözülmesi lazim. Sorunlar, akilla çözülür, bilgiyle çözülür, birikimle çözülür.

Kavga ederek, sorunlar çözülmez. Kavga ettiginiz zaman sorunu büyütmüs olursunuz. Herkesin huzur içinde yasamasini istiyoruz. Herkesin kazanmasini istiyoruz. Esnafin kazanmasini, çiftçinin, üreticinin kazanmasini istiyoruz. Her evde huzurun, bereketin olmasini istiyoruz.

“BEN, BESLI ÇETELERIN ADAMI DEGILIM. BEN ÜRETENIN, ÇALISANIN ADAMIYIM”

Sorun var biliyorum. Ama sorunlari asacak miyiz? Evet, sorunlari asacagiz. Alti lider bir aradayiz ve beraber bu sorunlari asmak için kararliyiz. Insallah göreceksiniz, Millet Ittifaki’nda bütün sorunlari tereyagindan kil çeker gibi, çözecegiz. Hiç endise etmeyin.

Haksizliga ugrayanlar var. Haklarini teslim edecegiz. Çiftçi ektigi ürünün karsiligini alamiyor, alinin terinin karsiligini verecegiz. Hiç kimse unutmasin. Özellikle Kilisli kardeslerim unutmasin. Ben, ‘besli çetelerin’ adami degilim.  Ben esnafin, sanayicinin, çiftçinin adamiyim. Ben üretenin, çalisanin adamiyim. Üretenin, çalisanin hakkini hukukunu savunurum. Esnaf kardesim; bana oy verir, vermez o ayri bir sey. Ama o esnafin kazanmasi lazim. Esnaf, orta direktir. Orta direk çökerse, devlet çöker. Esnafin kazanmasi lazim. Çiftçinin kazanmasi lazim. Üreticinin kazanmasi lazim. O zaman memlekette huzur olur. O zaman memlekette bereket olur.

“SURIYE’DE DE TÜRKIYE’DE DE HUZURU VE BEREKETI SAGLAYACAGIM”

Suriye’de yasanan drami da Allah’in izniyle bitirecegiz. Suriyeli kardeslerimiz, kendi özgür iradeleriyle ülkelerine gidecekler. Burada sordum, gidecek misiniz? ‘Huzur olsun, baris olsun gideriz’ diyorlar. Biz, huzuru ve barisi saglayacagiz. Orta Dogu’da egemen güçlerin oyunu var. 3 milyon 600 bin Suriyeli var. Biz, irkçilik yapmiyoruz, biz kimseye kötü gözle bakmiyoruz. Onlari akrabalarimiz olarak görüyoruz. Ama tas, yerinde agirdir. Onlar da kendi ülkelerinde huzur içinde yasasinlar istiyoruz. Savas olmasin istiyoruz. Bunu saglayacagiz. Huzuru saglayacagim, bereketi saglayacagim. Hiç endise etmeyin. Suriye’de de Türkiye’de de huzuru ve bereketi saglayacagiz.

Bunu yapmam için size ihtiyacim var. Demokrasiye ihtiyacim var. Sizler destek verdiginiz sürece bu sorunlar çözülebilir. 10 yilda, 15 yilda, 20 yilda çözemediler. Bes yilda Türkiye’nin en temel sorunlarini, alti lider bir araya gelerek akilla çözecegiz. Göreceksiniz. Baris varken niye kavga olsun, niye savas olsun? Biz barisi, huzuru, beraber yasamayi istiyoruz. Biz kavga etmek istemiyoruz.

“BÜTÜN HAKSIZLIKLARI GIDERECEGIM”

Haksizliga ugrayanlar var. ‘Mahkemeden beraat geldi, beni görevime iade etmiyorlar’ diye hiç kimse endise etmesin. Haksizlik karsisinda susan, dilsiz seytandir. Benim inancim budur. Bütün haksizliklari giderecegiz. Bizimle ayni dünya görüsünü paylasir, paylasmaz onun bir önemi yok. Önemli olan haksizliga karsi çikmaktir. Adaleti getirmektir. Adaleti bu ülkeye getirecegiz. Beraber getirecegiz. Birlikte getirecegiz. Birlikte olmak isteyen, adaleti getirmek isteyen bütün kardeslerime sesleniyorum: Bize katilin. Adalet istiyorsaniz, bize katilin. Esnafin, issizin, çiftçinin hakkini istiyorsaniz bize katilin. Güzel bir ülkeyi, beraber insa edecegiz.

“SARAY, 85 MILYONUN OLMALIDIR”

Benim saraylarda oturmak gibi bir niyetim yok. Saray maray degil, evimizde oturacagiz. Eger bu ülkede saraya birisi layiksa, bu ülkenin 85 milyonu saraya layiktir. Saray, 85 milyonun olmalidir.

Esnafin kazandigi yerde, bereket olur. Ahi Evran kültüründen gelir, esnaf kardeslerimiz. Esnaf kazanirken, yanindaki esnaf arkadasi siftah yapmamissa, onun da siftah etmesini ister. Esnafin dayanisma kültürü vardir, bu kültür kadim bir kültürdür. Ahi Evran kültürüdür, Mevlâna kültürüdür, Haci Bektas kültürüdür bu, Anadolu Erenleri kültürüdür bu. Bu kültürü yasatmak zorundayiz. Bu kültürü yasattigimiz zaman, esnaf kardesimizin de hakkini, hukukunu teslim etmis oluruz. Bundan emin olmanizi isterim. Ankara’da Kilis’in de hakkini, hukukunu savunan bir kardesimiz var, rahatlikla diyebilirsiniz. Sizin hakkinizi, hukukunuzu savunacagim”


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °