SEFERİHİSAR KALEİÇİ SÖYLEŞİLERİ SÜRÜYOR

İzmir Seferihisar Belediyesi tarafından “Türkiye 2. Yüzyılına Hazır mı?” başlığıyla düzenlenen ‘Kaleiçi Söyleşiler’i sürüyor. KRT TV tarafından canlı yayınlanan, Menderes Samancılar, Ece Uslu ve Erhan Güleryüz'ün konuk old

Güncel 23.07.2022 16:48:19 0
SEFERİHİSAR KALEİÇİ SÖYLEŞİLERİ SÜRÜYOR

Izmir Seferihisar Belediyesi tarafindan “Türkiye 2. Yüzyilina Hazir mi?” basligiyla düzenlenen ‘Kaleiçi Söylesiler’i sürüyor. KRT TV tarafindan canli yayinlanan, Menderes Samancilar, Ece Uslu ve Erhan Güleryüz'ün konuk oldugu söylesilerin üçüncü bulusmasinda kültür, sanat ve sinema konusuldu.

Sigacik Kaleiçi’nde gerçeklesen söylesiye Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin, siyasi parti temsilcileri, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi. Çigdem Akdemir moderatörlügündeki Kaleiçi Söylesileri'nin üçüncü bulusmasinda Menderes Samancilar çikardigi “Yanmis Orman Kokusu” siir kitabindan bazi siirlerini, Erhan Güleryüz’ün gitari esliginde seyircilere okudu. Söylesi öncesi kitabinin imza töreni yapilan Samancilar, “Kitabimi kiymetli kardeslerim için imzalarken yalnizca ‘Aydinlik yarinlar dilegiyle’ yaziyorum. Ihtiyacimiz neyse onu yaziyorum” dedi.

'SANATIN GELISIMI IÇIN ILK SART ÖZGÜR DÜSÜNCE'

Söyleside söz alan Seferihisar Belediye Baskani Ismail Yetiskin sunlari söyledi:

'Türkiye’nin kültürüne, müzigine, sinemasina yillardir degerli katkilar veren sevgili konuklarimiz Ece Uslu, Erhan Güleryüz ve Menderes Samancilar’a çok tesekkür ederim. Seferihisar’da kültürü, sanati konusmak bizim için ayrica önemli. Biraz ileride, Teos Antik Kenti’nde dünyanin ilk sanatçilar birligi kurulmus. Yüzyillar boyunca tarihin en ünlü sairleri, tiyatro sanatçilari, müzisyenleri, filozoflari bu topraklarda yetismis ve bir gelenek yaratmislar. Türkiye’nin sanatçilari ise bu gelenegi bugünlere tasimislar. Sanatin ve kültürün gelisimi için ilk sart özgür bir düsünme ortaminin olabilmesidir. Ne yazik ki son yillarimiz sanata ve sanatçiya baski ve sansür ile geçti. Mustafa Kemal Atatürk 'Uygarlik dorugunun merdiveni sanattir' demis ve aslinda cumhuriyetimizi nasil muasir medeniyetler seviyesine ulastiracagimizin formülünü vermistir. Ben eminim Türkiye’nin ikinci yüzyilinda kültürün ve sanatin gelisimi için tam özgür bir ortama sahip olacagiz ve uygarligin doruguna ilerleyecegiz. Biz, binlerce yildir kültür-sanatin baskenti olan Seferihisar’dan üzerimize düsen tüm sorumlulugu yerine getirmeye haziriz.”

MARINA ÇALISMALARINA TEPKI GÖSTERDI

Baskan Yetiskin, Seferihisar'da marinanin genisletilmesi için yapilan çalismalara da tepki gösterdi. Çalismalari doga katliami olarak nitelendiren Yetiskin, yurttaslari 26 Temmuz Sali günü saat 11.30’da Def-i Gam Kafe’de yapilacak halkin katilim toplantisina çagirdi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °