AKŞENER: HARAMİ DÜZENİ EL ELE VERİP ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidarın yurttaşları kutuplaştırdığını ifade ederek, 'Komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman olduğu; buna karşı ceketimi, şapkamı assam seçilirim, seçtiririm anlayışının net bir şeki

Güncel 5.07.2022 16:50:00 0
AKŞENER: HARAMİ DÜZENİ EL ELE VERİP ORTADAN KALDIRACAĞIZ

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, “siyasetin seçimden seçime gelip o da kutuplastirip birbirinize düsman eden bir dil üzerinden bedava, çok kolay oy aldigi, iktidar oldugu bir sistemin sonucu harami bir düzendir” dedi. Aksener, “EYT’lileri neredeyse vatan haini ilan ettiler. O 24 milyar TL ile EYT’lilerin de meselesi çözülebilirdi. Ne yapti arkadas; seni üzdü, Hariri’yi üzmedi. Oglunu, kizini üzdü, Hariri’yi üzmedi. Bu harami düzeni birlikte el ele verip ortadan kaldiracagiz. Nasil? Demokrasi ile sandikta ve helal oylarinizla. Çok az kaldi. Onlar yapmiyor, ama biz yapacagiz. Onlar gençleri sevmiyor, biz seviyoruz. O gençlere istihdam yaratacagiz; bu ülkede o gençler üretecekler. Bu ülkede yasamaktan zevk alacaklar, onur, gurur duyacaklar' diye konustu.

Meral Aksener, Ankara'da Tunali Hilmi Caddesi'nde yurttaslarla bir araya geldi. Kugulu Park'in önünde kendisini karsilayan yurttaslara seslenen Aksener, iktidarin seçmeni 'velinimet olmaktan' çikardigini söyledi. 

Yurttaslara, 'Siz milletsiniz, asilsiniz, siz bizi seçensiniz' diyen Aksener, 'Ne zaman size kimlik siyaseti yapiyorlarsa, inançlariniz üzerinden sizi bölmeye çalisiyorlarsa, sizi kardesine, dostunuza, komsunuza düsman hale getiriyorlarsa ona dur diyeceksiniz' diye konustu. 

'KAÇ ABININ RAHATINI BOZUYOR, BILIYOR MUSUNUZ?'

'Basbakan Meral” slogani atilmasi üzerine Aksener, “Siz simdi niye abilerin sinirlerini bozuyorsunuz. Bu Basbakan Meral, kaç kisinin, kaç abinin rahatini bozuyor biliyor musunuz? Sizin bu yaslilara karsi tutumunuzun anlami nedir? Rahatlarini bozuyorsunuz” dedi.

Aksener’in konusmasindan öne çikan basliklar söyle:

'SARAYLARA HAPSOLDULAR: Çok uzun bir zamandir, suculuk ve buculuk üzerinden birbirimizin karsisina diktiler ve komsuyu komsuya, kardesi kardese düsman oldugu; buna karsi ceketimi, sapkami assam seçilirim, seçtiririm anlayisinin net bir sekilde ortaya çiktigi; siyasetin seçimden seçime gelip o da kutuplastirip birbirinize düsman eden bir dil üzerinden çok bedava, çok kolay oy aldigi, iktidar oldugu bir sistemin sonucu harami bir düzendir. Öyle oldugu için gözlerinizin içine bakmaktan vazgeçtiler. Öyle oldugu için saraylara hapsoldular.

SIZ MILLETSINIZ, ASILSINIZ: Sizi maraba gördükleri için, sizi velinimet olmaktan çikardiklari için o helal oylarini çok kolay bir sekilde hiç gayret göstermeden alabildikleri için senin çocugun atanamazken, 92 puanla atanamazken, onun yanindaki arkadasi 58 puanla ayisi ve dayisi oldugu için atanirken; senin çocugun evde aglarken, umutsuzken, yurtdisina garson olarak gitmeyi düsünürken bes maasli, on maasli, on bir maasli yan gelip yatan danismanlar cep doldurmaya devam ettirler. Bunun adi harami bir düzendir. Bu harami düzeni birlikte el ele verip yikacagiz. Nasil ben buraya geldimse, yüz kisi de olsa bes kisi de olsa karsinizda hazir ola geçeceksem el ele verip bu harami düzeni yikmak için bütün agalari, muhteremleri buraya getireceksiniz ve karsinizda durduracaksiniz. Siz milletsiniz, asilsiniz. Siz bizi seçensiniz. Asli unsursunuz.

GÖRDÜM KI BIZI YÖNETEN AGALAR DA BILMIYOR: Ne zaman size kimlik siyaseti yapiyorlarsa, inançlariniz üzerinden sizi bölmeye çalisiyorlarsa, sizi kardesine, dostunuza, komsunuza düsman hale getiriyorlarsa ona ‘dur’ diyeceksiniz. Senelerdir emekli aç. Biz demistik ki en düsük emekli maasi asgari ücret kadar olmalidir. Bu gezilere basladigimda 1500, 1900, 2500, 3000 TL emekli maasi vardi. Pek çok farkli emekli maasi vardi. Gördüm ki bizi yöneten agalar da bilmiyor. Grup konusmalarimizda anlatmaya basladik. Dedik ki en düsük emekli maasi asgari ücret kadar olmalidir. Söyledik, söyledik, tamamini yapamadilar. Çünkü o zaman onu yapsalar Telekom’dan 24 milyar TL’yi Haririler’in cebine koyamazlardi. Bakin, bu soygunlari, yolsuzluklar, sizin cebinizden alinip dostun, ahbabin cebine konulanlari görmeyesiniz, isitmeyesiniz, onlari bilmeyesiniz diye kimlik siyaseti üzerinden düsmanlastirma, kutuplastirma üzerinden çirak çikarilan sizlersiniz.

HARIRILER’IN CEBINE KOYDULAR. 24 MILYAR TL’YE NE OLABILIRDI: Sadece nefes alabilmesi için emeklinin en düsük maasi asgari ücret kadar olmalidir. Bunu söylemeye devam edecegiz. Bunlar yapmiyor, az kaldi, biz geldigimizde yapacagiz Insallah. Tam 24 milyar TL’yi Türk Telekom’dan aldilar. Sizlerin vergilerinden olusan hazineden aldilar, sayin Erdogan’in dostu ya, kirmiyor dostunu, Haririler’in cebine koydular. 24 milyar TL’ye ne olabilirdi? Ilkokullarda, ortaokullarda, liselerde çocuklarimizin inanilmaz bir gida yoksunlugu var. Açlik var açlik. Ben bunu söyledigim zaman sayin Erdogan’in anlamasi mümkün degil, onlar smoothie içiyor. O nedenle o 24 milyar TL ile bir yil boyunca ilkokul, ortaokul, lisede okuyan ögrencilerimizin sabah kahvaltisi, ögle yemegi verilebilirdi.

ÇIFTÇIMIZIN NISAN AYINDA ATACAGI GÜBRENIN ÜCRETSIZ OLARAK ATILMASI SAGLANABILIRDI: Hariri’nin cebine konulan o 24 milyar TL ile KYK kredileri sebebiyle kara karar düsünen yoksul ögrencilerin, yoksul ailelerin çocuklarinin mezun olduktan sonra da canini okuyan o KYK kredileri, en azindan yapilandirilabilir, bu çocuklarin üzerinden faiz yükü kaldirilabilirdi. Bu 24 milyar TL ile tarlasina gübre atamayan çiftçimizin Nisan ayinda atacagi gübrenin ücretsiz olarak atilmasi saglanabilirdi. Kaç tane sey söyledim. Sadece bizim cebimizden alinip Hariri’lerin cebine konan 24 milyar TL’den bahsediyorum. Daha neler var neler… Iste çirak çikan sizsiniz. Asgari ücret yetmez kardesim.

ONLAR GENÇLERI SEVMIYOR, BIZ SEVIYORUZ: EYT’lileri neredeyse vatan haini ilan ettiler. O 24 milyar TL ile EYT’lilerin de meselesi çözülebilirdi. Ne yapti arkadas; seni üzdü, Hariri’yi üzmedi. Oglunu, kizini üzdü, Hariri’yi üzmedi. Iste bu basli basina harami bir düzendir. Bu harami düzeni birlikte el ele verip ortadan kaldiracagiz. Nasil? Demokrasi ile sandikta ve helal oylarinizla. Çok az kaldi. Onlar yapmiyor, ama biz yapacagiz. Onlar gençleri sevmiyor, biz seviyoruz. O gençlere istihdam yaratacagiz; bu ülkede o gençler üretecekler. Bu ülkede yasamaktan zevk alacaklar, onur, gurur duyacaklar.'


Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °
Cuma 23.6 ° / 14.7 °