BAKAN KİRİŞCİ: “HAYVANLARIMIZA BURGERCİDEN BURGER ISMARLAR GİBİ DIŞARIDAN YEM ALIYORUZ”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarımsal toprak ve iklim koşullarını değerlendirmek için gittiği Venezuela’daki incelemeleri sırasında Venezuela Halkın Gücü Üretken Tarım ve Araziler Bakanı Wilmar Castro Soteldo'ya 'Siz bu merayla

Güncel 21.07.2022 13:16:00 0
BAKAN KİRİŞCİ: “HAYVANLARIMIZA BURGERCİDEN BURGER ISMARLAR GİBİ DIŞARIDAN YEM ALIYORUZ”

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, tarimsal toprak ve iklim kosullarini degerlendirmek için gittigi Venezuela’daki incelemeleri sirasinda Venezuela Halkin Gücü Üretken Tarim ve Araziler Bakani Wilmar Castro Soteldo'ya 'Siz bu merayla hayvancilikta dünyada bir numara olmalisiniz. Biz hayvancilik yapiyoruz; hayvanlarimiza sanki pizzacidan pizza, burgerciden burger ismarlar gibi disaridan yem alip, öyle yediriyoruz. Burada her sey hazir. Bunu insallah basaracagiz' dedi. 

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro’nun ziyaretinin ardindan Türkiye’nin Venezuela’da 400 bin hektar tarimsal alanda yatirim yapacaginin açiklanmasi tartismalara yol açmisti. Maduro ziyaretinin ardindan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci de Venezuela’nin toprak ve iklim kosullarini degerlendirmek için hafta basinda Venezuela’ya gitti.

Kirisci, Venezuela gezisi öncesi ANKA Haber Ajansi’na yaptigi açiklamada Türkiye Cumhuriyeti Devleti adina arazi kiralanmasinin söz konusu olmadigini, yatirim yapmak konusunda özel sektörün nihai karar verici olacagini belirtmisti.

Ayni zamanda Venezuela Üretken Tarim ve Araziler Bakani Wilmar Castro Soteldo’nun “Venezuela’nin iklim açisindan üretime çok yatkin oldugunu, halihazirda 400 bin hektarlik araziyi ekim ve hayvancilik için tahsis etmeye hazir olduklarini” ifade ettigini aktaran Bakan Kirisci, bugday özelinde de bir konusma yapmadiklarini belirtmisti.

KIRISCI INCELEMELER YAPTIGI VENEZUELA’DAN DÖNDÜ

Venezuela’da incelemeler yapan Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, dün yurda döndü. Venezuela Halkin Gücü Üretken Tarim ve Araziler Bakani Wilmar Castro Soteldo, sosyal medya hesabindan Kirisci’yle birlikte çiftliklerde havadan ve yerden yaptiklari incelemelerle ilgili görüntüler paylasti.

“HAYVANLARIMIZA PIZZACIDAN PIZZA ISMARLAR GIBI DISARIDAN YEM ALIYORUZ”

Kirisci, bu görüntülerde Soteldo’ya 'Siz bu merayla hayvancilikta dünyada bir numara olmalisiniz. Biz hayvancilik yapiyoruz; hayvanlarimiza sanki pizzacidan pizza, burgerciden burger ismarlar gibi disaridan yem alip, öyle yediriyoruz. Burada her sey hazir. Bunu insallah basaracagiz' dedi.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin sosyal medya hesabindan paylasilan videoda da Kirisci’nin soya ve hayvan çiftliklerini gezdigi görüldü.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °