BABACAN'DAN, ERDOĞAN’A TEPKİ: “MİLLETİN İRADESİ VE PARTİNİN ORTAK AKLI BİZİ GÖREVE GETİRDİ'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “O makamlara kendileri layık oldukları için gelmediler. Onlara makam verildiyse hepsi de onlara bir irade makamları verdi” sözlerine te

Güncel 26.07.2022 19:36:00 0
BABACAN

Demokrasi ve Atilim (DEVA) Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in; “O makamlara kendileri layik olduklari için gelmediler. Onlara makam verildiyse hepsi de onlara bir irade makamlari verdi” sözlerine tepki gösterdi. Babacan, “Sayin Erdogan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak akli bizi göreve getirdi. 13 sene layikiyla Disisleri ve Ekonomi bakanliklari yaptim. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan degisti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arsin burada” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dün TRT yayininda DEVA Partisi ve Gelecek Partisi kurucularina iliskin; 'Bir dönem sizinle yol yürüyen ve önemli makamlara gelmis isimler ve ayri partiler kurdular. Geriye dönüp bakinca onlar için bir taniminiz ya da degerlendirmeniz oluyor mu zaman zaman? Onlari görünce içiniz ciz etmiyor mu” sorusuna, “Onlar nasil bir ihanetin içinde olduklarini kendileri düsünmesi lazim. O makamlara kendileri layik olduklari için gelmediler. Onlara makam verildiyse hepsi de onlara bir irade makamlari verdi. Onlar bunun kadir kiymetini bilmedi. Su anda masanin etrafinda dönüp dolasip bir seyler yapmaya gayret ediyorlar” yanitini vermisti.

“MILLETIN IRADESI VE PARTININ ORTAK AKLI BIZI GÖREVE GETIRDI. 13 SENE LAYIKIYLA DISISLERI VE EKONOMI BAKANLIKLARI YAPTIM”

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, sosyal medya hesabindan, “Sayin Erdogan siz de ben de o makamlara gökten inmedik. Milletin iradesi ve partinin ortak akli bizi göreve getirdi. 13 sene layikiyla Disisleri ve Ekonomi bakanliklari yaptim. Madem keramet sizde 2018’den beri kaç bakan degisti, buldunuz mu çare? Halep oradaysa arsin burada” notuyla bir video paylasti.

5 Aralik 2021 tarihinde yaptigi konusmanin bir bölümünün yer aldigi videoda Babacan, sunlari söyledi:

“SON IKI YILDA ÜÇ TANE HAZINE BAKANI DEGISTIRDINIZ. AYNI DÖNEMDE DÖRT TANE MERKEZ BANKASI BASKANI DEGISTIRDINIZ”

“Insanlar merak ediyor, soruyor; ‘Ey Erdogan madem Ali Babacan bir yapmiyordu da neden bunca uzun seneler beraber çalistin onunla’ diye soruyor insanlar, buna cevap vermesi lazim. Sadece son iki yilda üç tane Hazine Bakani degistirdiniz. Ayni dönemde dört tane Merkez Bankasi Baskani degistirdiniz. Demek ki isinize gelmiyorsa beraber çalismaya sizi hiç kimse zorlamiyor, zorlayamiyor. Üstelik Ali Babacan 2009’da istifa mektubu verdiginde, 2011’de ayrilmak istediginde, 2019’da istifa ettiginde; ‘Niçin kalmasi için israr ettiniz’ diye insanlar size soruyor.

Sayin Erdogan gerçekten degmez. Yani su üç günlük dünyada dilinizi, ruhunuzu, zihninizi, bu kadar kirletmenize degmez. Bu neyin hirsidir? Hadi bizi geçtik de vaktiyle size inanip, temiz siyaset hayaliyle size oy vermis vatandaslarimiza bugün herhalde bir özür borcunuz olmali. Ülke yönetimi hakkindaki bilgisizliginizi ise baska zaman konusuruz.”  


Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °