EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE YURT MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin Bağcılar’da yaşama geçirdiği projeleri yerinde inceledi. İmamoğlu, Yenimahalle’deki 510 yataklı öğrenci yurdu inşaatı şantiyesinde, “Her yönüyle çok sağ

Güncel 30.06.2022 11:16:31 0
EKREM İMAMOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE YURT MÜJDESİ

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, belediyenin Bagcilar’da yasama geçirdigi projeleri yerinde inceledi. Imamoglu, Yenimahalle’deki 510 yatakli ögrenci yurdu insaatinda, “Her yönüyle çok saglam bir kompleks. Biz, eylülde, yurtlarimizda 2 bin 700’e ulasacagiz, yatak sayisinda. Bu, aslinda ara dönemde devreye girecek. Bunlarin da katkisiyla bir sonraki seneye hedefimiz, 5 bin yatakla egitim sezonuna dahil olmak” dedi.

IBB Baskani Ekrem Imamoglu, Bagcilar’da 28 Subat 2022’de açtiklari Sosyal Uyum Destek Merkezi’ne (SUDEM) bugün yaptigi ziyaretin ardindan ilçeden ayrilmadi. Ilçedeki IBB hizmetlerini yerinde deneyimleyen Imamoglu, sirasiyla Ebubekir Otopark Üstü Meydan ve Çevre Düzenlemesi insaatinda, Bagcilar Otizm Temali Park’ta ve Yenimahalle’deki yurt insaatinda incelemelerde bulundu.

Imamoglu, Bagcilar turuyla ilgili degerlendirmesini de gelecek egitim-ögretim yilinda 510 yatakla hizmet vermesi planlanan ögrenci yurdunun santiyesinde yapti. Imamoglu, sunlari söyledi:

“BAGCILAR BENIM IÇIN DUYGUSAL BAGI ÇOK YÜKSEK BIR YER: Istanbul'da, Avrupa yakasinda ilk is yerimiz Güngören sinirlarindaydi. Bagcilar'la, Esenler'le, Bahçelievler’le, bu alanla çok iliskili bir yasamim oldu. Ama bu dört ilçe, gerçekten zor bir yasam alanina dönüstü. Bir kisim adimlar atilmisti. Simdi daha zevkli, daha renkli ve daha çevreye uyumlu bir biçimde dönüsümler yapiyoruz. Yaptikça da bence çok daha iyi sonuçlar alacagiz. Iste bulundugumuz merkezin, bu anlamda hem yurt ihtiyacimiza ilave katkisi var. 510 yatak kapasitesine sahip. Mahalle içinde kapali otoparkiyla hizmet edecek. Ayni yerde dört sinifli kresimiz var. Ayni yerde e-spor merkezimiz var. Ayni yerde konferans salonumuz var. Çevreye etkisi olacak bir düzenleme kabiliyeti ve kapasitesi olacak.

SUDEM’LERIN VE KENT LOKANTALARININ SAYILARI ARTACAK: Her yönüyle çok saglam bir kompleks. Bu tür yapilar çevresine hem bulusma sansi firsati verir, komsulugu hissettirir hem de ayni zamanda burada hayati degistirir, dönüstürür. Her yönüyle çok etkili bir alan olacagini simdiden hissedebiliyorum. Zira biz, eylülde, 2 bin 700’e ulasacagiz yatak sayisinda, yurtlarimizda. Bu, aslinda ara dönemde devreye girecek. Dolayisiyla bunlarin da katkisiyla bir sonraki seneye hedefimiz, 5 bin yatakla egitim sezonuna dahil olmak. Istanbul’un farkli yerlerindeki alanlara otizm temali parklar kurma hedefimiz var. Bagcilar ve Sultanbeyli’de açtigimiz SUDEM’lerin sayisini da artiracagiz. Çok yakinda Bagcilar’da açacagimiz Kent Lokantalari için de ayni hedefle yol yürümeye devam ediyoruz.

BÜTÜN ATTIGIMIZ BU ADIMLAR, DAYANISMA AHLAKI SORUMLULUGU: Kent Lokantalarinda yaptigimiz is bugünün ihtiyacina yönelik. Yoksa restorani olan, lokantasi olan… Onlarin segmenti, isi baska, bizim yaptigimiz sey baska. Bu baglamda, bu zor günleri asmanin yolunu hep birlikte bulmak zorundayiz. Bütün attigimiz bu adimlar, aslinda dayanisma ahlaki, dayanisma sorumlulugu. Onu yerine getiriyoruz. Bunlari keske konusmasak. Konusmayacagimiz günler de gelecek. Yoksullugu degil zenginligi, esit dagilimi, gelirin esit paylastirildigi, insanlarin mutlu oldugu günleri insallah hep birlikte basaracagiz. O zaman baska adimlari, baska yatirimlari, baska atilimlari konusuyor olacagiz.

TEMEL MESELE ISTANBUL'UN HER NOKTASINA ESIT HIZMET: Burada yürüttügümüz temel mesele su; Istanbul'un her noktasina esit hizmet. Her yaptigimiz sadece mimarin kaleminden çikmiyor. Ayni zamanda yakin çevrede talep edilen ne var? Burada oturan insanlarin demografisi, yas grubu, beklentileri; onlara nasil hizmet edebiliriz? Örnegin burada çocuk sayisi fazlaysa burada bir kres ihtiyaci var demektir. Gençler varsa, evet e-sporla ilgili bir talep varsa onlari yine kontrollü bir alanda iyi bir egitimle egitmenlerle bulusturmanin mutlaka zeminini hazirlamaniz gerekir. Bütün bu yönleriyle bir degisim yasattik. Birçok projemizde, ne yazik ki göreve geldigimizden sonra, tasfiye karari olan müteahhitler, konkordato ilan eden müteahhitler süreçleri, ihale yapma konusundaki sorunlu süreçler… Bütün bunlari asip tekrar burada harekete geçmek ve hizlica bunlari hem 2022’ye hem 2023’ün basina yetistirme hedefi koyan hem yönetici arkadaslarima olsun hem de yüklenici firmalarimiza olsun Allah kolaylik versin. Öyle ya da böyle bu isi toparlayacagiz. Hizlica, basta Bagcilar olmak üzere bütün ilçelerdeki islerimizi vatandaslarimiza hediye edecegiz. Yolumuz açik olsun. Keyifli bir gün geçirdik. Umuyoruz, Bagcilar'da keyifli bir günü de hatta birkaç günü de bunlarin açilislarini yaparken hep birlikte geçiririz”

ESNAF VE PAZAR ZIYARETI

Imamoglu, daha sonra Fatih mahallesinde esnaf ziyaretlerinde bulunup Fevzi Çakmak mahallesinde kurulan semt pazarinda vatandaslarla bulustu. Yasadiklari ekonomik sikintilari Imamoglu ile paylasan esnaf ve vatandaslar, IBB Baskani ile fotograf çektirdi.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °