AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Iki yüzlüler, sehre ihanet ediyorlar

Saha programlarini sürdüren AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da muhtarlarla bulustu, su ürünleri kooperatiflerinin temsilcileriyle bir araya geldi, esnaf ziyaretleri yapti.

Güncel 20.11.2022 13:10:00 0
AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Iki yüzlüler, sehre ihanet ediyorlar

Saha programlarini sürdüren AK Parti Izmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da muhtarlarla bulustu, su ürünleri kooperatiflerinin temsilcileriyle bir araya geldi, esnaf ziyaretleri yapti. Ilk olarak Kalabak Mahalle Muhtari Salih Calay ve Iskele Mahallesi Muhtari Yesim Temiztepe'yi makamlarinda ziyaret eden Kaya, her iki muhtarlikta da mahalle sakinlerinin istek ve taleplerini dinledi. Kalabak Su Ürünleri Kooperatifi ve Iskele Su Ürünleri Kooperatifi temsilcilerinin, Urlali balikçilarin taleplerini de alan Kaya, Urla Malgaca Pazari ve Sanat Sokagi'ni da turlayarak esnaflarla bulustu. Urla'da bulunan Klazomenai Antik Kenti bölgesinde de incelemelerde bulunan Kaya, CHP'li Izmir Büyüksehir'in arkeolojik sit alaninda kisiye özel milyarlik imar düzenlemesi yaptigini hatirlatti. 

SIT ALANINDA KISIYE ÖZEL MILYARLIK IMAR DÜZENLEMESI YAPTILAR, TARIHI BÖLGENIN KALBINE HANÇER SAPLADILAR! 

Sit alani sinirlari içindeki 34 bin metrekarelik alanda yapilan imar plani degisikliginin, bölgenin tarihi ve kültürel varligina büyük darbe vuracagini belirten Kaya, "CHP'li Soyer, 2 milyon 800 bin m2'lik tarihi sit alani bölgesinde, kisiye özel imar uygulamasina onay verdi. Klazomenai kazilarinin yapildigi, arkeolojik sit alaninin göbeginde, tamami özel sahsa ait bir alanda milyarlik rant plani yaptilar. Tarihi bölgenin kalbine hançer sapladilar. Lafa gelince tarihe saygidan, kültürel varliklari korumadan bahsederler. Ancak bunlarin derdi ne tarihtir, ne de kültürel varliklarin korunmasidir. Dertleri ranttir, bu uygulamalariyla birlikte iyice ortaya çikmistir" ifadesinde bulundu. 

 

MILYARLIK RANT PLANI ASKIYA ÇIKTI, SIMDI NASIL KIVIRACAKSINIZ! 

CHP'li Soyer'in taseronlugunu yaparak, Izmir'in hayrina olan her seye karsi çikan TMMOB, Izmir Barosu ve Tabip Odasi'na bir soru yönelttigini hatirlatan Kaya, "Istemezükçülere çok basit bir soru sorduk, CHP'li Izmir Büyüksehir'in, Urla'daki arkeolojik sit alanina yaptigi, sahsa özel, milyarlik rant planina diyecek bir sözünüz mu? Üç maymunu oynamayin, bir sey söyleyin dedik. Cevaben, Urla'da onama islemi tamamlanmadi, onama islemi tamamlanmayan bir idari isleme dava açamayiz dediler. Urla'daki milyarlik rant plani geçtigimiz Cuma günü askiya çikti. Hadi bakalim, simdi nasil kiviracaksiniz. Ama derdiniz bu degil. Rant dostu olmussunuz. Ege Turizm Merkezi-Çesme Projesi'nde onama islemi, idari islem tamamlanmadan, plan bile ilan edilmeden ortaya çiktiniz. Günlerce toplantilar yaptiniz, eylemlerde bulundunuz. Urla'daki milyarlik rant plani askiya çikti, onama islemi tamamlandi. Hadi simdi konusun, bir söz söyleyin. Üç maymunu oynamaktan vazgeçin. Ama konusamazsiniz, bu sebeple iki yüzlüsünüz" dedi. 

 

VATANDASIN VE KAMUNUN YARARINA OLACAK MEYDAN PROJESINE 'HAYIR' DIYENLER, RANT PLANINA 'EVET' DEDILER! 

Vatandasin ve kamunun yararina olan Urla Meydan projesinin imar düzenlemesini engelleyenlerin, söz konusu rant olunca sit alanindaki imar düzenlemesine geçit verdiklerini belirten Kaya, "CHP'li Soyer, Urla'nin çehresini degistirecek, ilçedeki otopark sorununu kökten çözecek olan Urla Meydan projesini engelledi. Urla'da herkesin istedigi, esnafin, vatandasin üzerinde mutabik kaldigi, tüm Urlalilar'in kullanacagi, kamunun ve vatandasin yararina olacak meydan projesinin planlarina red ver, ayni Urla'da arkeolojik sit alaninda, kisiye özel milyarlik rant planina onay ver! Iste CHP'li Soyer budur" seklinde konustu. 

 

KARABAGLAR, BUCA BAHANE, URLA'DAKI RANT DOSTLUGU SAHANE! 

Urla Meydan projesini engelleyenlerin Buca'da da ortaya çiktigini hatirlatan Kaya, "Bunlar bir ekip. Urla'da nasil vatandasin ve kamunun yararina olan Urla Meydan projesini engelledilerse, Buca'da da cezaevinin yikilmasindan sonra vatandasin yararina, kamunun yararina olan plani engellemeye çalisiyorlar. Izmir'in her kösesinde bunlarla mücadele ediyoruz. Urla'da, Buca'da, Karabaglar'da, her yerde. Karabaglar'da kentsel dönüsümü engellemeye çalisirlar, baska yerde bir yola, öteki tarafta bir köprüye, stadyuma her seye karsilar. Amaç Izmir'in gelismesini, daha yasanilabilir bir yer haline gelmesini engellemek. Urla'da CHP'li Büyüksehir'in bir tane hizmeti yok, tas üstüne tas koymuyorlar ama Urla'nin tarihi miraslarini yok ederek birilerine rant saglamayi da ihmal etmiyorlar. Iste bu iki yüzlülügü, vatandasa yapilan bu kötülügü, sehre yapilan bu ihaneti bikmadan usanmadan her yerde anlatiyoruz, anlatmaya da devam edecegiz" dedi. Kaya, Urla'daki son programinda, partisinin Kusçular Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu Üyeleri ve 1089 nolu Sandik Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °