İZMİR’DE KADINLARDAN PINAR GÜLTEKİN TEPKİSİ: 'HUKUK KİTABINDA BENİM ACIMIN İNDİRİMİ VAR MI?'

İzmir’de kadın örgütleri, Pınar Gültekin cinayeti davasında sanık Cemal Metin Avcı’nın cezasında “haksız tahrik indirimi” uygulanmasını protesto etti. Eski damadı tarafından öldürülen Büşra Yabaşkul’un annesi Zuhal İnce, '

Güncel 22.06.2022 10:26:00 0
İZMİR’DE KADINLARDAN PINAR GÜLTEKİN TEPKİSİ:

Izmir’de kadin örgütleri, Pinar Gültekin cinayeti davasinda sanik Cemal Metin Avci’nin cezasinda “haksiz tahrik indirimi” uygulanmasini protesto etti. Eski damadi tarafindan öldürülen Büsra Yabaskul’un annesi Zuhal Ince, 'Böyle adalet olmaz! Ona indirim, buna indirim. Soruyorum sizlere; hukuk kitabinda benim acimin indirimi var mi?' diye konustu.

Izmir’de kadin örgütleri, Alsancak Kibris Sehitleri Caddesi'nde iki ayri eylem düzenleyerek, Pinar Gültekin'in katili Cemal Metin Avci'ya “haksiz tahrik indirimi” uygulanarak 23 yil hapis cezasi verilmesini protesto etti.

Ilk olarak Sosyalist Kadin Hareketi’nin çagrisiyla toplanan ve ellerinde “Katillerden hesabi kadinlar soracak”, “Pinar Gültekin isyanimizdir” yazili dövizler tutan kadinlar, “Adalet Biziz Susmayacagiz” pankarti açti. Kadinlar “Kadin Cinayetleri Politiktir” sloganlari atti.

“TAHRIK INDIRIMI KADIN CINAYETLERINE TESVIKTIR”

Kadinlar adina basin açiklamasini Sevval Güçlü yapti. Güçlü açiklamada sunlari söyledi:

“Pinar Gültekin katil Cemal Metin Avci tarafindan bogularak öldürüldükten sonra varilde yakildi ve üzerine beton döküldü. Adaleti saraylarin dört duvari, mahkeme heyetlerinin iki dudagi arasinda zannedenler... Mugla’daki mahkeme heyeti katile haksiz tahrik indirimi uygulayarak sadece ona degil bundan sonraki tüm katillere de cesaret vermistir. Biz ise bugün burada katillere verilen bu cesaretin hesabini sormakla mükellefiz. Verilen karari kabul etmiyoruz. Verilen haksiz tahrik indirimi kadin cinayetlerine tesviktir. Pinarin katili faillere cinayet islemesi için cesaret veren, Istanbul Sözlesmesi'nden çekilme karari alanlardir. Erkeklerin kadinlari öldürmek için cesaret aldigi yargisi, polisi, askeri, hukugu hepsi katildir. Katlettiginiz bütün kadinlarin isyanini kusanip geldik. Kadinlarin özgürce yasadigi bir toplumu ellerimizle yaratacagiz. Sizin kadinlari katleden, tecavüz eden, taciz eden sisteminizi alasagi edecegiz. Yasamlarimiza birlikte sahip çikabilecegimizi biliyoruz. Bunun için mücadelemizi büyütüyoruz.”

ACILI ANNE: “HUKUK KITABINDA BENIM ACIMIN INDIRIMI VAR MI?”

Izmir Kadin Meclisi ile Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu üyesi kadinlar da ayni sokakta protesto eylemi yapti. Grup içerisinde yer alan ve kizi Büsra Yabaskul, eski damadi tarafindan öldürülen acili anne Zuhal Ince, indirim kararini veren hâkim ve savcilara seslenerek sunlari söyledi:

“Kizim eski kocasi tarafindan öldürüldü. Kizimin davasindan çiktigim gün Pinar’in ölüsü bulunmustu bir varilin içerisinde yakilmis ve üzerine beton dökülmüs halde. Benim kizimi katleden agirlastirilmis müebbet aldi. Bu bile benim acimi hafifletmeye yetmedi. Ben kizimin yüzünü görebildim. Pinar’in annesi neyi görebildi acaba. Yakilmis bir beden... Onun acisini kim taraf edebilir. Pinar’in katiline ödül gibi bir ceza verilmis. Simdi bu karari verenlere soruyorum; sizin evladinizin parmagini yaksalardi siz ne yapardiniz? Böyle adalet olmaz! Ona indirim buna indirim. Soruyorum sizlere; hukuk kitabinda benim acimin indirimi var mi?”

 


Salı 27.5 ° / 16.1 °
Çarşamba 23.5 ° / 16.2 °
Perşembe 23.4 ° / 16.3 °