CHP’Lİ ÖZDEMİR ‘EVİM MAĞDURLARI’NI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, kamuoyunda “evim mağdurları” olarak bilinen yurttaşların sorunlarını TBMM Genel Kurulu gündemine taşıdı. Özdemir, “Geçtiğimiz nisan ayında kabul edilen kanun maddeleri, mağdur edilen vatanda?

Güncel 22.06.2022 20:29:02 0
CHP’Lİ ÖZDEMİR ‘EVİM MAĞDURLARI’NI TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Istanbul Milletvekili Sibel Özdemir, kamuoyunda “evim magdurlari” olarak bilinen yurttaslarin sorunlarini TBMM Genel Kurulu gündemine tasidi. Özdemir, “Geçtigimiz nisan ayinda kabul edilen kanun maddeleri, magdur edilen vatandaslari korumuyor. Firmalarla birlikte TMSF de yasayi açikça ve keyfi olarak ihlal ediyor. 2,5 ay geçmesine ragmen devir islemleri çok yavas ilerliyor” dedi.

CHP Istanbul Milletvekili Sibel Özdemir, kamuoyunda ‘evim magdurlari’ olarak bilinen yurttaslarin sorunlarini Meclis Genel Kurulu gündemine tasidi. Özdemir, sunlari söyledi:

“Kamuoyunda ‘evim magdurlari’ adiyla bilinen faizsiz ev ve tasit alma vaadinde bulunan sirketlerin yarattigi magduriyetler devam ediyor. Meclis Genel Kurulu’nda geçtigimiz nisan ayinda kabul edilen kanun maddeleri, magdur edilen vatandaslari korumuyor.

Firmalarla birlikte TMSF de yasayi açikça ve keyfi olarak ihlal ediyor. 2,5 ay geçmesine ragmen devir islemleri çok yavas ilerliyor, vatandasa almadigi hizmetin bedeli ödetiliyor. Artan enflasyon karsisinda yatirilan paralarin degerinin de düsmesi ile birlikte vatandaslarin magduriyetleri daha da artiyor. Faaliyetlerine seffaf ve açik olarak devam etmeyen alti firma ile birlikte gerçekten hiçbir denetim mekanizmasi bulunmuyor. Buradan basta Hazine ve Maliye Bakanligi’ni, TMSF’yi, BDDK’yi, bütün kurumlari uyariyorum. Yasal düzenlemeyi yerine getirmeyen özellikle iktidar partisi yetkililerinin de bu denetimin yapilmasi konusunda gerekli adim atmasi gerekiyor.”   


Salı 19 ° / 9 °
Çarşamba 23.3 ° / 10.8 °
Perşembe 23.4 ° / 12.8 °