Hopa-Kemalpaşa yolunda yaşanan heyelan bölgesinde KGK Temsilcisi Gazeteciler de vardı

Hopa-Kemalpaşa yolunda yaşanan heyelan sonucu çok sayıda tır yola devrilen kayaların altında kalıp tahrip olurken bir kişi yaşamını yitirdi, bazı vatandaşlar ise yaşanan heyelanda yaralandı

Güncel 1.07.2022 14:03:00 0
Hopa-Kemalpaşa yolunda yaşanan heyelan bölgesinde KGK Temsilcisi Gazeteciler de vardı

Hopa-Kemalpaşa arası Esenkıyı Köyü mevkiinde heyelan nedeniyle park halindeki tırlar göçük altında kaldı. Bir kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaşanan Heyelan bölgesine 3 dakika sonra ulaşan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Artvin Temsilcisi Gazeteci Aydın Tatar ve Afetin her anını yakından takip eden KGK Trabon Temsilcisi Ahmet Külekçi yaşananlar hakkında değerlendirmede bulundu.

Gazeteci Aydın Tatar'ın heyelanın yaşandığı alana 3 dakika sonra gelmesi sebebiyle kurtulduğu heyelan sonrası park halindeki tır’lar kullanılamaz hale geldi. Yaşanan heyelanla ilgili değerlendirmede bulunan Aydın Tatar, 'Yola 3 dakika erken çıkmış olsaydım enka altında belki bende kalmıştım. 3 dakika ile belki hayatım kurtuldu. Yaşanan heyelanda bir Azerbaycan vatandaşı maalesef hayatını kaybetti.Şu ana kadar 4'ü ağır 6 tırda hasar tespit edildi. 2 vatandaşta yaralı. Yol açma çalışmaları devam ediyor. Sanıyorum akşama doğru yol anca açılır' dedi.

Gazeteci Ahmet Külekçi ise duruma tepki göstererek rant için yapılan yollar yüzünden can kayıpları yaşandığına dikkat çekti. Külekçi, 'Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Doğal afetler artık ülkemizin her yerinde bir kader. Doğa ile savaşmayı bırakıp daha çok nasıl önlemler almalıyız derdine düşmeliyiz' dedi.

Haber: Hakan Özen


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °