İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DEN MENDERES'E 17 MİLYON LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menderes’in çağdaş bir altyapıya kavuşması için kapsamlı bir çalışma başlattı. İlçedeki kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatları için yaklaşık 17 milyon liralık yatır

Güncel 5.07.2022 12:08:03 0
İZMİR BÜYÜKŞEHİR

Izmir Büyüksehir Belediyesi IZSU Genel Müdürlügü, Menderes’in çagdas bir altyapiya kavusmasi için kapsamli bir çalisma baslatti. Ilçedeki kanalizasyon ve yagmur suyu hatti imalatlari için yaklasik 17 milyon liralik yatirim yapiliyor. 

IZSU, Menderes’i daha saglikli bir altyapiyla bulusturmak için kapsamli bir projeyi hayata geçirdi. Ilçede 2 farkli bölgede sürdürülen çalismalar kapsaminda 13 kilometrelik atik su ve yagmur suyu hatti imalati yapilacak. IZSU, sürdürdügü çalismalar ile ilçenin eskiyen kanal altyapisini yenilerken, yasanabilecek olasi taskinlarin da önüne geçmeyi hedefliyor.

Gümüldür’ün Atatürk ve Fevzi Çakmak mahalleleri ile Özdere Çukuralti Mahallesi'nde 4 kilometrelik yeni kanalizasyon hatti yapilacak. Hatlarin tamamlanmasinin ardindan bölgedeki atik sular 2 adet baca içi terfi merkezi ile toplanarak Özdere Atiksu Aritma Tesisi’ne iletilecek. 

6 MAHALLEDE YAGMUR SUYU AYRISTIRILACAK

Menderes’in Ataköy, Çamönü, Degirmendere Atatürk, Degirmendere Fevzi Çakmak, Degirmendere Inönü ve Karakuyu mahallelerinde ise 7 kilometrelik atik su ve 2 kilometrelik yagmur suyu hattinin imalatlari basladi. Atik su ve yagmur sularini ayristirma çalismalari ile bölge daha güçlü bir altyapiya kavusacak. 


Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °