ESKİ BAKAN MOĞULTAY, VEFATININ 5’NCİ YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay, vefatının beşinci yılında Kartal Belediyesi’nin düzenlediği törenle mezarının başında anıldı.

Güncel 5.07.2022 12:09:35 0
ESKİ BAKAN MOĞULTAY, VEFATININ 5’NCİ YILINDA MEZARI BAŞINDA ANILDI

Eski Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani ve eski Adalet Bakani Mehmet Mogultay, vefatinin besinci yilinda Kartal Belediyesi’nin düzenledigi törenle mezarinin basinda anildi.

Eski Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani, eski Adalet Bakani, 18. 19. ve 20. dönem Istanbul Milletvekili Mehmet Mogultay,vefatinin besinci yilinda; Zincirlikuyu Mezarligi'ndaki mezari basinda düzenlenen törenle anildi. 

Anma törenine; Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, merhum Mehmet Mogultay’in esi Ayse Mogultay, oglu Ulas Mogultay ve ailesi; CHP Kartal Ilçe Baskani Efendi Argunsah, CHP Maltepe Ilçe Baskani Ali Cengiz Erol, Kartal Belediyesi Baskan Yardimcilari, meclis üyeleri, CHP Kartal Ilçe Kadin Kollari Baskani Birgül Karababa, birim müdürleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri dostlari ve sevenleri katildi. 

Tören, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in konusmasiyla basladi. Baskan Yüksel, Mehmet Mogultay ile ilgili düsüncelerini su sözlerle paylasti:

“Kiymetli Mehmet Mogultay’in dostlari, ailesi, sevenleri… Geçtigimiz günlerde hep birlikte sayin bakanimizin bir belgesel çalismasinda onun yasamini, ülkeye kattigi degerleri ve Kartalli olusundan dolayi Kartal sevgisini, Kartalli dostlariyla olan sohbetini, muhabbetini ve ayni zamanda bütün ülkeye yayilan devlet adamligi kimligini hep birlikte izlemistik. 

Bugün ölüm yil dönümünde yine kabri basindayiz. Basta bir Kartal sevdalisi, onun disinda bir devlet adami olmasi nedeniyle Kartallilarin ve sevenlerinin gönlünde her zaman yasayacaktir. Kimin sorunu olsa kosan, derdiyle dertlenen, tarafli tarafsiz Kartal’da birçok kisinin derdine kosan, ayni zamanda Istanbul’da ve Türkiye’de de birçok sorunla büyük mücadeleler göstererek çözümler üreten büyük devlet adamini, saygi ve minnetle aniyorum. Buraya gelen degerli ailesine ve kiymetli dostlarina tesekkür ediyorum. Böyle devlet adamlarinin ülkemize hizmet etmesini temenni ediyorum.”  

Baskan Yüksel’den sonra söz alan CHP Kartal Ilçe Baskani Efendi Argunsah ise “Sevgili Mogultay ailesi. Bugün Sayin Mogultay’in aramizdan ayrilisinin besinci yili. Bizim örgütümüze ve Kartal’a çok büyük emegi geçmis, gerçekten unutulmayacak mücadeleler vermis bir büyügümüz. Hiçbir zaman unutmayacagiz kendisini. Mogultay ayni zamanda örgütün güvenilir bir limaniydi. Herkes o limana gidip siginabilirdi. Ben minnetle aniyorum, ailesine de tekrar bassagligi diliyorum” diye konustu.

Aile adina Mehmet Mogultay’in oglu Ulas Mogultay da kisa bir konusma yapti. Ulas Mogultay, “Babami anmak için bizlerle oldugunuzdan dolayi tesekkür ederiz. Ayni zamanda Kartal Belediyesi’ne tesekkür ediyorum. Babam ömrünü bu millete adamis örnek bir hukukçu ve örnek bir devlet adamiydi. Her zaman, önce ülkesini düsünerek çalisti ve bu ülke için hizmet etti. Mekâni cennet olsun, isiklar içinde uyusun, tesekkür ediyorum” dedi. 

Dualar ile devam eden anma töreni, Mehmet Mogultay’in mezarina kirmizi karanfillerin birakilmasi ile sona erdi. 


Salı 37.9 ° / 24.8 °
Çarşamba 39.4 ° / 25.3 °
Perşembe 41.5 ° / 26.9 °