BAKAN NEBATI: “POLITIKA-KREDI FAIZI MAKASI KADEMELI BIÇIMDE KAPANIYOR"

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Merkez Bankasi’nin (TCMB) politika faizini yüzde 9’a indirmesinin ardindan, “Politika-kredi faizi makasi kademeli biçimde kapaniyor. Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli sevi

Ekonomi 24.11.2022 18:47:00 0
BAKAN NEBATI: “POLITIKA-KREDI FAIZI MAKASI KADEMELI BIÇIMDE KAPANIYOR

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Merkez Bankasi’nin (TCMB) politika faizini yüzde 9’a indirmesinin ardindan, “Politika-kredi faizi makasi kademeli biçimde kapaniyor. Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz” açiklamasini yapti.

Hazine ve Maliye Bakani Nebati, TCMB’nin politika faizini yüzde 9'a indirmesini, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimlarla degerlendirdi. Ekonomi politikalarinin ülkenin gerçeklerine uygun oldugunu ve politika faizinin 2 yilin ardindan ilk kez tek haneye düstügünü belirten Nureddin Nebati’nin açiklamasi söyle:

“2 YIL ARADAN SONRA TEK HANEYE GERILEDI. Sayin Cumhurbaskanimizin ortaya koydugu vizyon ve perspektif dogrultusunda ülkemizin gerçekleriyle uyumlu biçimde sekillenen ekonomi politikalari sayesinde politika faizi 2 yil aradan sonra tekrar tek haneye gerilemistir.

PIYASA FAIZLERININ DE TEK HANEYE GERILEMESINI BEKLIYORUZ. Türkiye Ekonomi Modelimiz kapsaminda uygulamaya aldigimiz politikalarin ve yakin dönemde kurumlarimizin koordineli bir sekilde almis oldugu tedbirlerin katkisiyla politika-kredi faizi makasi kademeli biçimde kapaniyor. Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz.

TÜRKIYE EKONOMISI GÜÇLÜ BIR SEKILDE DEVAM EDECEK: Böylece, tüm dünyada resesyon endiselerinin arttigi bir dönemde Türkiye ekonomisi yoluna güçlü bir sekilde devam edecek; Türkiye ekonomisi Model’in sacayaklari üzerinde yükselmesini sürdürecektir.”


Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °
Pazar 31.5 ° / 19.5 °