BİRLEŞİK KRALLIK ANKARA BÜYÜKELÇİSİ CHİLCOTT'AN VEDA MESAJI: “TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE VE HOŞÇA KAL”

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, görev süresinin sona ermesi nedeniyle paylaştığı veda mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün muhteşem mozolesine çelenk bırakmaktan asla yorulmadım…Bir diplomatı Türkiye’den

Güncel 24.06.2022 17:36:21 0
BİRLEŞİK KRALLIK ANKARA BÜYÜKELÇİSİ CHİLCOTT

Birlesik Krallik Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott, görev süresinin sona ermesi nedeniyle paylastigi veda mesajinda, “Mustafa Kemal Atatürk’ün muhtesem mozolesine çelenk birakmaktan asla yorulmadim…Bir diplomati Türkiye’den ayirabilirsiniz ama Türkiye’yi bir diplomattan ayirmak çok zordur. Bu ülkenin kalbimde her zaman özel bir yeri olacak. Karim ve ben geri dönecegiz. Tesekkürler Türkiye ve hosça kal” dedi.

Birlesik Krallik Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’un görev süresi önümüzdeki günlerde sona erecek. Chilcott, “Tesekkürler Türkiye ve hosça kal” notuyla sosyal medya hesabindan veda mesaji paylasti. Chilcott, sunlari söyledi:

“GELIBOLU’DAKI YILLIK ANMA TÖRENLERI ÇOK DUYGULANDIRICIYDI”

“Görev süremin tamamlanmasiyla bu hafta sonu Türkiye’den ayriliyorum. Birlesik Krallik’in Ankara Büyükelçisi olmak büyük bir ayricalikti. Bu ülkedeki seyahatlerimde; yeni ve büyüleyici yerleri ziyaret ettigim, gelenekler ve yerel mutfagi kesfettigim çok güzel anilarim var. O kadar çok sey var ki…Hepsini burada saymam imkansiz. Ancak 100 yili askin bir süre önce düsman olan iki ülkenin, büyük bir dostluk ruhu içinde bulustugu Gelibolu’daki yillik anma törenleri çok duygulandiriciydi. Bogazi gören bir restorandan bir gece vakti bogazin manzarasini seyretmek de oldukça rakipsizdi.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MUHTESEM MOZOLESINE ÇELENK BIRAKMAKTAN ASLA YORULMADIM”

Mustafa Kemal Atatürk’ün muhtesem mozolesine çelenk birakmaktan asla yorulmadim.  Ve tabii ki Fenerbahçe’yi desteklemek büyük bir tecrübe oldu. Belki seneye bir kez daha süper lig sampiyonu olurlar. Son dört yilda Türkiye ile Birlesik Krallik arasindaki is birliginin çok daha güçlenmesinden çok memnunum. Iki Avrupali güç, NATO müttefiki ve G20 ekonomisi olarak güçlü ortakligimizi pekistiriyoruz.

“KARIM VE BEN GERI DÖNECEGIZ”

Simdi bu ayrilik zamaninda karisik duygular içindeyim. Birçok iyi arkadasimdan ayrildigim için üzgünüm. Bir diplomati Türkiye’den ayirabilirsiniz ama Türkiye’yi bir diplomattan ayirmak çok zordur. Bu ülkenin kalbimde her zaman özel bir yeri olacak. Karim ve ben geri dönecegiz. Tesekkürler Türkiye ve hosça kal.”


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °