İSKİ: KAVAKLIDERE YAŞAM VADİSİ, EYLÜL AYI SONUNDA HİZMETE GİRECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), taşkın riskine karşı derelerin kenarlarını yaşam vadisine dönüştürmeye devam ediyor. İSKİ'nin bu çerçevede yürüttüğü çalışmalarda

Güncel 25.06.2022 09:40:46 0
İSKİ: KAVAKLIDERE YAŞAM VADİSİ, EYLÜL AYI SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne (IBB) bagli Istanbul Su ve Kanalizasyon Idaresi (ISKI), taskin riskine karsi derelerin kenarlarini yasam vadisine dönüstürmeye devam ediyor. ISKI'nin bu çerçevede yürüttügü çalismalarda sona gelinen Beylikdüzü’ndeki Kavaklidere Yasam Vadisi eylül ayi sonunda hizmete girecek.

ISKI’den yapilan açiklamaya göre, Beylikdüzü’nde taskin riskine karsi yapim çalismalari devam eden Kavaklidere Yasam Vadisi'nde sona gelindi.  CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun bugün CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, IBB Baskani Ekrem Imamoglu, IBB Meclisi CHP Grup Baskanvekili Dogan Subasi ve ISKI Genel Müdürü Dr. Safak Basa ile birlikte ziyaret ettigi Kavaklidere Yasam Vadisi, eylül ayi sonunda hizmete girecek.

300 BIN METREKAREYI ASKIN YESIL ALAN

Insasi devam eden ve 3 etap halinde planlanan Kavaklidere’de toplamda 4,5 kilometrelik bir alanda 301 bin metrekarelik yasam vadisi çalismalari yapiliyor. Yaklasik 4 kilometre boyunca 280 bin metrekarede çalismalar tamamlanirken kalan kisimda ise imalatlar tüm hiziyla sürüyor. Proje kapsaminda yasam vadisine oyun gruplari, veledrom, meydan, amfiler, yürüyüs yollari, bitki tünelleri, piknik alanlari, okuma bahçeleri, kamelya ve pergola yapiliyor. Ayrica çalismalar kapsaminda yaklasik 3 kilometre dere islahi gerçeklestirilen proje için ise su ana kadar 430 milyon lira harcandi.


Cuma 26.5 ° / 14.3 °
Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °