ISTANBUL VALILIGI’NDEN ISTIKLAL CADDESI'NDE KÜLTÜR SANAT ETKINLIGI VE SOKAK MÜZISYENI YASAGI

Istanbul Valiligi, Istiklal Caddesi'nde sosyal, kültürel, ticari etkinlik düzenlemeyi yasakladi ve sokak müzisyenlerine de izin verilmeyecegini duyurdu.

Güncel 25.11.2022 11:54:00 0
ISTANBUL VALILIGI’NDEN ISTIKLAL CADDESI

Istanbul Valiligi, Istiklal Caddesi'nde sosyal, kültürel, ticari etkinlik düzenlemeyi yasakladi ve sokak müzisyenlerine de izin verilmeyecegini duyurdu.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafindan terör saldirisi sonrasinda Istiklal Caddesi'nde güvenlik, huzur ve asayisin korunmasi, mevcut yaya trafigi akisinin hizlandirilmasi konularinda alinmasi gereken önlemlere iliskin bir "Genel Emir" yayinlandi. Artik caddede sosyal, kültürel, ticari etkinlik düzenlemek yasak. Sokak müzisyenlerine de izin verilmeyecek.

Istanbul Valiligi'nden yapilan açiklamaya göre, Yerlikaya'nin 24 Kasim 2022 tarih ve 2022/1 Sayili Genel Emiri söyle:

"Tarihi, ekonomik, sosyal, kültürel ve turistik faaliyetlerin en yogun sekilde icra edildigi Beyoglu ilçemizin Istiklal Caddesi’nde 13 Kasim 2022 Pazar günü gerçeklestirilen bombali terör saldirisi sonucunda maalesef 81 kisi yaralanmis, 6 vatandasimiz hayatini kaybetmistir.

Yaklasik bin 400 metre uzunlugunda ve ülkemizin en yogun yaya trafigine sahip durumda bulunan Istiklal Caddesi’nde faaliyet gösteren magaza isletmecileri, esnaf, mesleki tesekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapilan tüm istisarelerde ortak talep; tramvay ulasimi ve yaya trafiginde akisin saglanmasi ve sürekliligin korunmasi olmustur. Öte yandan, kamu düzeni ve esenligi ile genel asayisin saglanmasinda da ayni hususun kritik önem teskil ettigi degerlendirilmektedir.

Bu nedenlerle Istiklal Caddesinde; herhangi bir amaçla cadde üzerindeki isletmeler tarafindan caddeye masa, sandalye, pano, seyyar tabela vb. konulmasina, stant kurulmasina, sergi açilmasina, seyyar satis yapilmasi ve satis tezgâhi konulmasina, sosyal, kültürel veya ticari etkinlikler düzenlenmesine, toplu veya bireysel sokak müzisyenligi ve performans gösterileri yapilmasina, hanutçuluk faaliyetlerine ve benzerlerine, kesinlikle izin verilmeyecektir.”


Salı 27 ° / 14.4 °
Çarşamba 29 ° / 17.9 °
Perşembe 28.8 ° / 18.3 °