ÖZTRAK: “SIKILMADAN HALA MİLLETTEN SABIR İSTİYORLAR. MİLLET SİZE 20 YIL SABRETTİ DE NE OLDU?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bundan tam 4 yıl önce ülkeye ‘güven’ ve ‘istikrar’ getireceği söylenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazete’de yayımlanarak, görevine başladı. Ülkeye istikrar ve güven getire

Güncel 10.07.2022 19:06:00 0
ÖZTRAK: “SIKILMADAN HALA MİLLETTEN SABIR İSTİYORLAR. MİLLET SİZE 20 YIL SABRETTİ DE NE OLDU?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bundan tam 4 yil önce ülkeye ‘güven’ ve ‘istikrar’ getirecegi söylenen Cumhurbaskanligi Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazete’de yayimlanarak, görevine basladi. Ülkeye istikrar ve güven getirecegi söylenen bu ucube rejim, ülkemizde son dört yilda ne istikrar, ne güven ne de huzur birakti. Milletimiz perisan oldu. 4 yil önce milletimize ‘verin yetkiyi, görün etkiyi’ diyenler, ülkemizi uçurumdan asagi yuvarladi. Simdi sikilmadan hala milletten sabir istiyorlar. Millet size 20 yil sabretti de ne oldu? Millette artik sabredecek hal kalmadi. Getirin sandigi, milletin terazisinden kaçmayin” açiklamasini yapti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptigi sosyal medya paylasiminda; Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesinin dört yil önce bugün göreve basladigini belirtti ve aradan geçen dört yilda ekonomi yasananlari rakamlarla açikladi. Öztrak’in açiklamalari söyle:

“ATAMA BAKANLARIN YÜZDE 41’I GÖREVDEN ALINDI: Bundan tam 4 yil önce ülkeye ‘güven’ ve ‘istikrar’ getirecegi söylenen Cumhurbaskanligi Hükümet sisteminin kabinesi Resmi Gazete’de yayimlanarak, görevine basladi. 4 yilda yönetimde istikrar kalmadi. Atama bakanlarin yüzde 41’i ya görevden alindi ya da görevden affini istedi.

ÜÇ ‘HAZINE VE MALIYE BAKANI’ GÖRDÜK: Istikrarin en çok kayboldugu alan ise ‘ekonomi yönetimi’ oldu. Damat ile beraber son 4 yilda üç ‘Hazine ve Maliye Bakani’ gördük. Yine bu dönemde 4 TCMB Baskani, 5 TÜIK baskani ile tanistik. Ekonomi yönetimindeki istikrarsizlik, ekonomik verilerde de kendisini gösterdi.

DOLAR KURU 4,54 TL IDI, BUGÜN 17,29 TL: Cumhurbaskanligi Kabinesi göreve basladiginda; dolar kuru: 4,54 TL idi. Bugün 17,29 TL. Cumhurbaskanligi kabinesi göreve basladiginda; Enflasyon yüzde 15 idi. Bugün enflasyon yüzde 79. Cumhurbaskanligi kabinesi göreve basladiginda; Ülkenin Risk Primi (CDS) 315 idi. Bugün 858.

MILLETIMIZ PERISAN OLDU: Ülkeye istikrar ve güven getirecegi söylenen bu ucube rejim, ülkemizde son dört yilda ne istikrar, ne güven ne de huzur birakti. Milletimiz perisan oldu. 4 yil önce milletimize ‘verin yetkiyi, görün etkiyi’ diyenler, ülkemizi uçurumdan asagi yuvarladi. Simdi sikilmadan hala milletten sabir istiyorlar. Millet size 20 yil sabretti de ne oldu? Millette artik sabredecek hal kalmadi. Getirin sandigi, milletin terazisinden kaçmayin.”


Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °