ATILA SERTEL; "INFAZ KORUMA MEMURLARI, ITFAIYECILER VE ZABITALARIN HAKLARI 27. DÖNEM BITMEDEN VERILMELI"

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarinin güvenlik sinifina geçirilmesi, itfaiyecilik ve zabitaligin da meslek olarak kabul edilmesi için TBMM'ye çagri yapti. Sertel, “Bu üç meslek grubunun haklari 27. Dönem bitmeden verilmelidir”

Güncel 24.11.2022 14:07:00 0
ATILA SERTEL;

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, infaz ve koruma memurlarinin güvenlik sinifina geçirilmesi, itfaiyecilik ve zabitaligin da meslek olarak kabul edilmesi için TBMM'ye çagri yapti. Sertel, “Bu üç meslek grubunun haklari 27. dönem bitmeden verilmelidir” dedi.

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, muhalefetin hazirladigi kanun tekliflerinin TBMM'de kabul görmedigini öne sürdü. Infaz koruma memurlari, itfaiyeciler ve zabitalar için TBMM'ye çagri yapan Sertel söyle konustu:

"Nasil polislerle ilgili kanunu Meclis’e tasidiysaniz. Gelin Infaz ve Koruma memurlari ile ilgili yasa teklifini de TBMM’ye getirin. Çünkü infaz ve koruma memurlari gerçekten güvenlik sinifina girmeyi hak eden bir meslek grubu. Infaz ve koruma memurlarini idari hizmetler sinifinda tutmak vicdanlari kanatiyor. Çünkü infaz ve koruma memurlari çok zor kosullar altinda. Cezaevinde mahkumlarla ayni havayi soluyarak, uzun süreli çalisarak ve can güvenlikleri olmadan görev yapan ve yaptiklari görevin karsiligini ücret olarak alamayan bir grup. Bu grubun hakkinin hukukunu mecliste çok savundum ve savunmayi sürdürecegim.”

Bu üç meslek grubuyla ilgili hazirladigi kanun tekliflerinin AKP ve MHP oylariyla reddedildigini animsatan Atila Sertel, AKP ve MHP grubunun bu kanun teklifleri getirmesi halinde destekleyeceklerini söyledi. Tulumbaciliktan bu yana var olan ve tüm dünyada meslek olarak kabul edilen itfaiyeciligin ülkemizde meslek olarak kabul edilmedigini dile getiren Sertel, sunlari söyledi:

“Itfaiyeciligin meslek olarak sayilmasi için verdigim kanun teklifi iki kez reddedildi. Itfaiyecilik tulumbaciliktan bu yana bir meslek. Dünyada en saygin mesleklerin içerisinde yer aliyor. Itfaiyeciligi meslek olarak kabul etmeyenler ve itfaiyeciligi meslek olarak görmeyenlere sunu soruyorum. Itfaiyecilik meslek yüksek okulu açtiniz. Itfaiyecilik meslek lisesi açtiniz ancak meslek sözcügü tabelalarda kaldi. Itfaiyecilik bir türlü meslek olamadi. O halde AKP ve MHP bu konuda da bir yasa teklifi hazirlasin ve biz de muhalefet olarak destekleyelim. Itfaiyecilik meslek olsun, infaz ve koruma memurlari güvenlik sinifina geçsin. Itfaiyecilerle birlikte meslek olarak sayilmayan ve ayni can güvenligi endisesini tasiyan ve sokaklarda görev gören zabitalar için de ayni çagrida bulunuyorum. Zabitalar da bir meslek olarak kanunda kabul görmelidir. Bu üç kesimin hakkini, hukukunu savunacagim. Sonuna kadar dile getirecegim. Bu üç meslek grubu hakkini alinca da gerçekten vicdanen müsterih olacagim. Bu onurlu meslegi yapan bütün arkadaslarimin bölgelerindeki milletvekillerine sorunlarini aktarmalari, taleplerini dile getirmelerinde de fayda var.”


Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °