KUMLUCA’DA ‘KIRKMUAR YAYLASI ŞENLİKLERİ’ BAŞLADI

Antalya’da Kumluca'da, dün başlayan ‘Kırkmuar Yaylası Şenlikleri; dağ yürüyüşü, kar güreşi ve kamp etkinlikleriyle bugün de devam edecek.

Güncel 26.06.2022 12:26:52 0
KUMLUCA’DA ‘KIRKMUAR YAYLASI ŞENLİKLERİ’ BAŞLADI

Antalya’da Kumluca'da, dün baslayan ‘Kirkmuar Yaylasi Senlikleri; dag yürüyüsü, kar güresi ve kamp etkinlikleriyle bugün de devam edecek.

Antalya’da Kumluca Belediye Baskani Mustafa Köleoglu’nun düzenledigi Karacaören Mahallesi’nin Kirkpinar Yaylasi’ndaki doga etkinligine; Kumluca Doga Sporlari Kulübü (KUDOSK), Toroslar Doga Sporlari Kulübü (TODOKS), Antalya Tam ve Doga Sporlari (TAMGA), Demre Myra- Likya Yürüyüs Grubu, Doga Sporlari Kulübü, Isparta Göller Bölgesi Doga Sporlari’ndan (GÖLDOSK) 100’e yakin dagci ve bölgeye günübirlik gelen çok sayida yurttas katildi. 

Kumluca Belediyesi, dagcilar ve senlige gelenleri kurulan özel Yörük çadirlarinda müzik esliginde agirladi. Katilimcilara, Kumluca Belediyesi Asevi’nde hazirlanan kahvaltiliklar, kavurma ve pilav ikram edildi. 

Baskan Köleoglu etkinlikle ilgili sunlari söyledi:

“Kumluca’miz alternatif turizmde en iddiali ilçelerimizden bir tanesidir. Denizimizden yaylalarimiza mükemmel yerler vardir. Onlardan bir tanesi olan Kirkmuar, kirk tane çesmenin yan yana gelmesiyle bu ismi almistir. Karacaören Mahalle’mizin zirvesinde, çok soguk bir nokradir. Yayla olmasindan dolayi ziyaretçi akinina ugrayan bir bölgemizdir. Suyun olmasi hayvanciligi da destekliyor. Yörüklerimizin yaylalamak için çadirlarini kurmalarina da olanak sagliyor. Kumluca’mizi da kus bakisi görüyor. Özellikle Antalya merkezden birçok kisi buraya bu doga güzelliklerini görmeye ve Yörük kültürünü tanimaya geliyor. Onlardan bir tanesi de Kirkmuar yaylamiz. Dagcilarimiz buradan Kizlar Sivrisi’ne dogru tirmanis rotasini gerçeklestirecek. Bugün burada hem senligimizi yapiyor hem de dagcilarimizin belirledigi Kizlar Sivrisi zirvesine çikacaklar. Zirveden müthis bir doga manzarasina bakacaklar.”


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °