HUZUREVLERI VE BAKIM MERKEZLERI PLATFORMU KURULDU

Sosyal Hizmet Kurum ve Kuruluslari Meslek Odasi'nin kurulmasi için TBMM’nin yolunu tutan Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakinlari Dernegi Genel Baskani Hakan Berktas, amaçlarinin hizmette, uygulamada, pratikte yasanan sorunlari dile getirmek, bu soru

Güncel 20.11.2022 20:16:35 0
HUZUREVLERI VE BAKIM MERKEZLERI PLATFORMU KURULDU

Sosyal Hizmet Kurum ve Kuruluslari Meslek Odasi'nin kurulmasi için ikinci kez TBMM’nin yolunu tutan Alzheimer Demans Parkinson Hasta ve Yakinlari Dernegi Genel Baskani, Sosyal Hizmet Uzmani Hakan Berktas, yogun bir tempoda sürdürülen çalismalarda sona yaklasildigini söyledi.

Hakan Berktas amaçlarinin hizmette, uygulamada, pratikte yasanan sorunlari dile getirmek, bu sorunlarin neden ve nasil olustugu konularinda rehberlik yaparak çözüm yollari bulmak oldugunu söyledi. Berktas TBMM görüsmeleri öncesinde su bilgileri verdi: "Su an Türkiye’de faaliyet gösteren Özel Huzurevleri ve Yasli Bakim Merkezleri ile Özel Engelli Bakim Merkezleri alanda yasanan sorun ve sikintilar noktasinda çözüm yolu bulunmasina çok fazla katki saglayamiyor, ayrica mesleki disiplin ve standartlarin olusturulmasi konusunda da yetersiz kaliniyor. Meslege dair iç denetim sistemi olmadigi için çözüm üretip, projelendirip, uygulamaya sokacak bir alt yapi, bir iletisim mekanizmasi da olusamamis. Iste tüm bunlari gözlemleyerek bir platform olusturmaya karar verdik, bir çati altinda hareket etmenin karsilasilan sorunlarla bas edebilme gücünü arttiracagini biliyoruz. Bu platform rehberliginde kurumlarimiz kendi arasinda paylasimlarda bulunurken, çözümler noktasinda denetleme yetkisi olan bakanlik ve il müdürlükleri ile de konsensus olusturalabilecek. Platform ile; bagli üyeler arasinda iletisim köprüsü kurulacak, birbirleri ile tanismasi ve dayanismasi saglanacak, meslegin iyilesmesi, gelismesi ve standartlarinin olusmasi mümkün olacak, meslek ve hizmet egitimleri yapilacak, kurumlarin, kuruluslarin ve burada çalisan meslek elemanlarinin sorunlarinin çözümünde daha hizli hareket edilecek, meslek gruplarinin alanini gelistirmek için yeni projeler hazirlayip uygulamalar yapilabilecek, platformda gelistirilen projeler, önerilen kanun teklifleri, resmi makamlarca ilk elden direkt olarak muhatap kabul edilecek, böylece mesleklerin ve kurumlarin gelismesi hizlanacak. Tüm bu fayda ve kazanimlari elde etmek için TBMM'deki sunum çalismalarimiz devam ediyor, ülkemiz için yakin gelecekte büyük bir sorun olarak karsimiza çikacak bu alanda kurtarici görev üstlenen meslektaslarimiz ile kurum ve kuruluslarinin daha disipline hareket ederek toplumsal faydayi arttiracak olmasinin gözardi edilmeyecegini, dikkate alinacagini düsünüyoruz. Su an Istanbul, Izmir, Ankara, Bursa, Antalya gibi illerdeki bir çok Özel Huzurevi ve Yasli Bakim Merkezi ile Özel Engelli Bakim Merkezi bu platforma katildi, sayi hizla artiyor."


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °