NATO ZİRVESİ'NDE ERDOĞAN'IN YOĞUN İKİLİ GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi sırasında Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılma taleplerinin değerlendirileceği dörtlü zirvenin yanı sıra AB Konsey Başkanı, Fransa, İngiltere, İspanya, Almanya, Holl

Güncel 27.06.2022 17:01:31 0
NATO ZİRVESİ

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Madrid'de yapilacak NATO Zirvesi sirasinda Finlandiya ve Isveç'in NATO'ya katilma taleplerinin degerlendirilecegi dörtlü zirvenin yani sira AB Konsey Baskani, Fransa, Ingiltere, Ispanya, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Hollanda’nin devlet ve hükümet baskanlari ile bir araya gelecek.

ANKA Haber Ajansi’nin edindigi bilgiye göre, Erdogan yarin Madrid'de ilk olarak NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaskani Sauli Niinistö ve Isveç Basbakani Magdalena Andersson ile bir araya gelecek. Kritik dörtlü zirvenin saat 16:00'da baslamasi planlaniyor. Erdogan, bu görüsmenin ardindan Ispanya Krali Felipe’nin liderler onuruna verecegi yemege katilacak. 

Çarsamba günü baslayacak resmi zirve öncesinde ise Erdogan, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ile görüsecek. Zirvenin ilk oturumunda Ukrayna Cumhurbaskani Volodimir Zelenski liderlere hitap edecek. Ikinci oturumda ise Güney Kore, Yeni Zelanda, Avustralya, Gürcistan liderleri de toplantiya katilacak. 

Ayni gün Cumhurbaskani Erdogan, Ingiltere Basbakani Boris Johnson ve AB Konseyi Baskani Charles Michel ile de ikili görüsme yapacak. Erdogan, çarsamba aksami ise Ispanya Basbakani Pedro Sanchez'in liderler onuruna verecegi yemege katilacak. 

Erdogan, zirvenin son günü olan 30 Haziran'da ise önce Sanchez ile ikili görüsme yapacak. Ardindan, gün boyunca Almanya Sansölyesi Olaf Scholz, Hollanda Basbakani Mark Rutte ve Avusturya Sansölyesi Karl Nehammer ile de ikili görüsmeler yapmasi planlandi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °