25. Ankara Tiyatro Festivali Basladi

Baskent Ankara’nin en önemli kültür sanat etkinliklerinden olan Ankara Tiyatro Festivali’nin 25’incisi Çankaya Belediyesinin ev sahipliginde Yilmaz Güney Sahnesi’nde basladi. Açilis gecesinde Onur ve Emek Ödülleri sahiplerini bulurken Festivalin ilk oyunu

Kültür-Sanat 19.11.2022 11:06:00 0
25. Ankara Tiyatro Festivali Basladi

Baskent Ankara’nin en önemli kültür sanat etkinliklerinden olan Ankara Tiyatro Festivali’nin 25’incisi Çankaya Belediyesinin ev sahipliginde Yilmaz Güney Sahnesi’nde basladi. Açilis gecesinde Onur ve Emek Ödülleri sahiplerini bulurken Festivalin ilk oyunu Kadiköy Halk Tiyatrosu tarafindan sahnelenen “Celile” adli oyun oldu.  

 

Toplumsal Arastirmalar Kültür ve Sanat için Vakif (TAKSAV) tarafindan Çankaya Belediyesi’nin de sponsorluguyla düzenlenen 25. Ankara Tiyatro Festivali kapilarini açti. Pandemi nedeniyle son iki yildir düzenlenemeyen etkinlik bu yil Çankaya Belediyesi Yilmaz Güney Sahnesi’nde ödül töreni ve “Celile” adli oyunla basladi. 

 

Açilis konusmasini TAKSAV Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Selçuk Candansayar’in yaptigi Festivalde, kuruldugundan bu yana desteklerinden Çankaya Belediyesine de 25. Yil Özel Ödülü verildi. Ödülü Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen adina Baskan Yardimcisi Gülsün Bor Güner aldi.  

 

ONUR ÖDÜLÜ METIN COSKUN’UN

Festivalin açilis gecesinde ödüller de sahiplerini buldu. Jürinin degerlendirmeleri dogrultusunda bu yil Onur Ödülü tiyatro sanatçisi Metin Coskun’a, Emek Ödülü ise tiyatro elestirmeni ve Festivalin Danisma Kurulu Üyesi Prof. Filiz Elmas’a takdim edildi.

 

ILK OYUN “CELILE”

Festival ödüllerinin sahiplerini bulmasinin ardindan açilis Ali Yalçiner’in yazip yönettigi “Celile” oyunuyla basladi. Kadiköy Halk Tiyatrosu tarafindan sergilenen oyun “Nazim’in uzun hapislik sürecinde kendisinin ve bütün dünya aydinlarinin verdigi mücadele yillarinda, yüregi evladinin özgürlügü için çarpan bir annenin cesurca verdigi mücadeleyi gözler önüne serdi.

 

FESTIVAL 28 KASIM’A KADAR SÜRECEK

Dünyanin birçok ülkesinden katilan tiyatro topluluklarinin yani sira ülkemizden de her yil üniversite topluluklarindan özel tiyatrolara, sehir tiyatrolarindan amatör tiyatrolara kadar tiyatronun tüm renklerinden olusan bir katilimla gerçeklesen festival ile tiyatroyu destekleyerek sevdirmek ve toplumla tiyatro sanati arasindaki bagi güçlendirmek amaçlaniyor.

18 Kasim da baslayan festival 28 Kasim da sona erecek. Festival kapsaminda, onlarca tiyatro oyunu Baskentin farkli salonlarinda Ankarali sanatseverlerle bulusacak. 


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °