MILLI EGITIM BAKANI ÖZER: TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN ÖGRETMEN VE ÖGRENCILERIN ISIMLERI OKULLARDA YASAYACAK

Milli Egitim Balkani Mahmut Özer, Beyoglu Istiklâl Caddesi'ndeki bombali terör saldirisinda hayatini kaybeden Ögretmen Arzu Özsoy ve lise ögrencisi olan kizi Yagmur Uçar ile ilkokul ögrencisi Ecrin Meydan’in isimlerinin okullarda yasatilacagini duyurdu.

Güncel 21.11.2022 11:40:00 0
MILLI EGITIM BAKANI ÖZER: TERÖR SALDIRISINDA HAYATINI KAYBEDEN ÖGRETMEN VE ÖGRENCILERIN ISIMLERI OKULLARDA YASAYACAK

Milli Egitim Balkani Mahmut Özer, Beyoglu Istiklâl Caddesi'ndeki bombali terör saldirisinda hayatini kaybeden ögretmen Arzu Özsoy ile ve lise ögrencisi kizi Yagmur Uçar ile ilkokul ögrencisi Ecrin Meydan’in isimlerinin okullarda yasatilacagini duyurdu.

Milli Egitim Balkani Mahmut Özer, 13 Kasim’da Istiklal Caddesi’ndeki bombali terör saldirisinda hayatini kaybeden ögretmen Arzu Özsoy ve lise ögrencisi olan kizi Yagmur Uçar ile ilkokul ögrencisi Ecrin Meydan’in isimlerinin okullarda yasatilacagini duyurdu.

Konuya iliskin yazili açiklama yapan Bakan Mahmut Özer, su degerlendirmeyi yapti:

“Istiklâl Caddesi'ndeki terör saldirisinda hayatini kaybeden vatandaslarimizin üçü, egitim camiamizdandi. Olay yerine karanfil biraktigimiz gün, ögretmen ve ögrencilerimizin isimlerini okullarimizda sonsuza dek yasatacagimizi söylemistik. Degerli ögrencimiz Ecrin’in adini Adana’da kendi okudugu okula verdik. Okulumuzun adi ‘Mithatpasa Ecrin Meydan Ilkokulu’ oldu.

Hayatini kaybeden ögretmenimiz Arzu Özsoy ve lise ögrencimiz olan kizi Yagmur Uçar'in adlarini da Istanbul’da, okul ve konferans salonunda yasatacagiz. Eyüpsultan'da bir okulumuzda sinif ögretmeni olarak görev yapan Arzu Özsoy'un adini, okulunun yakininda bulunan Eyüpsultan Dügmeciler Anaokuluna, kizi Yagmur Uçar'in adini ise egitim gördügü Bagcilar Mehmet Niyazi Altug Anadolu Lisesi’nin konferans salonuna vermistik. Degerli ögretmenimiz ve ögrencilerimizin isimlerini vefayla yasatacagiz.”


Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °
Pazar 23.2 ° / 12.8 °