TUNÇ SOYER: 'BUCA METROSU İLE İLGİLİ HUKUKİ BİR ENGEL KALMADI, KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun yapımı için hukuki bir engel kalmadığını belirterek AKP kanadından gelen eleştirilere yanıt verdi. Soyer, 'Buca Metrosu ile ilgili herhangi bir hukuki engel kalmadı. Kaldığ

Güncel 22.07.2022 19:36:07 0
TUNÇ SOYER:

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun yapimi için hukuki bir engel kalmadigini belirterek AKP kanadindan gelen elestirilere yanit verdi. Soyer, 'Buca Metrosu ile ilgili herhangi bir hukuki engel kalmadi. Kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Süreci ayni firma yürütecek, ihale kesinlesti' dedi. 

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, CHP Izmir Il Baskanligi'nda ilçe belediye baskanlari ile durum degerlendirmesi yapmak üzere bugün bir araya geldigi toplanti öncesi Buca Metrosu ile ilgili açiklama yapti. 

'SÜRECI AYNI FIRMA YÜRÜTECEK'

Buca Metrosu'nu, ihaleyi kazanan Gülermak Agir Sanayi Insaat ve Taahhüt A.S’nin yapacagini vurgulayan Soyer söyle konustu :

'Buca Metrosu ile ilgili herhangi bir hukuki engel kalmadi. Kaldigimiz yerden devam ediyoruz. Dolayisiyla da bir sikinti yok. Süreci ayni firma yürütecek, ihale kesinlesti. Hem uluslararasi ihale mevzuatina göre hem de Türk hukuku mevzuatina ve kamu ihale kanununa göre kesinlesti Danistay karariyla. Artik kaldigimiz yerden devam etmemizin önünde hiçbir hukuki engel yok.'

‘AKIL ALACAK GIBI DEGIL’

AKP kanadindan Danistay karari ile ilgili 'Ihale tekrar yapilmali' açiklamalarini degerlendiren Soyer söyle devam etti:

'Vallahi aklim duruyor. Üstelik aralarinda hukukçular var bunlari söyleyenlerin. Bunlari nasil söylüyorlar inanamiyorum. Bilmiyorum, akil alacak gibi degil. Idare Mahkemesi'nin karari onaylandi. Idare Mahkemesi ne diyordu? 'Iki hususun yerine getirilmesi lazim' diyordu. Biz Danistay sürecini beklerken o iki hususu yerine getirdik. Dolayisiyla aslinda hukuki bir konu kalmadi. Yani Danistay'in verdigi karar Idare Mahkemesi'nin kararini onadigi için ve biz Idare Mahkemesinin söyledigi seyi yaptigimiz için aslinda bitti süreç, tamamlandi.”

Izmir Büyüksehir Belediyesi'nden önceki gün yapilan açiklamada Buca Metrosu'nun ihalesine yapilan itiraz üzerine Danistay’a tasinan davada karar verildigi, Nurol-Yapi Merkezi Ortak Girisimi’nin teklifinin dogrudan geçerli kabul edilmesi talebinin uygun görülmedigi belirtilmisti.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °