Altili Masa’nin Hedefinde MASKI Vardi

Millet Ittifaki’nin bilesenleri olan siyasi partilerin olusturdugu altili masanin Manisa’daki il baskanlari ikinci kez bir araya gelerek hem kentin gündem hem Türkiye’nin gündemi konusunda fikir alisverisinde bulundu.

Güncel 21.11.2022 16:53:00 0
Altili Masa’nin Hedefinde MASKI Vardi

Gelecek Partisi’nin davetiyle ikinci kez gerçeklestirilen toplantiya CHP Manisa Il Baskani Semih Balaban, IYI Parti Il Baskani Hasan Eryilmaz, Gelecek Partisi Il Baskani Nurten Onultmak, Demokrat Parti Il Baskani Idris Mecek ve Saadet Partisi Il Baskani Zekayi Yilmaz katildi. Millet Ittifaki’nin bilesenleri arasinda yer alan DEVA Partisi’nin Manisa Il Baskani Cansin Tunçdirek il disinda olmasi sebebiyle toplantiya katilamadi. 
Toplantinin en önemli gündem maddesi MHP’li Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin(MASKI) milyonlarca lirayi bulan kaçak ve kayip su bedellerinin faturasini vatandasa yansitmasi oldu. Yaklasik 2 saat süren toplantinin andindan Millet Ittifaki’nin Manisa’daki bilesenleri olan il baskanlari adina açiklamayi Gelecek Partisi Il Baskani Nurten Onultmak yapti. Yapilan açiklamada, MASKI’nin 28 Kasim Pazartesi günü gerçeklestirecegi ikinci oturum toplantisi için ortak karar alindi. 
VEFAT EDEN MHP IL BASKANI ÖNER’E TAZIYE MESAJI
Manisa’daki Millet Ittifaki bilesenleri adina açiklamada bulunan Gelecek Partisi Il Baskani Nurten Onultmak açiklamasina, geçtigimiz haftasonu geçirdigi kalp krizi sebebiyle vefat eden MHP Il Baskani Murat Öner’in için taziye dilekleriyle basladi. 
Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi: “MHP Il Baskani Murat Öner’in aniden vefati bizi derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet ve MHP camiasi olmak üzerine ailesi ile sevenlerine bas sagligi dileklerimizi iletiyoruz.”
Onultmak, açiklamasinin ikinci kisminda son bir ay içerisinde Manisa’da yasanan üç kadin cinayetine dikkat çekerek sözlerine söyle devam etti: “Geçtigimiz günlerde kentimizde bir kadin cinayeti daha yasandi. Son bir ay içerisinde kentimiz de üçüncü kez kadin cinayeti yasandi. ‘Istanbul Sözlesmesi Yasatir’ derken biz bunu söylemeye çalisiyorduk. Istanbul Sözlesmesi’nin geri gelmesi konusunda Millet Ittifaki bilesenleri olarak gereken neyse yapmaya haziriz. Artik kadin cinayetlerini son bulmasini istiyoruz.”
“476 MILYON LIRALIK KAÇAK BEDELINI VATANDASA ÖDETIYORLAR” 
Toplantinin en önemli gündem maddesi hakkinda konusan Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak, Tarim ve Orman Bakanligi’nin 2020 yili 30 büyüksehir belediyesindeki kaçak ile kayip su verilerine göre MHP’li Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli MASKI’nin su kayip oraninin yüzde 41 sevilerinde oldugunu ve bunun günümüzdeki para karsiliginin 476 milyon 219 bin lira oldugunu dile getirdi. 
Manisa’da suya her ay TÜFE oraninda zam yapildigini ve yapilan zamlarin en büyük sebebinin kentteki kaçak ile kayip suyun bedelinin vatandasa yansitmak oldugunu söyleyen Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak konuyla ilgili su ifadelere yer verdi: “MHP’li Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne bagli MASKI, kentimizdeki kaçak ve kayip su bedeli olan yaklasik 476 milyon 219 bin lirayi faturala yansitarak ve zam yaparak vatandasa ödetmeye çalisiyor. Kaçak ve kayip su kaybindaki bu büyük oran ne yazik ki vatandasin pahali su kullanmasina neden olmaktadir. Bu kabul edilebilir durum degildir. Tabii ki içme suyu sebekesinde makul bir düzeyde kayip-kaçagin olmasi, bunun gelisen teknoloji ve yenileme çalismalari ile yillar içinde ciddi bir sekilde azalmasi beklenen bir seydir. Ancak MASKI’nin geçmis yillara ait faaliyet raporlarinda ve kamuya açik kaynaklarda yillik kayip kaçak oranlarini açiklamamasi, kayip kaçak miktarinin tespit edilebilecegi veri toplama yapisini olmadigi veya tespit edilen oranin bilinçli olarak açiklanmadigi akla gelmektedir.”
ALTILI MASA’DAN MASKI TOPLANTISINA KATILMA KARARI
Manisa’daki milyonlarca liralik kaçak kayip su konusunun MASKI’nin 28 Kasim tarihinde gerçeklestirecegi olagan toplantisinin ikinci oturumunda gündeme gelecegini söyleyen Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak, toplantiya Millet Ittifaki bilesenlerinin Manisa’daki 6 siyasi il baskaninda katilacagi yönünde karar aldiklarini ifade etti. 
Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak konusla ilgili su cümlelere yer verdi: “28 Kasim Pazartesi günü MASKI’nin olagan ikinci oturumunda görüsülecek bu konunun Millet Ittifaki bilesenleri olarak takipçisi olacagiz. Zararlarin halka ödetilmesinin her zaman karsisindayiz. Altili masadaki il baskanlari olarak MASKI’nin ikinci toplantina bizzat katilarak takip edecegiz. Böyle bir karar aldik. 8 Kasim günü gerçeklestirilen MASKI birinci oturup toplantisinda CHP’nin ve IYI Parti’nin su fiyatlarinda yüzde 50 indirimi ile ilgili verdigi maddesi de ikinci oturumda gündeme gelecek. Bu konun da yakin takipçisi olacagiz.”
“ÖNCELIKLI KONUMUZ SEÇIM GÜVENLIGI OLACAK”
Gelecek Partisi Il Baskani Onultmak açiklamasinin son kisminda bundan sonra gerçeklestirecekleri alti masanin gündem konularinin kentin sorunlari ve seçim güvenligi olacagini ifade ederek sözlerini söyle sonlandirdi: “6 ay içerisinde bekledigimiz bir seçim var. Seçime takvimi açiklanana kadar Millet Ittifaki’nin bilesenleri olarak kentimiz için neler yapabiliriz ile ilgili altili masa toplantilarimiz devam edecek. Bundan sonraki toplantilarimizda öncelikli konularimizdan bir tanesi seçim güvenligi olacak. Bu konuda altili masa olarak birbirimizle fikir alisverisinde bulunacagiz. Var olan seyleri yokmus gibi görerek, her sey çok iyiye gidiyormus gibi göstermek siyaset yapilmaz. Bizim amacimiz ülke sorunlarini gündeme getirerek çözüm önerilerini ortaya sunmak. Bu konuda istisarelerimiz devam edecek.”


Perşembe 25.5 ° / 14.7 °
Cuma 25.2 ° / 14.4 °
Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °