HÜSEYİN BAŞ: “ÜLKENİN YÜZDE 10’U REFAH İÇİNDE, KALAN YÜZDE 90’I BİR BARDAK ÇAYI HESAP EDİYOR”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, “'Her yerde araba, herkes arabayla sağa sola gidiyor. AVM'ler ful çekiyor' diye bir propaganda var. Trafiği felç edenler bu ülkenin yüzde 10’u veya turistler… Senin AVM’lerini

Güncel 18.07.2022 16:31:00 0
HÜSEYİN BAŞ: “ÜLKENİN YÜZDE 10’U REFAH İÇİNDE, KALAN YÜZDE 90’I BİR BARDAK ÇAYI HESAP EDİYOR”

Bagimsiz Türkiye Partisi (BTP) Genel Baskani Hüseyin Bas, “'Her yerde araba, herkes arabayla saga sola gidiyor. AVM'ler ful çekiyor' diye bir propaganda var. Trafigi felç edenler bu ülkenin yüzde 10’u veya turistler… Senin AVM’lerini dolduranlar, ellerinde posetlerle gezenler bu ülkenin yüzde 10’u veya turistlerdir. Bunun disinda bu ülkenin yüzde 90’i bugün evinden çikip bir kafeye gidip çay içmek için hesap ediyor, bir pazar kahvaltisina çikmak için hesap ediyor” dedi.

BTP Genel Baskani Hüseyin Bas, Meltem TV'de Gülgûn Feyman'in sundugu Özel Gündem programinda gündeme iliskin açiklamalar yapti. Bas’in açiklamalari söyle:

“'Her yerde araba, herkes arabayla saga sola gidiyor. AVM'ler ful çekiyor' diye bir propaganda var. Bu ülkenin nüfusu 84 milyon. Bunun yüzde 10’u para sahibi olsa, tatile gitse, trafige çiksa, AVM’leri doldursa 8,4 milyon insan yapar. Yunanistan’in nüfusuna neredeyse denk, Avrupa’da birçok ülkenin nüfusundan fazla. 8,5 milyon insanin refahini, bize kalan yüzde 90’a pazarliyorlar. Benim sikâyetim o ezilen insanlar için. Bu sistem zulüm sistemidir, bu sistem adaletsizliktir, bu sistem baski rejimidir, bu sistem en hafif ve terbiyeli tabirle akilsizliktir. Senin Bodrum’da, Ege’de, Antalya’da otellerini dolduranlar bu ülkenin yüzde 10’u veya turistler… Trafigi felç edenler bu ülkenin yüzde 10’u veya turistler… Senin AVM’lerini dolduranlar, ellerinde posetlerle gezenler bu ülkenin yüzde 10’u veya turistlerdir. Bunun disinda bu ülkenin yüzde 90’i bugün evinden çikip bir kafeye gidip çay içmek için hesap ediyor, bir pazar kahvaltisina çikmak için hesap ediyor. Bu ülkenin insani bugün bu durumdadir.

“KIMSE 85 MILYONU ZENGIN ETMEYECEK. PROBLEM BU. BUNU GÖRMESI LAZIM VATANDASIN”

SEKA’yi sattin, kâgit üretemiyorsun, kâgidi ithal ediyorsun, kitabin fiyati bu yüzden bu noktaya geldi. Bütün partiler özellestirmeden bahsediyor. Bütün partiler madenleri yabancilarin isletebileceginden, madenine sahip çikmayacagindan bahsediyor. Benim parti programimda bunlarin hiçbiri yok. Dolayisiyla daha çok parti olsun ama partiler kimliklerini ortaya koysun. Ben topluma sunu öneriyorum: ‘Bütün partileri arastirin.’ Toplumun bu sorumlulugu yerine getirmesi gerekiyor. Partileri arastiracak, genel baskanlari taniyacak, siyasi ideolojileri, fikirleri, idealleri sorgulayacak. Bir parti çikiyor, ben x meseleyi çözecegim diyor. Peki, bu ülkenin tek sorunu x meselesi mi? Y’yi ne yapacaksin? Z’yi ne yapacaksin? Alfa’yi ne yapacaksin? Bütün sorunlara bakis açin var mi? Bir farklilik ortaya koyabilecek misin? Bugün ekonomiyi çokça konusuyoruz. AK Parti hükümeti liberal ekonomik sisteme tabi bir hükümettir. Diger bütün muhalefet de liberal ekonomik sistemi vadeder. Bir farklari yok ki! O bes taneyi zengin etti, digeri de 15 taneyi zengin edecek. Kimse 85 milyonu zengin etmeyecek. Problem bu. Bunu görmesi lazim vatandasin.”

“ÖZELLESTIRMELERI GERIYE ÇEVIRMEK HUKUKEN MÜMKÜN”

Cumhuriyet kazanimi fabrikalarin özellestirilmesi konusundaki bir soruya da BTP lideri “Hepsini geri alacagiz” diye yanit verdi. “Peki, bu hukuken mümkün mü” sorusuna Hüseyin Bas, söyle cevap verdi:

“Hukuken bunlari geri almak elimizde. Çünkü çok hukuksuzluklar içinde bunlar satildi. Iki türlü yanlis yapildi. Birincisi, bunlarin özellestirilmesi bastan asagi yanlis. Türk Telekom, Tüpras, Poas, SEKA, seker fabrikalari, gübre fabrikalari, Petkim, Tekel, çimento fabrikalari, ETI Holding, Sümer Holding, termik santraller, limanlar… Bunlar Türkiye’nin ticaretinin temeli, bunlar olsa bugünkü enflasyon, kriz ortami olmayacakti. Bunlar sübvansiyon yapabilse, üretebilselerdi… Bunlarin özellestirilmesi bastan asagi saçma ve yanlis. Ikincisi, bunlarin her biri mesela 1 milyar dolar degerindeyken 50 milyon dolara, 100 milyon dolara satilmis. Yani 10’da 1’ine, 20’de 1’ine, 100’de 1’ine, bu fiyatlara peskes çekilmis. Dolayisiyla hukuken bunlari alan hiç kimse güven altinda degil. Çünkü vatandasin malini çok az bir pahaya iç ettiler.”

“SATILAN HER SEYI GERI ALACAGIZ”

Gülgûn Feyman’in “özellestirilen yerleri geri almak için kasada para var mi” sorusuna Hüseyin Bas su yaniti verdi: 

“Elbette ki var. Müteahhide para var, yandasa para var, Saray’a para var, özel uçaklara para var, vatandasin fabrikasini geri almaya para elbette var. Fazlasi ile var. Bunlarin hepsini derhal hemen geri alacagiz, hepsini devlet faydasina, vatandas faydasina isletmeye baslayacagiz. Hepsi istihdama baslayacak, isçiler buralarda çalismaya baslayacak, bütün köyler, bütün kasabalar, bütün ilçeler kalkinmaya baslayacak.”

 


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °