TTB’DEN, SİYANÜR SIZINTISI NEDENİYLE ANAGOLD MADENCİLİK'E VE KAMU GÖREVLİLERİNE SUÇ DUYURUSU

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madenindeki siyanür sızıntısı ile ilgili Anagold Madencilik ve yetkili kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Güncel 18.07.2022 16:46:00 0
TTB’DEN, SİYANÜR SIZINTISI NEDENİYLE ANAGOLD MADENCİLİK

Türk Tabipleri Birligi (TTB), Erzincan’in Iliç ilçesinde altin madenindeki siyanür sizintisi ile ilgili Anagold Madencilik ve yetkili kamu görevlileri hakkinda suç duyurusunda bulundugunu açikladi.

TTB, Erzincan Iliç’teki altin madenindeki siyanür sizintisina iliskin Anagold Madencilik ve yetkili kamu görevlileri hakkinda 11 Temmuz’da suç duyurusunda bulundugunu duyurdu.

TTB’den bugün yapilan açiklamaya göre, suç duyurusunda Erzincan Valiligi’nin açiklamasinin aksine siyanür içerikli solüsyonun toprakta hapsolmadigi, önemli bir kisminin gaz fazina geçerek havaya dagildigi ve sorunun çözüldügü algisinin gerçegi yansitmadigi belirtildi. Bölgede tüm canlilar için yasanabilecek riskleri de içeren suç duyurusu metninde ÇED raporlarina, resmi tutanaklara, numune analizlerine, bilirkisi incelemelerine ve uzman görüslerine de yer verildi. TTB’nin, suç duyurusu söyle:

“Yukarida açiklanan nedenlerle Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AS yöneticileri ile gereken idari önlemleri almayan, denetim yapmayan olaya yol açan izin ve ruhsatlari veren kamu görevlilerinin tespit edilmesini, yapilacak sorusturma sonucunda, tespit edilen süpheliler ile sirketin atili suçlardan cezalandirilmalarina ve TCK madde 60 geregince süpheli sirkete verilen tüm izinlerin iptaline karar verilmesi için haklarinda kamu davasi açilmasini talep ederiz.”


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °