ATILA SERTEL: “BASIN KARTININ SADECE RENGINI DEGISTIRMEDILER...."

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaskanligi ve bagli kuruluslarinin bütçesinin görüsüldügü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; basin kartiyla ilgili yasanan sorunlara dikkat çekti. Sertel, “Basin kartinin sadece rengini degistirmediler. Sari basin

Güncel 25.11.2022 16:52:00 0
ATILA SERTEL: “BASIN KARTININ SADECE RENGINI DEGISTIRMEDILER....

CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaskanligi ve bagli kuruluslarinin bütçesinin görüsüldügü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; basin kartiyla ilgili yasanan sorunlara dikkat çekti. Sertel, “Basin kartinin sadece rengini degistirmediler. Sari basin kartini turkuaz yaptilar. Ama asil yaptiklari, istediklerine basin kartini verdikleri ve gerçekten gazetecilik yapan ancak muhalif duruslariyla bilinen ya da degisik nedenlerle fislenen kisilerin basin kartlarini vermemek” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bugün Cumhurbaskanligi ile bagli ve ilgili kuruluslarin bütçeleri görüsülüyor. Görüsmelerde basin kartiyla ilgili yasanan sorunlari gündeme getiren CHP Izmir Milletvekili Atila Sertel, sunlari söyledi:

“SIRKETIN YÖNETIMINE GIRENLERIN TAMAMI FETÖCÜ OLARAK YARGILANMIS”

“Basin kartinin sadece rengini degistirmediler. Sari basin kartini turkuaz yaptilar ama asil yaptiklari istediklerine basin kartini verdikleri ve gerçekten gazetecilik yapan ancak muhalif duruslariyla bilinen ya da degisik nedenlerle fislenen kisilerin basin kartlari Türkiye’de ne yazik ki verilemiyor.

Somut bir örnek vermek istiyorum. Izmir’de 27 Temmuz’da çikan kararnameden önce kapatilan bir gazete var, adi Son Dakika gazetesi. Bu gazete 14 Haziran 2011 tarihinde 50 bin lira sermayeyle Saygili ve Gökhan Karaca tarafindan kurulmus. Gökhan Karaca’nin su anda içeride yatan, FETÖ’den dava edilmis ve hapis cezasi almis Karaca ile ne ilgisi var bilmiyorum ama Saygili’nin kurdugu yönetim kurulunda hisseler Metin Kocakurt’a devredilmis. Sonra Metin Kocakurt, Mehmet Kocakurt, Selçuk Sarikaya diye yönetim kurulu üyesi bulusmus. Sirketin yönetimine girenlerin tamami FETÖ’cü olarak yargilanmis ve Kocakurt’un bir agabeyi de kaçak olan FETÖ’nün dünya imamlarindan Barbaros Kocakurt. Bu kisi 2014 yilinda yurt disina kaçti ve halen araniyor.

“CAMIYI SAYIN CUMHURBASKANINA TÖRENLE AÇTIRDILAR. CAMIYI AÇANLAR BABA OGUL FETÖ’DEN DEGISIK GÖZALTINA ALINIP IFADE VERDILER”

Son Dakika gazetesi, burada çalisan arkadaslarimiz ve sadece gazeteci olduklari ve is bulduklari için çalisan arkadaslarimiz cezalandirilirken; bu Saygili ailesi, Ege Üniversitesi’nin geçmiste atanmis, FETÖCÜ olarak bilinen ve firar eden Cüneyt Hoscoskun’un arsasinda bir cami insa ettiler. Cüneyt Hoscoskun Ege Üniversitesi’nin arazisini verdi ve temel attilar. Ne yazik ki 30 milyona mal olan bu güzel görkemli camiyi de Sayin Cumhurbaskani’na törenle açtirdilar. Bu camiyi açanlar baba ogul FETÖ’den degisik nedenlerle gözaltina alinip ifade verdiler. FETÖ Borsasi adli kitapta isimleri var.

Bu kisiyle ilgili hiçbir cezai islem yapilmadigi gibi pasaportu da kendisine teslim edildi ve Saygili artik bugün pasaportuyla yurt disina çikabiliyor. Ama ne yazik ki Son Dakika gazetesinde çalisan 10 arkadasimiz basin karti alamiyor. Basin karti hakkini kaybettirdiler ve bu 10 arkadasimiz için sakincali diye Iletisim Baskanligi’ndan basvurulari bile yapilamiyor.

Pek çok arkadasimiz, basin kartini kimlik olarak kullanan insanlardir. Sunu duyuyorum ve çok üzülüyorum. Eger dogruysa bu uygulamanin hemen durdurulmasini talep ediyorum. Iletisim Baskanligi’na göreve baslayan kisilerin bazi memur, isçi her ne olursa olsun Iletisim Baskanligi’nda çalismaya basladiktan birkaç ay sonra basin kartini cebine koyduklarini duyuyorum. Ama basin karti gazetecilerin kullanacagi, kendilerini tanitacagi bir kimlik kartidir. Bu kimlik kartinin herkese verilmesini de dogru bulmuyorum.”


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °