Kaspersky internete bagli otomobilleri koruyacak

Sirket, her yil düzenledigi Kaspersky Cyber Security Weekend META'da, üreticilerin Akilli Araçlar için yeni BM Siber Güvenlik Gereksinimlerini karsilamasina yardimci olacak bir Otomotiv Ag Geçidi gelistirdigini duyurdu.

Bilim & Teknoloji 22.11.2022 12:40:00 0
Kaspersky internete bagli otomobilleri koruyacak

Sirket, her yil düzenledigi Kaspersky Cyber Security Weekend META'da, üreticilerin Akilli Araçlar için yeni BM Siber Güvenlik Gereksinimlerini karsilamasina yardimci olacak bir Otomotiv Ag Geçidi gelistirdigini duyurdu.

 

Kaspersky, dogasi geregi güvenli çözümler gelistirmek için bir platform olan KasperskyOS isletim sistemine dayali Kaspersky Automotive Secure Gateway'i (KASG) gelistiriyor. Ag geçidi, ARM mimarisine sahip bir aracin telematik veya merkezi ünitesine kurulabiliyor. Böyle bir çözüm arabayi bilgisayar korsanligina karsi koruyacak, hem ag geçidinin hem de arabanin elektronik bilesenlerinin uzaktan güvenli bir sekilde güncellenmesini saglayacak, arabanin dahili agindan günlük dosyalarin toplanmasina ve bunlarin güvenlik izleme merkezine gönderilmesine izin verecek.

 

Süreç otomotiv endüstrisinde siber güvenlige iliskin yasal belgelerin yayinlanmasinin ardindan basladi. Söz konusu raporlar 63 ülkeyi kapsayan BM Komisyonu WP.29 tarafindan hazirlandi. Belgelerin bazilari 2022'de yürürlüge girdi. 2024’e gelindiginde, yeni taleplere göre, üreticilerin siber güvenlik gereksinimlerine uymalarini ve güvenlik çözümlerini montaj hatti asamasinda arabalara entegre etmelerini zorunlu kilan bir sertifikasyon sistemi getirilmesi gerekiyor. 

 

Yasal çerçeve, otomobiller için yeni sistemlerin Güvenli Tasarim ilkesine göre tasarlanmasi ve gelistirilmesi gerekliligini sart kosuyor. Bu, güvenligin tasarim ve gelistirme asamasinda çözümlere dahil edilmesi gerektigi anlamina geliyor. Kaspersky bu ilkeyi kendi Siber Bagisiklik isletim sistemi olan KasperskyOS ile sagliyor.

 

Kaspersky, Kaspersky Automotive Secure Gateway'i yalnizca siber güvenlik taleplerine degil, ayni zamanda uluslararasi islevsel güvenlik standardi (Safety) ISO 26262'ye uygun olarak gelistiriyor.

 

KasperskyOS Is Birimi Baskani Andrey Suvorov: "Internete bagli otomobillerdeki güvenlik sorunlari bugün o kadar önemli bir konudur ki, uluslararasi kuruluslar düzeyinde tartisiliyor. Bu, çözüm için sektörün kendisinin nasil siber güvenlik uzmanlarina geldigini ve onlari sertifikalandirma konusunda nasil zorunlu hale getirmeye hazir oldugunu gösteren bir örnektir. BM Komisyonu WP.29'un yasal talepleri, otomotiv sektöründe bilgi güvenligi pazarinin gelisimine ciddi bir ivme kazandirmistir. Yeni yönetmeligin gerekliliklerini analiz ederek ve internete bagli araçlar için bir tehdit modeli olusturarak Kaspersky Automotive Secure Gateway'i gelistirmeye basladik. Birçok üreticinin gelisimimizle ilgilenmesini bekliyoruz" diyor. 

 

 


Perşembe 17.8 ° / 7.6 °
Cuma 18.2 ° / 9.7 °
Cumartesi 24.1 ° / 11.8 °