Elginkan Vakfi Silivri’de son teknoloji ile donatilmis anaokulu insa etti

8 derslikte 200 ögrenci egitim görebilecek!

Güncel 27.11.2022 11:10:00 0
Elginkan Vakfi Silivri’de son teknoloji ile donatilmis anaokulu insa etti

8 derslikte 200 ögrenci egitim görebilecek!

 

Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluslarindan biri olan Elginkan Vakfi, özellikle 0-6 yas grubu çocuklarin yogun oldugu Istanbul’un Silivri ilçesinde son teknoloji ile donatilmis 8 derslikli 200 ögrencinin egitim görebilecegi bir anaokulu insa ettirdi. Idari birim bölümü ve konferans salonun yer aldigi Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, devlet okulu olarak T.C. Istanbul Valiligi – T.C. Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagislandi.

 

Egitim çalismalarina yaptigi katkilarla dikkatleri üzerine çeken Elginkan Vakfi, her geçen gün gelisen, büyüyen ve özellikle 0-6 yas gurubu çocuklarin yogun oldugu Istanbul’un Silivri ilçesinde 16 Haziran 2021 tarihinde temelini attigi Ümmehan Elginkan Anaokulu’nun resmi açilisini gerçeklestirdi. Elginkan Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Gaye Akçen, Elginkan Vakfi Mütevelle Heyeti Baskani Dr. Mehmet Vecdi Gönül, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz ve protokol katilimi ile egitime açilan Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu’nda son teknoloji ile donatilan 8 derslikte 200 ögrenci egitim görebilecek. Idari birim bölümünün yani sira bir de konferans salonun yer aldigi Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, devlet okulu olarak T.C. Istanbul Valiligi – T.C. Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü’ne bagislandi. Milli Egitim Bakanligi’nin anaokulu projesinde kullandigi Tip Projesi esas alinarak yaptirilan Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz’in sahsen talebi üzerine Silivri Belediyesi’ne ait olan arazide insa edildi. Her geçen gün gelisen ve büyüyen Silivri, özellikle 0-6 yas gurubu çocuklarin yogun oldugu bir ilçe olarak ön plana çikiyor.

 

“Sirada kütüphane var”

Açilis töreninde konusan Elginkan Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Gaye Akçen, ''Ben yasiyorken Allah bunu bana nasip ettigi için çok mutluyum. Bu açilislarin devamini getirecegiz. Bilecik Valisi Kemal Kizilkaya’ya söz verdim; Bilecik’te okul yapacagiz. Sonra da Erzincan’da okul açilisi yapacagiz. Samsun’da da Mustafa Kemal Atatürk ismini verecegimiz Anadolu Lisesi’nin açilisini yapacagiz. Gelen talepler dogrultusunda okullarimizi yapmaya devam edecegiz. Biz, bu ülke için variz. Burada kazaniyorsak burada harcamak zorundayiz. Eger bütün sanayiciler birer okul yaparsa bu ülkede okumayan insan kalmaz. Agaç yasken egilir. Çocuklar bu yasta egitim verecegiz; Cumhuriyet ve Atatürk ile büyüyüp onun ile yaslanacaklar. Onlar da yeni nesillere yeni seyler ögreterek büyücekler'' diye konustu. Silivri’de Ahmet Elginkan adinda bir de yeni kütüphane açacaklari bilgisini paylasan Gaye akçen, ''Ahmet Elginkan, Ümmehan annemizin muhterem esidir. Çünkü rahmetli baskanim anne ve babaya çok önem verirdi'' dedi.

 

“Egitim ve terbiye çocuklara birakilacak en kiymetli miras”

Elginkan Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Dr. Mehmet Vecdi Gönül ise yaptigi konusmada, “Hepimiz bu yuvalarda egitim gördük. Degerli ögretmenlerimiz olmasaydi hiçbirimiz burada olamazdik. Inancimiza göre anne ve babalar, çocuklarina egitim ve terbiyeden daha kiymetli bir miras birakamazlar. Bu anlayis kurumlastikça ve müesseselestikçe daha da deger kazanir. Anaokulumuzun egitim camiamiza hayirli olmasini diliyorum” dedi. Okulun açilis töreninde konusan Silivri Belediye Baskani Volkan Yilmaz ise; ''Ümmehan annemize Cenabi Allah’tan rahmet dilerken, onun mirasini emanet bilip bu okullari Türk gençligine ve Türk çocuklarina kazandiran Elginkan Vakfi’nin yönetim kuruluna ve Gaye ablamiza yürekten tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar. Cenabi Allah onlara daha fazla okul daha fazla egitim kurumu yaptirmayi nasip etsin. Kendilerine tüm Silivrili hemserilerim adina tesekkür ediyorum'' seklinde konustu.

 

Elginkan Vakfi Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu’nun yani sira daha önce Izmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ( Izmit), ITÜ Ekrem Elginkan Lisesi (Istanbul), Ümraniye Elginkan Vakfi Anasiniflari Binasi (Ümraniye-Istanbul ), E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi  (Malpete-Istanbul), E.C.A. Elginkan Ilkögretim Okulu (Küçükyali-Istanbul), Ümmehan Elginkan Kiz Ögrenci Yurdu ve Yemekhane Binasi ( Göztepe- Istanbul) ve Hüseyin Cahit Elginkan Spor Salonu’nu (Izmit) insa etmisti.


Cumartesi 22.8 ° / 12.4 °
Pazar 23.5 ° / 12.9 °
Pazartesi 24.9 ° / 11.7 °