IZMIR'DE AVUKATLARDAN '25 KASIM' YÜRÜYÜSÜ: "'ERK'EK SIDDET ÖLDÜRÜYOR, 'ERK'EK YARGI KORUYOR"

Izmir Barosu’na kayitli kadin avukatlar, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla sloganlar atarak yürüyüp basin açiklamasi yapti. Hükümeti elestiren avukatlarin açiklamasinda, "Tek suçlunun katiller olduguna ikna etmey

Güncel 25.11.2022 16:48:54 0
IZMIR

Izmir Barosu’na kayitli kadin avukatlar, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla sloganlar atarak yürüyüp basin açiklamasi yapti. Hükümeti elestiren avukatlarin açiklamasinda, "Tek suçlunun katiller olduguna ikna etmeye çalismayin bizi. Elinize kan bulasti. Biz biliyoruz. 'Erk'ek siddet öldürüyor, 'erk'ek yargi koruyor" denildi.

Izmir Barosu önünde toplanan kadin avukatlar, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla bugün Alsancak Kibris Sehitleri Caddesi'nde sloganlar atarak yürüdü.

"Kadin cinayetleri politiktir", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Istanbul Sözlesmesi yasatir", "Hak, hukuk, adalet" ve "Erkek adalet degil, gerçek adalet" slogani atan avukatlara bazi yurttaslar da alkislarla destek verdi.

"ELINIZE KAN BULASTI"

Avukatlar, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basin açiklamasi yapti. Açiklamayi, Izmir Barosu’nun kadin haklarindan sorumlu yönetim kurulu üyesi Av. Elçin Kilinçer Ot okudu. Hükümetin elestirildigi ve Istanbul Sözlesmesi’ne vurgu yapilan açiklama söyle:

"Biz kadinlar biliyoruz ki en temel insan hakki olan yasam hakkimizi bile korumayan/koruyamayan bir devlette yalniz yasiyoruz. Bunu biz degil, siddet magduru kadinlarin maruz birakildigi kosullar söylüyor. 2022 yilinin 11 ayinda 346 kadin kardesimizin ellerinden alinan yasamlari, özel ve kamusal alanda siddetin her türlüsüne maruz kalan on binlerce kardesimizin yasadiklari söylüyor bunu. Bizi tek suçlunun katiller olduguna ikna etmeye çalisip sorumluluktan kaçmaya ya da saklanmaya çalismayin. Biz biliyoruz. Cezasizlik politikalarinin ürünü olan kararlara imza atan, defalarca müracaat etmelerine ragmen kadin kardeslerimize koruma saglamayan erkek yarginin mensuplari, koruma kararlarina ragmen korumayan/koruyamayan kolluk; siddeti önlemeye, toplumsal cinsiyet esitligini saglamaya yönelik hiçbir politika üretmeyen siyasi iktidar, 'Bir gecede Istanbul Sözlesmesi’nden çiktim' diyen Cumhurbaskani, bu hukuk disi keyfi uygulamayi iptal etmeyen Danistay... Tek suçlunun katiller olduguna ikna etmeye çalismayin bizi. Elinize kan bulasti. Biz biliyoruz. 'Erk'ek siddet öldürüyor, 'erk'ek yargi koruyor. Biz biliyoruz.

"ISTANBUL SÖZLESMESI'NDEN VAZGEÇMIYORUZ"

Siz de bilin ve unutmayin. Biz kadinlar, Istanbul Sözlesmesi yeniden yürürlüge konularak sadece kanun önünde degil toplumsal hayatta da esitlik saglanincaya, haklarimiz güvence altina alinincaya, kadina yönelik siddet suçlarinda etkin ve caydirici cezalar verilerek erkek siddeti ve tahakkümü yeryüzünden silininceye kadar, 'Erkek adalet degil, gerçek adalet istiyoruz, Istanbul Sözlesmesi yasatir, sözlesmeden vazgeçmiyoruz’ diyerek haykirmaya ve mücadele etmeye devam edecegiz. Mücadele gücümüzü ve ilhamimizi birbirimizden, dayanismamizdan aliyoruz. Iran’da ve tüm dünyada zulme ve erkek siddetine baskaldirarak esitlik için mücadele eden tüm kadin kardeslerimizi selamliyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz."


Perşembe 28.8 ° / 18.3 °
Cuma 30.8 ° / 19.8 °
Cumartesi 31.3 ° / 19.6 °