Mugla Büyüksehir Uluslararasi Biyosidal Kongresi’ne katildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi 17-20 Kasim tarihleri arasinda Antalya’da düzenlenen 6.Uluslararasi Biyosidal Kongresi’ne katildi.

Güncel 23.11.2022 14:47:00 0
Mugla Büyüksehir Uluslararasi Biyosidal Kongresi’ne katildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi 17-20 Kasim tarihleri arasinda Antalya’da düzenlenen 6.Uluslararasi Biyosidal Kongresi’ne katildi.

 

13 ilçesi, 569 mahallesi olan Mugla’da 210 personel 54 araç, bilimsel yöntemlerle vektörle mücadele çalismalarina devam eden Mugla Büyüksehir Belediyesi bu alandaki tecrübelerini paylasmak için 6.Uluslararasi Biyosidal Kongresi’ne davet edildi. Bakanlik, akademisyenler, yerel yönetimler ve özel sektörden birçok temsilcinin katildigi kongrede Büyüksehir Belediyesi’ni Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskani Ünsal Pasali temsil etti.

 

6.Uluslararasi Biyosidal Kongresi’nde Mugla’da yapilan Entegre Vektör Mücadelesi’nde izlenen teknik yollar, üniversiteler ile isbirligi içerisinde yürütülen “Sivrisineklerde Tür Tayini”, “Larvasitlerde Etkili Doz ve Etkinlik Sürelerinin Belirlenmesi”, “Larvasitlere Duyarlilik Düzeylerinin Belirlenmesi” gibi bilimsel çalismalar ve bu çalismalarin kitaplastirilmasi, kullanilan biyosidal ürünlerin hassasiyetle seçilmesi ve kullanimlarinin takibi, personel egitimi ve takibi, araçlarin ve kullanilan yakit miktarlarinin takibi gibi konularda Büyüksehir Belediyesi’nin çalismalari katilimcilara anlatildi. Ayrica kültürel mücadele kapsaminda afis-brosürler, birebir vatandaslarin ziyaret edilmesi, bilgilendirme stantlari kurulmasi konularina da deginilerek sivrisineklerle mücadele konusunda vatandaslara da büyük görev düstügü vurgusu yapildi.

 

Istanbul’un yerlesik türleri arasina giren ve basta alerjik reaksiyonlar olmak üzere Dang Atesi, Bati Nil, Sari Humma, Zika, Chikungunya enfeksiyonlarina neden olan ‘Asya Kaplan Sivrisinegi’nin (Aedes Albopictus) ilimizde de 2020 yilinda görülmeye baslandigi, her yil artis göstererek 2022 yilinda basta sahildeki ilçelerimiz olmak üzere yayilim gösterdigi bilgisi ve istilaci bir tür olan ‘Asya Kaplan Sivrisinegi’nin daha çok insan eliyle olusturulan çok küçük su birikintilerinde üredigi, basta vatandaslarimiz olmak üzere tüm paydaslarla ortak akil ve bilim isiginda mücadele edilmesi gerektigi kongrede paylasildi.


Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °