Enerji Bakani Dönmez: Türkiye Yüzyili’ni Yüzyilin Enerjisiyle aydinlatacagiz

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Antalya’da yapilan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde, enerji yatirimlarinin bugün ya da yarinin Türkiye’si için degil, hepsinin gelecek 50 yili, 60 yili kapsayacak yatirimlar olduguna dikkat çekti.

Güncel 22.11.2022 16:49:00 0
Enerji Bakani Dönmez: Türkiye Yüzyili’ni Yüzyilin Enerjisiyle aydinlatacagiz

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Antalya’da yapilan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’nde, enerji yatirimlarinin bugün ya da yarinin Türkiye’si için degil, hepsinin gelecek 50 yili, 60 yili kapsayacak yatirimlar olduguna dikkat çekti. Bakan Dönmez, “Hepsi Sayin Cumhurbaskanimizin ilan ettigi Türkiye Yüzyili’ni tasiyacak, sirtlayacak, bu hedeflere omuz verecek yatirimlar. Türkiye Yüzyili’ni insallah Yüzyilin Enerjisiyle aydinlatacagiz.” dedi.

 

 T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Enerji ve Jeopolitik Özel’ ana temasi ile 21-22 Kasim’da Antalya’da Regnum Carya Otel’de yapilan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne katildi. Bakan Dönmez, Zirve’de yaptigi konusmada, dünya enerji tarihinde belki de öngörülebilirligin en az oldugu bir döneme girildigine dikkat çekti ve “Bu durum kimi ülkeler için kriz, kimi ülkeler için firsat demek. Bizler bu durumu firsata çevirmek için elimizden geleni yapiyoruz. Türkiye’nin enerji merkezi olmasi yönünde dile getirilen uluslararasi talepler de bir anda ortaya çikmadi. Türkiye’nin son 20 yilda enerjide geçirdigi degisim ve dönüsümün bugün meyvelerini topluyoruz.” dedi.

 

Türkiye’nin bir günde bu noktaya gelmediginin altini çizen Bakan Dönmez söyle devam etti:  “Bugün 7 uluslararasi dogal gaz boru hattina, 2 kara, 2 deniz LNG tesisine(FSRU), 2 yer alti dogal gaz depolama tesisine sahibiz. Saros’ta yeni FSRU tesisimizin insasi devam ediyor. Fiyatlarin serbest piyasada olustugu Organize Toptan Dogal Gaz Piyasasina ve Vadeli Gaz Piyasasina sahibiz. TANAP ve TürkAkim gibi dev projeleri çok kisa zamanda devreye alabilecek teknik yeterlilige ve isletme kapasitesine sahibiz. Karadeniz gaziyla birlikte yerli gazimiz da bu sürece dâhil olunca elimiz daha da güçlenecek”.

 

Enerjinin Yüzyili söylemlerine dair açiklama yapan Bakan Dönmez, “Yerli dogal gaz, nükleer enerji, dogal gaz depolama tesislerimiz, uç ürün odakli bor ve maden tesislerimiz, enerji piyasalarimiz, YEKA’larimiz aslinda bütün bu yatirimlarimiz bugün ya da yarinin Türkiye’si için degil. Hepsi de gelecek 50 yili, 60 yili kapsayacak yatirimlar. Hepsi Sayin Cumhurbaskanimizin ilan ettigi Türkiye Yüzyili’ni tasiyacak, sirtlayacak, bu hedeflere omuz verecek yatirimlar. Türkiye Yüzyili’ni Yüzyilin Enerjisiyle aydinlatacagiz. Yüzyilin Enerjisiyle gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye’nin anahtarini sunacagiz. Bunu hep birlikte basaracagiz insallah.” seklinde konustu. 

 

T.C. Enerji Bakanligi’nin himayelerinde, Enerji Fuarcilik tarafindan ‘Enerji ve Jeopolitik Özel’ ana temasi ile 21-22 Kasim’da Antalya’da Regnum Carya Otel’de yapilan 12. Türkiye Enerji Zirvesi’ne T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez’in yani sira; Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakani Olgun Amcaoglu, Almanya Eski Basbakani Gerhard Schröder, kamu ve özel sektör temsilcileri ile Sivil Toplum Kurulusu temsilcileri katildi. 

 

Türkiye Enerji Zirvesi Baskani Mustafa Karahan’in ‘hosgeldiniz’ konusmasiyla baslayan zirvede ayrica, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Ekonomi ve Enerji Bakani Olgun Amcaoglu, TOBB Kadin Girisimciler Grubu Baskani Nurten Öztürk, Ak Enerji Genel Müdürü Serhan Gencer, Zorlu Enerji CEO'su Sinan Ak ve Sabanci Holding Enerji Grubu Baskani Kivanç Zaimler de söz aldilar.


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °