Kutsal yolun kiymetli temsilcileri ögretmenlerimiz

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Ögretmenler Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Güncel 23.11.2022 13:38:00 0
Kutsal yolun kiymetli temsilcileri ögretmenlerimiz

Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Ögretmenler Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Pehlivan “Biz ‘Oku’ emriyle baslayan bir vahiy silsilesinin devami olan ve ‘Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum” anlayisinin hâkim oldugu bir dinin inananlari, Cumhuriyetin kurucusu ve yol göstericisine ‘Basögretmen” sifati veren bir milletin evlatlariyiz. Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi “Yeni kusak, en büyük Cumhuriyetçilik dersini bugünkü ögretmenler toplulugundan ve onlarin yetistirecekleri ögretmenlerden alacaktir”. Bu kutsal yolun temsilcisi kiymetli ögretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.

 

Bir insan yetistirmek…

Pehlivan Ögretmenler Günü sebebiyle yayinladigi mesajina sunlari ekledi; “Ögretmenlerimiz gelecegimizin temsilcileri çocuklarimizi ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlikla, egitimle, ögretimle besleyerek, anlamli ve kutsal bir meslegi yerine getirmektedirler. Bir insan yetistirmenin verdigi mutlulugu mesleklerinin manevi karsiligi olarak degerlendirip, görevlerin en soylusunu icra etmektedirler. Toplumun ögretmene gösterdigi itibar onlarin hayattaki onurlari ve zenginlikleridir. “Biz ‘Oku’ emriyle baslayan bir vahiy silsilesinin devami olan ve ‘Bana bir harf ögretenin kirk yil kölesi olurum” anlayisinin hâkim oldugu bir dinin inananlari, Cumhuriyetin kurucusu ve yol göstericisine ‘Basögretmen” sifati veren bir milletin evlatlariyiz. Bu sebeple bizim için egitim ve ögretim süreci sadece devam ettirilen bir ritüel degil, insani insan yapan degerlerin ve bilgilerin nesillerimize aktarildigi kutsal bir yoldur. Iste ögretmenlerimiz de bu kutsal yolun en önemli varliklari, kiymetleridir.

 

Umudumuz olan çocuklarimiz onlara emanet, Cumhuriyetimizi yükseltecek nesillerimiz onlara emanet ve milletimiz de onlara emanettir. Onlar, dün oldugu gibi, yarin da gelecegin mimari olacaklardir. Bu duygu ve düsüncelerle basta Basögretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün ögretmenlerimizin ‘Ögretmenler Günü’nü kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °