MAHMUT USTAOSMANOĞLU EDİRNEKAPI SAKIZAĞACI MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine kat

Güncel 24.06.2022 17:41:00 0
MAHMUT USTAOSMANOĞLU EDİRNEKAPI SAKIZAĞACI MEZARLIĞI

Böbrek rahatsizligi nedeniyle tedavi gördügü hastanede 93 yasinda yasamini yitiren Ismailaga Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoglu, Fatih Camii'nde düzenlenen törenin ardindan topraga verildi. Ustaosmanoglu'nun cenaze törenine katilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 'Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimari olarak bulunmus Hoca Efendi Hazretleri’nin sarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadigini biliyoruz” dedi. Ustaosmanoglu’nun oglu Ahmet Ustaosmanoglu, cemaatin yeni liderinin Hasan Kiliç olacagini söyledi.

Ismailaga Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoglu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Tören dolayisiyla Fatih Camii'nin bulundugu Fevzipasa Caddesi trafige kapatilirken camiye baglanan tüm ara sokaklar, polis ekipleri tarafindan bariyerlerle kapatildi.

Cemaatten yapilan duyuru nedeniyle kadinlarin katilmadigi cenaze törenine Cumhurbaskani  Recep Tayyip Erdogan, Adalet Bakani Bekir Bozdag, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AKP Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AKP Grup Baskanvekili Mahir Ünal, BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, CHP Istanbul Milletvekili Ilhan Kesici, Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eski Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Eski TBMM Baskani Ismail Kahraman, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Dünya Etnospor Konfederasyonu Baskani Bilal Erdogan ile Mahmut Ustaosmanoglu’nun ailesi, yakinlari ve ögrencileri katildi.

CENAZE NAMAZINI, OGLU AHMET USTAOSMANOGLU KILDIRDI

Cuma namazini ardindan cenaze namazini, Ustaosmanoglu’nun oglu Ahmet Ustaosmanoglu kildirdi. Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas da Ustaosmanoglu için dua etti. Cenaze namazi için gelenler camiye sigmayinca ara sokaklarda da namaz kilindi.

'SON DÖNEMLERINDE GERÇEKTEN ÇOK ÇILE ÇEKTI'

Cumhurbaskani Erdogan da cenazede cemaate seslendi. Erdogan, sunlari söyledi:

'Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Hoca efendi hazretlerini 65-66 yillarindayken Fatih Imam Hatip’te ögrenciyim, cuma namazlarinda genelde Ismailaga Camii’ne gelir orada kendisini dinlerdik. Orada kendisiyle müserref olurduk. Zaman zaman Yavuzselim Camii’nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür, bu ümmetin manevi mimari olarak bulunmus Hoca Efendi Hazretleri’nin sarktan garba uzayan bir mücadele ve bu mücadelede de farz, sünnet bunlardan asla zerre kadar tavizinin olmadigini biliyoruz. Son dönemlerinde gerçekten çok çile çekti. Bu çilenin ardindan bugün Hakk’a ugurluyoruz. Yas 93. Ama kendisini tanidik, bildik ve bu imaniyla da biz sevgili habibine komsu olacagina da inaniyoruz. Rabbim cümlemizi insallah sevgili habibi ile insallah komsu kilsin. Bu tezkiyenin ardindan daha farkli konusmaya gerek yok. Tekrar ruhu için tekrar El-Fatiha.' 

Cenaze namazinin ardindan Mahmut Ustaosmanoglu'nun tabutu omuzlar üstünde cenaze aracina tasindi. Cenaze araci, izdiham nedeniyle camiden güçlükle çikabildi. Kalabalik nedeniyle, cenaze planlandigi gibi Fevzipasa Cadde'si yerine Vatan Caddesi'nden Edirnekapi'ya götürüldü. Ustaosmanoglu'nun cenazesi, Edirnekapi Sakizagaci Mezarligi'na defnedildi.

MAHMUT USTAOSMANLOGLU'NUN YERINE HASAN KILIÇ GEÇECEK

Bu arada, Mahmut Ustaosmanoglu’nun oglu Ahmet Ustaosmanoglu, Ismailaga Cemaati'nin yeni liderinin Hasan Kiliç olacagini söyledi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °