HALKBANK: 'TÜRKİYE GENELİNDE 131 BİN 787 KADIN GİRİŞİMCİYE 14,4 MİLYAR LİRALIK KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK'

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, banka olarak Türkiye genelinde 131 bin 787 kadın girişimciye 14,4 milyar liralık kredi desteği sağladıklarını söyledi. Arslan, “Bankamız misyonunun bir parçası olarak kadınlarımızın üretkenlikleri

Ekonomi 26.07.2022 19:33:37 0
HALKBANK:

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, banka olarak Türkiye genelinde 131 bin 787 kadin girisimciye 14,4 milyar liralik kredi destegi sagladiklarini söyledi. Arslan, “Bankamiz misyonunun bir parçasi olarak kadinlarimizin üretkenliklerini desteklemek, is hayatina katilmalarina destek olmak, kendi is yerlerini kurabilmelerine kolaylik saglamak ve var olan isletmelerini daha ileriye tasimak için seferber olduk” dedi.

'Halkbank Üreten Kadinlar Bulusmalari'nin dördüncüsü, Marmara Bölgesi’ni temsilen Kocaeli’de yapildi. Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 11 ili kapsayan Marmara Bölgesi’nde Kadin Girisimci Kredi Destek Paketi ile 36 bin 847 kadin girisimciye 3,4 milyar TL finansman saglandigini bildirdi. Arslan, Türkiye genelinde ise 131 bin 787 kadin girisimcinin 14,4 milyar TL’lik destekten yararlandigi bilgisini paylasti.

Osman Arslan, 'Halkbank Üreten Kadinlar Kocaeli Bulusmasi'nda sunlari söyledi:

“KADINLARIN IS DÜNYASINA KATILIMLARINI SAGLAMAK ÜLKE EKONOMISI IÇIN ÖNEM TASIMAKTADIR: Türkiye genelini degerlendirdigimizde kadin girisimci desteklerimize yönelik ilginin yogunlugunu ve kadinlarin is hayatina dahil olma isteklerinin fazla oldugunu söyleyebiliriz. Kadinlarimizin is dünyasina katilimlarini saglamak ülke ekonomisinin kalkinmasi için oldukça önem tasimaktadir. Geçen yil Dünya Kadinlar Günü’nde Kadin Girisimci Destek Paketimizi duyurduk ve isletmelerimize uygun kosullarda finansman imkâni sunduk. Desteklerimiz, kadin girisimci ekosistemine büyük yarar saglayan projelerden birine dönüstü.

KADINLARIN HAYALLERININ GERÇEKLESMESINE DESTEK OLDUK: Halkbank kadin girisimci sayisinin ve kadin istihdaminin artirilmasi adina çalismalara yil boyunca devam edecek. Bulusmalarimizda kadin girisimcilerimiz ile bir araya gelerek onlari yüreklendirdik ve hayallerinin gerçeklesmesine destek olduk. Üreten Kadinlar Akademisi ile girisimcilerin egitim ihtiyaçlarini karsilamak ve her an bilgiye ulasabilmeleri adina dijital ortamda bilgi akisi sagladik. Kadin girisimciligini gelistirmek amaciyla da Paraf Üreten Kadin Kredi Karti hayata geçirdik.

MARMARA BÖLGESI’NDE 36 BIN 847 KADIN GIRISIMCI KREDI KULLANDI: Bankamiz misyonunun bir parçasi olarak kadinlarimizin üretkenliklerini desteklemek, is hayatina katilmalarina destek olmak, kendi is yerlerini kurabilmelerine kolaylik saglamak ve var olan isletmelerini daha ileriye tasimak için seferber olduk. Sagladigimiz destekler, ülkemizin diger bölgelerinde oldugu gibi Marmara Bölgesi’nde de yogun ilgi gördü. Balikesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, Istanbul, Kirklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdag ve Yalova illerimizden 36 bin 847 kadin girisimcimize toplam 3,4 milyar TL kredi kullandirdik. Türkiye genelinde ise; 131 bin 787 kadin girisimciye ulasarak 14,4 milyar TL’lik kredi destegi sagladik.

KADIN KOOPERATIFLERINE DESTEK, GENÇ GIRISIMCILERE KREDI IMKÂNI SAGLANDI: Halkbank, genç girisimcileri de is hayatina dahil etmek için projelerini sürdürüyor. Halkbank olarak gençlerimizi her zaman destekledik ve önümüzdeki dönemde de gençlerin yanlarinda olmaya devam edecegiz. Bu kapsamda üniversite mezunu, mezun oldugu bölümle ilgili herhangi bir is tecrübesi bulunmayan ve bu alanda kendi isini kurmak isteyen veya kendi isini kurmus olan 35 yasini asmamis girisimcilere yönelik Genç Girisimci Kredimizi, 350 bin TL limitli ve 60 aya kadar vade firsatiyla sunuyoruz.'

Konusmanin ardindan Halkbank Üreten Kadinlar Kocaeli Bulusmasi’nda, Genç Girisimci Destek Paketi’nden faydalanan girisimci kadinlara, üretkenliklerini desteklemek adina kredileri sembolik olarak takdim edildi.


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °