MANSUR YAVAŞ: “GÖRDÜĞÜNÜZ ROKET 500 MİLYON DOLARA UZAYA FIRLATILIYOR. BİZ BU DİNOZORLARI NEREYE FIRLATACAĞIZ BİLMİYORUM”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 14 milyar TL’ye mal edilen Ankapark’ta yaşanan israfa dikkat çekti. Yavaş, “Bu paraya neler yapılabilirdi bunu Ankaralıların düşünmesi lazım. 6.4 tane Fatih Sultan Mehmet Köprü

Güncel 24.07.2022 16:37:53 0
MANSUR YAVAŞ: “GÖRDÜĞÜNÜZ ROKET 500 MİLYON DOLARA UZAYA FIRLATILIYOR. BİZ BU DİNOZORLARI NEREYE FIRLATACAĞIZ BİLMİYORUM”

Ankara Büyüksehir Belediye (ABB) Baskani Mansur Yavas, 14 milyar TL’ye mal edilen Ankapark’ta yasanan israfa dikkat çekti. Yavas, “Bu paraya neler yapilabilirdi bunu Ankaralilarin düsünmesi lazim. 6.4 tane Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapilabilirdi. 600 milyon dolara, sik sik sel basiyor, Ankara’nin alt yapisinin tümü yapilabilirdi... Gördügünüz roket 500 milyon dolara uzaya firlatiliyor. Biz bu dinozorlari nereye firlatacagiz bilmiyorum. Öyle bir garip sonuçla karsi karsiyayiz” dedi.

ABB Baskani Mansur Yavas, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ve parti heyetine Ankapark’ta bugün sunum yapti. Yavas yaptigi sunumda su bilgileri verdi:

“Çok yüklü bir zarar edecekse isletmeci yüklü bir teminati belediye olarak biz verelim, tersine verin tedbiri. Bu hukuken mümkündür. Hukukçu arkadaslar bilirler. Onu da reddettiler. Anlasiliyor ki parkin bize teslim edilmesini istemediler. Ve Ankara Büyüksehir Belediyesi bütün islemleri yapti. Yani bu konuda kamuoyunun çok müsterih olmasi lazim. En sonunda davanin kabulüne 6 Temmuz’da karar verildi. Ve biz 6 Temmuz itibari ile davayi kazanmis olduk. Daha sonra, daha önce basvurmamiza ragmen iflas eder etmez Kaymakamliga basvurduk. Tekrar hemen verin diye. Kaymakamlik Içisleri Bakanligi’na yazdi. Biz davayi kazandik fakat icraen burayi teslim alamadik çünkü. Fakat Kaymakamlik ‘gelin biz verecegiz bu sefer’ dedi ve ayin 18’inde saat 10:40’ta biz Ankapark’i bu haliyle teslim almis olduk ve biz su anda resmi bildiriciler vasitasiyla, belediye görevlileri vasitasiyla ve daha önce bu parkin yapimi ve üstlenicilerin teslim alimi sirasinda görev alan arkadasla da beraber; müstecire ne teslim edildi, ne kadar teslim edildi, hangi sekilde teslim edildi… Çünkü maalesef 14 kat trilyonluk bir mali yani mobilyali bir evi birisine veriyorsunuz ve yeterli teminat yok. Ve su anda iflas eden bir vatandastan nereden alacagiz? Ama bu konuyu da özellikle söylemek istiyorum; su anda hukukçularimiz inceliyorlar. Hakimin agir kusuru varsa ki hakimi biz ilk tedbiri 50 bin liraya verdigi tarihte HSYK’ya sikayet ettik. Özellikle bu 50 bin lira teminat uygun degil, karsi taraf kollaniyor diye. Sonucu henüz bize gelmedi diye. Ve Adalet Bakanligi’na su anda o konuda sorumlulugu var yeni bu hükümet zamaninda çikan yasayla Adalet Bakanligi’ndan bu zarari temin etmek için su anda arkadaslarimiz çalisma yapiyorlar.

“ANKAPARK’IN ALANI YÜKSEK RISKLI BÖLGE”

Ankapark’in konumu ile ilgili de bazi bilgiler vermek istiyorum. Burasi bize Atatürk’ün hediyesi, mirasi. Onun kanunu da var. Onun bize bu kanuna uygun kullanilmasi lazimken, sürekli olarak Atatürk Orman Çiftligi Kanunu da degistirmek suretiyle büyüksehiri de isin içine katmak suretiyle istediklerini yapabilmek için kanunu degistirdiler. Halbuki burasi gördügünüz gibi Tarim ve Orman Bakanligi’nin ‘Ankara Havzasi Taskin Plani’nda yer alan verilere göre, Ankara Çayi, Sögütözü ve Dikmen deresi altindan geçiyor. Burada hiçbir yapi yapilmamasi lazim. Çok yüksek riskli burasi. Simdi yapacagimiz çalismalari bunu da dikkat alarak yapacagiz. Kamuoyu da bunu belki ilk defa duyacak, yerin bayagi altindan akan bir dere var, arada sert bir katman var, onun üzerinden tekrar akan bir dere var. Bu yapilan fore kazik sirasinda 2 tane fore kazik düsmüs gitmis.

“BIZ BU DINOZORLARI NEREYE FIRLATACAGIZ BILMIYORUM”

Bu paraya neler yapilabilirdi bunu Ankaralilarin düsünmesi lazim. 6.4 tane Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapilabilirdi. 600 milyon dolara, sik sik sel basiyor, Ankara’nin alt yapisinin tümü yapilabilirdi. 2 adet metro uzatmasi yapilabilirdi. 5 bin 100 adet daha belediye otobüsü alinabilirdi. 2013’ten beri paralar buraya harcandigi için bir tek otobüs alinmamis. Biz simdi 360-370 otobüs aldik. 15 bin sosyal konut yapilabilirdi. 300 adet ögrenci yurdu yapilabilirdi. Tesla… Meshur biliyorsunuz elektrikli otomobil, Elon Musk’un Tesla’sinin maliyeti bakin 1 milyar dolar. Amerika’da böyle bir elektrikli otomobil (fabrikasi) için 1 milyar dolar harcanirken, burada 1 milyar dolara yakin bir para burada plastik oyuncaklara harcandi. Bu bir vizyondur. Gördügünüz roket (ekrandaki Space X roketini kastediyor) 500 milyon dolara uzaya firlatiliyor. Biz bu dinozorlari nereye firlatacagiz bilmiyorum. Öyle bir garip sonuçla karsi karsiyayiz.

“ANKARALI BU ISI SAHIPLENDI”

Ankara halkina tekrar söz veriyoruz, 1 kurusunun bosa gitmeyecegi sekilde buranin degerlendirilmesi için elimizden geleni yapacagiz. Su anda tespit yapiliyor. Ankaralilarin fikirlerini aliyoruz. Su anda 50 bine yaklasti. Tam rakamlari var. Bir kisi karar verdi, 801 milyon dolar harcandi. Dün televizyonlarda, ‘Bir sey yapamazsin Ankaralilar kim oluyor karar veriyor, kanunu var, kurulu var’… Evet biz kurula götürecegiz Ankaralilarin istedigini. Yani Atatürk bir kisiye emanet etmedi burayi Ankara halkina emanet etti. Bu para da Ankara halkindan çiktigina göre karar verici de Ankara halkidir. Biz bunlari toparlariz, Ankaraliya açariz ve götürürüz kurulun önüne, ‘Ankara halki bunu istiyor’ diye. 50 bine yaklasan görüs. Gerçekten bu isi sahiplendi…”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °