Nissan Türkiye “Elektrigin Yeni Yolculugu”nu baslatti

Benzersiz bir Nissan teknolojisi olan “e-POWER” Türkiye pazarina girdi

Ekonomi 20.11.2022 14:44:00 0
Nissan Türkiye “Elektrigin Yeni Yolculugu”nu baslatti

Benzersiz bir Nissan teknolojisi olan “e-POWER” Türkiye pazarina girdi

 

Disaridan sarj etmeye gerek kalmadan essiz bir elektrikli sürüs deneyimi sunan e-POWER teknolojisi Nissan’in elektrifikasyon yolculugunun Türkiye’deki ilk adimi oluyor.

 

Nissan, e-Pedal olarak adlandirdigi tamamen yeni "tek pedal" sürüs deneyimini Qashqai ve X-Trail modellerinde e-POWER teknolojisiyle sunuyor. e-Pedal, sürücülerin yalnizca gaz pedalini kullanarak hizlanmasina ve yavaslayabilmesine  olanak taniyor. Fren pedali yalnizca sert frenleme gerektiren durumlarda ihtiyaç haline geliyor.

 

Dünya çapinda 7 milyon adede yakin satis basarisi yakalayan X-Trail, gelismis teknoloji ve modern tasarimi bir araya getiren dördüncü nesli ile yepyeni bir kimlige kavusuyor.

 

Tamamen yeni X-Trail ile sunulan yenilikçi çift motorlu e-4ORCE (dört tekerlekten çekis sistemi) konforlu ve kontrollü sürüse hizmet ediyor.

 

Sirketin elektrikli gelecegini simgeleyen araçlardan biri olan Nissan Qashqai e-POWER da tamamen yeni X-Trail ile es zamanli olarak satisa sunuldu. 

 

Her iki araç da Nissan'in SUV sinifindaki liderligini ve elektrifikasyondaki gücünü temsil ediyor.

 

“e-POWER”in Türkiye pazarina girisiyle lansmana özel sifir faiz kampanyalari dikkat çekiyor.

 

Benzersiz bir Nissan teknolojisi; “e-POWER” teknolojisi

Nissan, merakla beklenen ve tamamen yeni e-POWER teknolojisi ile sürdürülebilir bir gelecek için önemli bir adim atiyor. Nissan’in essiz e-POWER teknolojisine sahip Nissan X-Trail ve Qashqai Türkiye pazarina girdi. Kendine özgün dinamikleri olan bu araçlar, elektrikli sürüs deneyiminin her asamasinda fark yaratiyor ve sürücülerinin ihtiyaçlarini karsiliyor.

 

Daha duyarli, daha verimli ve sessiz bir sürüs için benzersiz bir elektrikli güç aktarma sistemi olusturan e-POWER, disaridan sarj etmeye gerek kalmadan elektrikli sürüs deneyimi sunuyor. Nissan’a özel ve sirketin Intelligent Mobility stratejisinin önemli bir bileseni olan e-POWER sistemi, günlük sürüsü hem keyifli hem de verimli hale getirerek elektrifikasyona benzersiz bir yaklasim getiriyor. 

 

Bu güç aktarma organini rakiplerinden ayiran en önemli nokta ise, elektrik motorunun tekerlekler için tek güç kaynagi olmasi ve dolayisiyla sürücünün taleplerine anlik ve dogrusal tepki göstermesi olarak ifade edilebilir. Bu sayede e-POWER, sürücülerin geleneksel otomobillerde karsilastiklari eksiklikleri tamamen ortadan kaldirarak disaridan sarj etmeye gerek kalmadan daha zahmetsiz, dinamik ve keyifli bir sürüs deneyimi sunuyor.

 

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem; “Benzersiz e-POWER teknolojimizi ve bu teknolojiye sahip yeni modellerimiz Qashqai e-POWER ile tamamen yeni X-Trail’i tüketicilerin begenisine sunarak Türkiye’de “Elektrigin Yeni Yolculugu”nu baslatiyoruz. Nissan’a özgü e-POWER teknolojimize güveniyoruz. Disaridan sarj etmeye gerek kalmayan kablosuz elektrikli modelimiz e-POWER ile pazarin ve tüketicilerin ihtiyaçlarini karsilayacak bir deger yarattigimiz için gururluyuz. Türkiye’de 180 bin üzeri satis ile son 10 yilin en çok satan SUV markasiyiz. Yarattigi güçlü algi ve DNA’sina sadik kalarak müsterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarini karsilayacak modellerimiz ile marka bagliligimizi artirarak devam edecegiz. Toplam pazara baktigimizda 6. büyük otomotiv pazari Türkiye. Bu da Türkiye pazarina duyulan heyecani ortaya koyuyor. Sektörün ve tüketici beklentilerinin bilincinde olarak gelistirdigimiz teknolojiler ile pazarin ihtiyacini karsilayacak benzersiz e-POWER teknolojimize inancimiz tam. Sürdürülebilir ve yenilikçi teknolojimiz ile otomotiv sektöründe fark yaratacagiz.” seklinde konustu.

 

Nissan’in elektrikli gelecegini simgeleyen Qashqai e-POWER 1.171.600 TL’den baslayan fiyatlarla, tamamen yeni ve e-POWER teknolojisine sahip X-Trail ise 1.674.400 TL’den baslayan fiyatlari ile Nissan yetkili saticilarindaki yerini alacak. 

 

e-POWER sistemi ile içten yanmali motorun optimum sikistirma orani ile çalismasi saglanirken geleneksel benzinli motorlara göre daha düsük yakit tüketimi ve CO2 emisyonu degerlerine ulasiliyor. e-POWER teknolojisi, bu özelligi ile sehrin hava kalitesini artirirken sessiz çalisan motoru ile de sürüs konforunun artmasini sagliyor.

 

e-POWER sistemi ile jeneratör ünitesinde bulunan 1.5 litrelik içten yanmali motor, yalnizca elektrik üretmek için kullaniliyor. Burada üretilen enerji invertör araciligi ile bataryaya ve elektrik motoruna iletiliyor. Gaz pedali hareket ihtiyacini elektrik motorundan aldigi için anlik performans üst düzeye çikiyor. Ayrica yavaslama ve frenleme aninda geri kazanilan kinetik enerji, yeniden kullanilmak üzere bataryaya yönlendiriliyor. e-POWER sisteminin gaz pedalina gösterdigi anlik tepki, tüm sürüs kosullarinda benzersiz ve heyecan verici bir deneyim sunuyor.  

 

e-Pedal 

Sürüs süresinin 70'inin sehir içinde geçirildigini düsünerek Nissan, “e-Pedal” olarak adlandirdigi yeni bir sürüs deneyimi gelistirdi. e-Pedal, sürücülerin yalnizca gaz pedalini kullanarak hizlanmasina ve yavaslayabilmesine olanak taniyor.

 

Yeni Nissan Qashqai e-POWER ve Nissan X-Trail e-POWER’da yer alan bu donanim, sürücünün ayagini gaz ve fren arasinda sik sik hareket ettirdigi dur-kalk sehir içi sürüsün tekrarlayan yükünü ortadan kaldirmak için tasarlandi. 

 

Sistem önce orta konsoldaki dügme ile etkinlestiriliyor ve devreye girdiginde gaz pedali her zamanki gibi hizlanmayi sagliyor. Gaz pedalinin birakilmasindan sonra, e-Pedal fren lambalarini yakmaya yetecek kadar 0,2 g kuvvet ile frenliyor ve tam durma yerine yakin "oldukça yavas" bir hiza indiriyor. Bu da düsük hizda park etme manevralarinin mümkün oldugunca yumusak olmasini sagliyor. Böylece sürücüler daha rahat ayarlayabildikleri gaz pedali ile sehir içi sürüsü daha sezgisel ve daha az zorlayici bir hale dönüstürerek yolda yumusak bir sekilde ilerliyorlar. 

 

Heyecan verici maceralarin yepyeni üyesi: Nissan X-Trail

2001’de piyasaya sürülmesinin ardindan bugüne kadar 7 milyon adede yakin satilan Nissan X-Trail dünyanin en popüler aile araçlarindan biri. Nissan X-Trail, sezgisel teknolojisi ile SUV stiline ek olarak esnek kullanim ve dört tekerlekten çekis özelliklerine sahip gelismis bir güç aktarma organina sahip. Yeni X-Trail, hem bes hem de yedi koltuklu konfigürasyon seçenekleri sunuyor.

 

Ileri teknoloji ve mühendisligin bulustugu yeni Alliance CMF-C platformunda üretilen X-Trail, crossover segmentinde çitayi bir üst seviyeye tasiyacak. Maceradan keyif alan müsteriler, gelismis elektrikli dört tekerlekten çekis güç aktarma organi ile yeni nesil X-Trail'in sundugu dinamik performansin ve gelismis elektrifikasyon teknolojilerinin tadini çikaracak.

 

Önceki üç nesil X-Trail modellerinin merkezinde, sertligi ve saglamligi ile güven veren kendine özgü stili yer aliyordu. Yeni X-Trail'in iç ve dis tasarimi, aracin çok yönlü ve maceraci ruhunu disa vuruyor. Güven veren saglamligiyla dis kisminda, yüzer tavan ve V-motion izgarasi gibi Nissan’a özgü tasarim ögeleriyle de bir adim öne çikiyor. Ön tamponun gövdesi içinde yer alan çarpici farlari ve tasarim çizgisi boyunca yerlestirilmis kombine gündüz farlari ise dikkat çekiyor.

 

Yeni X-Trail, Nissan'in Avrupa ürün gamindaki, yenilikçi e-POWER sürüs sistemi ile donatilan ikinci modeli olacak. Elektrifikasyona benzersiz bir yaklasim olan Nissan'a özgü e-POWER sistemi, sarj etmeye gerek kalmadan elektrikli sürüs deneyimi yasatiyor.

 

Yeni X-Trail'in e-POWER sistemi; yüksek çikisli bir batarya, jeneratör ünitesi, invertör ve 150 kW ön elektrik motoru ile entegre güç aktarma sisteminden olusuyor. Tekerleklere giden gücün yalnizca elektrik motorundan geldigi bu benzersiz güç aktarma sistemi, gaz pedalinin aninda ve basildigi oranda tepki vermesini sagliyor.

 

e-POWER, benzinli motorun yalnizca elektrik üretmek için kullanilmasi ve tekerleklerin tamamen elektrik motoru tarafindan çalistirilmasi gibi benzersiz özelliklere sahip. Bu teknoloji, motorun her zaman optimum aralikta çalismasini ve kentsel ortamlarda üstün yakit verimliligi sagliyor. 

 

100 elektrikli motor tahriki sayesinde, içten yanmali motorlarda veya geleneksel hibritlerde oldugu gibi gecikme olmuyor. Aninda tepki verdigi, yüksek tork degerleriyle çevik bir sekilde hizlanmayi sagladigi için sollama esnasinda veya otoyolda giderken araba kullanmayi daha kolay ve daha güvenli hale getiriyor. 

 

Dogrusal ayar, benzinli motorun aracin hizina göre çalismasini saglayarak, özellikle hibrit araçlarda anlik hizlanmalarda görülen senkron sorununun önüne geçmeye yarar ve e-POWER tasariminin bir parçasidir. Sistemin bir diger avantaji da, daha çok yerlesim alanlari ve sehir içi bölgelerde motorun düsük devirlerde çalismasini saglamak için yapilan gelistirmelerdir.

 

Bu avantajlara ek olarak, e-POWER sürüs sistemi sessiz bir sürüsü garanti ediyor. Örnegin saatte 40 km/s hizla giden e-POWER teknolojisine sahip bir otomobilin sesi rakiplerine kiyasla 8db daha az.

 

e-4ORCE

Nissan'in elektrikli güç aktarma organlari ile çalismak üzere tasarlanmis yeni bir dört tekerlekten çekis sistemi, Avrupa'da lanse edilen Yeni X-Trail ile tanitildi. Nissan'in en gelismis dört çeker teknolojisi e-4ORCE, her kosulda güvenli çekis ve hizlanma sunuyor. e-4ORCE'daki "e", Nissan'in 100 elektrikli motor tahrik sistemi anlamina geliyor. "4ORCE", aracin fiziksel gücünü ve enerjisini ifade ederken, "4" dört tekerlekten çekisi temsil ediyor. 

 

Iki ayri elektrik motoru toplamda 157 kW (213 PS) güç üretiyor. Böylece X-Trail 0-100 km/s hizlanmasini 7 saniyede tamamliyor. Güçlü çift e-motor sisteminin mekanik bir dört çeker sisteme kiyasla arka tork tepkisi 10.000 kat daha hizli. Buna ek olarak, sabit tork dagilimi ve mükemmele yakin agirlik dengesi, güvenli yol tutusuna ve sürüs konforuna katkida bulunarak güçlü ancak yumusak bir sürüs deneyimi sagliyor.

 

e-4ORCE, güç çikisini ve frenleme performansini her bir tekerlek için özel olarak yöneterek bu sayede yumusaklik ve dengeyi koruyor, sürüs stilini veya girdisini degistirmeye asla gerek olmadan neredeyse her türlü yol yüzeyinde ana hatta kalarak sürücünün daha güvende hissetmesini sagliyor. Örnegin, karla kapli yollarda viraj alirken araç, ultra yüksek hassasiyetli motor, tork dagilimi ve fren kontrolü sayesinde sürücünün kalmak istedigi hatta kalabiliyor. Bu kadar çesitli yol yüzeylerinin üstesinden gelmenin verdigi güvenle, sürüs daha keyifli hale geliyor ve sürücü farkli sürüs senaryolarinda dahi kendini güvende hissediyor.

 

Mühendisler, e-4ORCE'un hassas kontrol teknolojisi ve ikiz elektrik motoru ile benzersiz bir sürüs konforu saglamayi hedefledi. Tipik bir elektrikli araçta ve hibrit sistemlerde kullanilan standart ön motor rejeneratif frenlemesine, rejeneratif arka motor frenlemesi eklenerek yalpalama ve yaylanma en aza indirildi. 

 

Sistem, ön ve arka tork dagilimini optimize etmenin yani sira, her dört tekerin viraj alma kuvvetini en üst seviyeye çikarmak için her birine bagimsiz fren kontrolü uyguluyor. Bu, sürücünün istedigi yöne dogru direksiyonu en az sekilde kirarak viraji almasini sagliyor.

 

Hafif hibrit ICE versiyonlu yepyeni X-Trail

X-Trail'in e-POWER donanimli versiyonu yani sira 1.5 litrelik degisken sikistirma orani ile tekerleklere geleneksel tarzda güç saglayan turbo sarjli modeli de satisa sunulacak. 

 

120 kW (163PS) ve 300 Nm tork üreten, tekerleklere gücü Xtronic kademeli sürekli degisken CVT sanziman ile aktarilacak olan bu versiyon, sadece iki tekerlekten çekisli modeli ile piyasaya sürülecek. Rahat sürüs ve hafif hizlanmanin oldugu sürüslerde motor, optimize edilmis yakit verimliligi için yüksek sikistirma oranina geçerken, daha fazla performansa ihtiyaç duyulan durumlarda düsük sikistirma oranlari kullaniliyor. 

 

Güç aktarma sistemi ayrica, 12V hafif hibrit teknolojisi ile donatildi. Sistem, hem yakit ekonomisi saglayan hem de CO2 çikisini azaltan tork destegi, uzatilmis rölantide durma, hizli yeniden baslatma ve bosta durma özelliklerine sahip.

 

Yavaslarken, rejenerasyon yoluyla enerji geri kazaniliyor ve lityum-iyon pilde depolaniyor. Bu yüklü enerji, daha sonra kirmizi isikta bekleme gibi motorun durdurdugu durumlarda aracin sistemlerini çalistirmak için kullaniliyor. Ayrica hizlanma sirasinda yaklasik 6 Nm'lik bir tork artisi saglaniyor.

 

Disaridan sarj etmeye gerek kalmadan elektrikli sürüs: Qashqai e-POWER

Crossover sinifinin öncüsü Nissan Qashqai’nin üçüncü nesli, simdi benzersiz e-POWER teknolojisi ile Türkiye’de satisa sunuldu.

 

Lider DNA’sina sadik kalarak, göz alici iç ve dis tasarimi ile premium ruhunu yansitan Nissan Qashqai’nin yeni nesil tasarim felsefesi V Motion Ön Izgara, ince ve keskin hatlariyla öne çikan LED far tasarimiyla göze çarpiyor. NASA teknolojisi ile gelistirilen Nappa deri koltuklar ve iç tasarimin gelistirilmis teknolojisi ile sinifinin kurallarini belirleyen Nissan Qashqai’nin 3. jenerasyonu e-POWER teknolojisi ile Türkiye’de satisa sunuldu.

 

Benzersiz e-POWER teknolojisine sahip Nissan Qashqai e-POWER, degisken sikistirma oranli 1.5 litrelik, 4X2, üç silindirli turbo sarjli 156 hp benzinli motora sahip. e-POWER, jeneratör ünitesi, invertör ve 140 kW güç üreten elektrik motoru ile tamamlanan yüksek çikisli bir bataryadan olusuyor. Jeneratör ünitesinde bulunan benzinli motor, sürüs senaryosuna göre invertör araciligiyla yüksek voltaj bataryasina, elektrik motoruna veya ayni anda her ikisine de enerji üretiyor.  

 

Qashqai’nin tamamen yeni e-POWER teknolojisi, disaridan sarj etmeye ihtiyaç duymadan elektrikli sürüsün essiz keyfini sunuyor. Elektrik motorundan aldigi gücü, tekerleklere aktaran benzersiz güç aktarma sistemi teknolojisi gelistirilmis bir sürüs deneyimi sunuyor.

 

Nissan’in, mobilite ve ötesini güçlendirmeye yönelik uzun vadeli vizyonu olan “Ambition 2030'u” gerçeklestirmede bir sonraki adimi isaret eden bu iki model; Nissan'in Avrupa'daki 75'lik konsolide satis planini ve 2026 mali yilina kadar ki elektriklendirilme hedefini destekliyor.

 

Elektrifikasyon geçisi dünya genelinde hizlanirken Nissan, heyecan verici ve genis elektrikli SUV ürün gami ile müsterilerini kendi yolculuklarinda desteklemeye önemli katkida bulunuyor.

 

Nissan Türkiye benzersiz e-POWER teknolojisine özel kampanyalarini duyurdu

Benzersiz bir Nissan teknolojisi olan “e-POWER”in Türkiye pazarina girisiyle lansmana özel kampanyalari dikkat çekiyor. e-POWER teknolojisine sahip Nissan Qashqai 1.171.600 TL’den baslayan fiyatlarla elektrikli sürüs deneyimini arzu eden sahiplerini bekliyor. 

 

Aile maceralarinin en yeni yüzü olan 4. Nesil Nissan X-Trail’in ise e-POWER versiyonu 1.674.400 TL’den, benzinli versiyonu ise 1.299.900 TL’den baslayan fiyatlarla satisa sunuldu.

 

e-POWER teknolojisine sahip Qashqai için 240.00TL’ye 12 ay 0 faiz, e-POWER teknolojisine sahip X-Trail için ise 300.000TL’ye 12 ay 0 faiz imkani sunuluyor. X-Trail’in benzinli versiyonu için de 240.000TL’ye 12 ay 0 faiz kampanyasi bulunuyor.

 

Disaridan sarj etmeye gerek kalmadan essiz bir elektrikli sürüs deneyimi sunan e-POWER teknolojisi Nissan’in elektrifikasyon yolculuguna saglam bir temel olusturuyor.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °