ADALET YÜRÜYÜSÜ'NE IKRAM ARACI GÖNDERDIGI IÇIN YARGILANAN ESKI KONAK BELEDIYE BASKANI SEMA PEKDAS BERAAT ETTI

Eski Konak Belediye Baskani Sema Pekdas'in, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun 2017 yilinda Ankara'dan Istanbul'a yaptigi Adalet Yürüyüsü'ne belediyenin ikram aracini gönderdigi için ‘Tasit Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma’ suçundan yar

Güncel 21.11.2022 23:16:00 0
ADALET YÜRÜYÜSÜ

Eski Konak Belediye Baskani Sema Pekdas'in, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun 2017 yilinda Ankara'dan Istanbul'a yaptigi Adalet Yürüyüsü'ne belediyenin ikram aracini gönderdigi için ‘Tasit Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma’ suçundan yargilandigi davada karar çikti. Mahkeme heyeti, belediye araçlarinin amacina uygun kullanildigini belirterek Pekdas'in beraatine karar verdi.

Izmir 1. Asliye Mahkemesi, Konak Belediye baskanligi döneminde, 2017 yilinda Kemal Kiliçdaroglu'nun Adalet Yürüyüsü'ne belediyenin ikram aracini gönderdigi için yargilanan Sema Pektas’in beraatine karar verdi.

"'HERKES IÇIN ADALET' TEMASI RAHATSIZ ETTI"

Izmir Adliyesi'nde bugün yapilan durusmada belediye görevlileri ve muhtarlar tanik olarak dinlendi. ‘Tasit Kanunu'na muhalefet ve görevi kötüye kullanma’ iddiasiyla yargilandigi davada beraat eden Sema Pekdas, durusma sonrasi ANKA Haber Ajansi'na konustu. Pekdas sunlari söyledi:

"Biz, o dönem belediye meclisinde karar alarak 'Herkes için adalet' temasini belirlemistik. Bunu kaymakam da onaylamisti. Temayi etkinliklerimizde, afislerde ve bilboardlarda kullanmistik. Bunun FETÖ/PYD üyelerine 'Sabredin' mesaji vermeye yönelik oldugu iddiasiyla, görevi kötüye kullanma suçlamasiyla sorusturma baslatildi. Kadinlar, Cumhuriyet, çocuklar için etkinlikler yapiyorduk. 'Herkes için adalet' temasi bunlari rahatsiz etti. Açabilecekleri bir dava olmadi. 'Ikram aracini ilçe sinirlari disina çikardi' diyerek 'Tasit Kanunu'na muhalefet' suçlamasiyla sorusturma izni verdiler. Hemserilerim nerdeyse onlara ikram aracini kaldiririm. Soma'ya da yanginlara da gönderdik. Kamuya ait bir araç, ihtiyacin oldugu her yerde görev yapar. Hemserilerim orada yürüyüs yapiyorsa, meskun mahal degilse yardimina gitmek durumundayiz. Araçlar amacina uygun kullanildi. Amaca aykiri bir kullanim söz konusu degildir. Ben araçlari hiçbir zaman gönderdigimi inkar etmedim. Ben, amacina uygun olarak hemserilerime hizmet için araçlari gönderdim. Istanbul ve Ankara'da önceki dönem belediyelerinin yaptigi gibi araçlari olur olmadik derneklere göndersem o suç olurdu."


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °