ANKARALILAR DEVLET HASTANELERİNDEN RANDEVU ALAMIYOR: ÇANKAYA'DA OTURAN BİRİNİN ŞEREFLİKOÇHİSARDAR'DAKİ RANDEVUSUNA GİTMESİ İÇİN 165,9 KM YOL GİTMESİ GEREKİYOR

Başkentliler, devlet hastanelerindeki sağlık hizmetlerine erişemiyor. Ankara merkezde ya da merkeze yakın semtlerde yaşayanlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) göz hastalıkları, diş hekimliği, deri ve zührevi hastalıklar ile iç h

Güncel 20.06.2022 11:58:00 0
ANKARALILAR DEVLET HASTANELERİNDEN RANDEVU ALAMIYOR: ÇANKAYA

Baskentliler, devlet hastanelerindeki saglik hizmetlerine erisemiyor. Ankara merkezde ya da merkeze yakin semtlerde yasayanlar, Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) göz hastaliklari, dis hekimligi, deri ve zührevi hastaliklar ile iç hastaliklari bölümlerinden randevu alamiyor. Bu bölümlere randevular, sehir merkezine 165,9 km mesafedeki Sereflikoçhisar, 115,6 km mesafedeki Çubuk ve 115,6 km uzakliktaki Polatli gibi ilçelerde ayni güne birçok poliklinikten alinabiliyor.

ANKA Haber Ajansi, Saglik Bakanligi’na bagli tüm saglik kurum ve kuruluslarina muayene randevu hizmeti sunan Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) Ankara merkezde bulunan hastanelerin belirli bölümlerinden randevu alinip alinamadigini bir hafta boyunca gözlemledi. 5 gün boyunca en çok randevu talebinin oldugu belirlenen göz hastaliklari, deri ve zührevi hastaliklar, dis hekimligi ve iç hastaliklari bölümleri incelendi. Buna göre; Ankara merkezdeki devlet ve fakülte hastanelerinden ve semt polikliniklerinden randevu almak isteyen yurttaslarin saglik hakkina erisemedigi görüldü.

RANDEVULARIN TÜMÜ SEHIR MERKEZINE UZAK ILÇELERDEKI DEVLET HASTANELERINDEN ALINABILIYOR

ANKA’nin çalismasina göre; bu bölümlerdeki randevularin tümü, sehir merkezine uzak ilçelerdeki devlet hastanelerinden alinabiliyor. Sehir merkezine uzak bu hastanelerde ayni gün için ya da ertesi gün için birden fazla poliklinikte randevu olusturulabiliyor. Sehir merkezindeki hastanelerde ise ayni gün ya da ertesi gün için randevu bulmak imkansiz durumda; ayni hafta, hatta 10 gün içerisinde bile randevu alinamiyor.

ÇANKAYA’DA OTURAN BIRININ SEREFLIKOÇHISAR’DAKI HASTANE RANDEVUSU IÇIN 1 SAAT 48 DAKIKADA 165,9 KM YOL GITMESI GEREKIYOR

Örnegin Çankaya’da oturan bir yurttas, Sereflikoçhisar’daki devlet hastanesinde açik bulunan randevuyu alirsa saglik hizmetine erismesi için özel araci ile 1 saat 48 dakikada 165,9 km yol gitmesi gerekiyor. Ayni kisi, Çubuk’taki devlet hastanesinden randevu alip muayene olmak için yola çiksa 1 saat 26 dakikada 115,6 km yol kat etmek zorunda kaliyor. Bu kisinin, Kahramankazan’daki devlet hastanesindeki randevuyu alirsa da 1 saat 7 dakikada 80,8 km yolculuk yapmasi gerekiyor. Bu mesafe, Haymana için 1 saat 10 dakikada 88, 9 km yol, Polatli için ise 1 saat 24 dakikada 115,6 km seyahat anlamina geliyor.

Sehir merkezine yakin olan Ankara Sehir Hastanesi’nde, Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Devlet Hastanesi’nde ve Yildirim Beyazit Üniversitesi Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde nadir olsa randevu bulunabiliyor. Örneklem içindeki bölümlerde genel olarak göz hastaliklari ve deri ve zührevi hastaliklar bölümlerinde randevu bulmak daha zor iken dis hekimligi ve iç hastaliklari bölümlerinde daha fazla randevu bulunuyor.

ANKA Haber Ajansi’nin bir hafta boyunca bu dört bölüm için gözlemledigi randevular söyle:

13 HAZIRAN

Göz hastaliklari bölümü: Ayni gün içinde sadece Nallihan’daki devlet hastanesinde randevu var. Ayni haftada da merkeze yakin hastanelerde hiç randevu yok. Semt polikliniginde ise randevu yok. Gün içinde ek randevu açilmadi.

Deri ve zührevi hastaliklar bölümü: Ayni güne randevu yok. En erken 24 Haziran’da Elmadag’daki devlet hastanesinde var. Semt polikliniginde ise randevu yok. Gün içinde ek bir randevu açilmadi.

Dis hekimligi (genel dis) bölümü: Ayni güne sadece Ayas’taki devlet hastanesinde randevu var. Semt polikliniginde ise en yakin randevu tarihi, 23 Haziran’da Mamak Agiz ve Dis Sagligi’na bagli Besevler Agiz Dis Sagligi Merkezi’nde (ADSM) görünüyor. Gün içerisinde yeni randevu açilmadi.

Iç hastaliklari (dahiliye) bölümü: Ayni gün içinde birden fazla hastanede randevu var ama bu randevularin hiçbiri merkeze yakin hastanelerde degil. Haymana, Kahramankazan, Sereflikoçhisar, Nallihan devlet hastanelerinde randevu var. Merkeze en yakin Akyurt’taki devlet hastanesinde var.

Semt polikliniklerinde ise 29 Mayis Devlet Hastanesi Vilayetler Hizmet Birligi Semt Poliklinigi ve Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Egitim ve Arastirma Hastanesi Ahmet Andiçen Semt Poliklinigi’nde (Kolej/Kurtulus) randevu var. Gün içerisinde hastanelerde randevu açilmazken 14 Haziran’a Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesi 50. Yil Yenimahalle semt polikliniginde randevu açilmis.

14 HAZIRAN

Göz hastaliklari bölümü: Ayni gün içinde sadece Nallihan devlet hastanesinden randevu var. Aksam saatlerinde ise Nallihan, Sereflikoçhisar, Polatli’daki hastanelerde randevu açildi. Ertesi güne ise Beypazari devlet hastanesinde açik randevu görüldü. Semt polikliniklerinde ise en yakin randevu, 28 Nisan da Dr. Abdurrahman Onkoloji Egitim ve Arastirma Hastanesi Urankent Poliklinigi’nde randevu var.

Deri ve zührevi hastaliklar bölümü: Ayni güne randevu yok ve gün içinde de randevu açilmadi. En yakin randevu, 27 ve 29 Haziran’da Elmadag devlet hastanesinde görünüyor. Semt polikliniklerinde ise hiç randevu yok.

Dis hekimligi (genel dis) bölümü: Ayni gün içerisinde merkeze yakin hastanelerde randevu yok. Merkeze uzak ilçelerde ise Ayas ve Nallihan devlet hastanelerinde randevu var. Ayni gün açik olan en yakin randevu da 16 Haziran’da Polatli ADSM’de açik. Gün içerisinde semt polikliniklerinde ise en yakin randevu, 23 Haziran’da Mamak ADSM’ye bagli Siteler Agiz Dis Sagligi Poliklinigi’nde (ADSP) var.

Aksam saatlerinde, ertesi gün için Ayas, Nallihan, Karapürçek devlet hastaneleri ve Polatli ADSM için yeni randevu açildi. Semt polikliniklerinde ise Yildirim Beyazit Üniversitesi Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi Batikent Semt Poliklinigi’nde randevu var. Bu poliklinik merkeze en yakin mesafede.

Iç hastaliklari (dahiliye) bölümü: Ayni gün için Haymana, Kizilcahamam, Sereflikoçhisar Kahramankazan devlet hastanelerinde randevu var. Aksam ise ertesi gün için Haymana, Kahramankazan, Kizilcahamam, Sereflikoçhisar devlet hastanelerinde yeni randevu açildi. Semt polikliniginde ise 29 Mayis Devlet Hastanesi Vilayetler Hizmet Birligi Semt Poliklinigi, Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Hasköy Semt Poliklinigi ve Yildirim Beyazit Üniversitesi Yenimahalle Egitim ve Arastirma Hastanesi Ostim Poliklinigi’nde randevu var. Aksam saatlerinde, ertesi güne Dr. Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Egitim ve Arastirma Hastanesi Ahmet Andiçen Semt Poliklinigi’nde, Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Hasköy Semt Poliklinigi’nde randevu açildi.

15 HAZIRAN

Göz Hastaliklari bölümü: Ayni gün için Nallihan’da, ertesi güne de Polatli’daki devlet hastanelerinde randevu var. Sonraki en yakin randevu, 21 Haziran’da Sereflikoçhisar’da, 22’sinde de Polatli’daki hastanelerde var. Semt polikliniginde ise randevu yok.

Deri ve zührevi hastaliklar bölümü: Ayni gün ve hafta için randevu yok. En yakin randevu, 27 Haziran’da Elmadag’da ve 29 Haziran’da Kahramankazan’daki hastanelerde var. Semt polikliniginde de randevu yok. Aksam bakildigin da 28 Haziran’a Elmadag’a, 30 Haziran’a Kahramankazan’a ve 1 Temmuz’a da Polatli ve Gölbasi’ndaki hastanelere yeni randevular açildigi görüldü.

Dis hekimligi (genel dis) bölümü: Ayni güne sadece Ayas ve Nallihan’da randevu var. Semt merkezine en yakin olarak Etlik Zübeyde Hanim Kadin Hastaliklari Egitim ve Arastirma Hastanesi’nden randevu anilabiliyor, fakat yalnizca gebe hastalara randevu veriliyor. Semt polikliniginde de en yakin randevu, 24 Haziran’da Gölbasi ADSM’ye bagli Çayyolu ADSP’de ve 27 Haziran’da Mamak ADSM’ye bagli Besevler Poliklinigi’nde var.

Iç hastaliklari (dahiliye) bölümü: Ayni gün içinde Haymana, Kahramankazan, Sereflikoçhisar, Nallihan, Akyurt, Kizilcahamam, Polatli devlet hastanelerinde randevu var. Merkeze en yakin olarak ise Ankara Sehir Hastanesi, Yildirim Beyazit Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi ve Beytepe Sehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi’nden randevu almak mümkün.

Semt polikliniklerinde de en yakin tarihli randevu, 16 Haziran Diskapi Yildirim Beyazit Egitim ve Arastirma Hastanesi Hasköy Semt Poliklinigi’nde, Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesi 50. Yil Yenimahalle Semt Poliklinigi’nde ve Sincan Nafiz Körez Yenikent Mesa Semt Poliklinigi’nde var.

16 HAZIRAN

Göz hastaliklari bölümü: Ayni gün için ne sehir merkezinde ne de ilçelerdeki hastanelerinde randevu var. En yakin randevu ertesi güne açik; 17 Haziran’da Nallihan ve Kizilcahamam devlet hastanelerinde, 23 Haziran’da Polatli ve Sereflikoçhisar devlet hastanelerinde ve 24 Haziran’da da Polatli ve Beypazari devlet hastanelerinde var. Semt polikliniginde ise açik randevu yok.

Deri ve zührevi hastaliklar bölümü: Ayni gün için ne sehir merkezinde ne de ilçelerdeki hastanelerinde randevu var. En erken randevu, 28 Haziran’da Elmadag’da 30 Haziran’da Kahramankazan’da ve 1 Temmuz’da da Ankara Sehir Hastanesi’nde var. Semt polikliniklerinde randevu yok.

Dis hekimligi (genel dis) bölümü: Ayni güne ne sehir merkezindeki hastanelerde ne de uzak ilçelerdeki hastanelerde randevu var. En yakin randevu ertesi gün için açik. 17 Haziran için Ayas, Nallihan, Polatli, Sereflikoçhisar Zübeyde Hanim Kadin Hastaliklari Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde (gebeler için) ve Beytepe Sehit Murat Erdi Eker Devlet Hastanesi’nde randevu var. Ayni gün için 75. Yil ADSM’ye bagli Kalecik ADSP’de randevu var. Sonraki en yakin randevu da 23 Haziran’da Sincan ADSM’ye bagli Güdül ADSP’de.

Iç hastaliklari (dahiliye) bölümü: Ayni gün için Nallihan, Kizilcahamam, Haymana, Kahramankazan, Polatli, Çubuk, Gölbasi devlet hastanelerinde ve Ankara Saglik Bilimleri Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde randevu var. Sonraki en yakin randevular da 20 Haziran’da Kizilcahamam, Sereflikoçhisar ve Elmadag’daki hastanelerde açik.

17 HAZIRAN

Göz hastaliklari bölümü: Ayni gün için Nallihan ve Mamak devlet hastanelerinde, Atatürk Sanatoryum Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde randevu var. Sonraki en yakin randevu da 22 Haziran’da Polatli devlet hastanesinde. Semt polikliniginde randevu yok.

Deri ve zührevi hastaliklar bölümü: Ayni güne randevu yok. En yakin randevu, 27 Haziran’da Kahramankazan ve 28 Haziran da Elmadag devlet hastanelerinde var. Semt polikliniklerinde ise ayni gün, Sincan Nafiz Körez Devlet Hastanesi 12. Cadde Semt Poliklinigi’nde randevu var.

Dis hekimligi (genel dis) bölümü: Ayni gün Ayas, Nallihan, Polatli devlet hastanelerinde randevu var. Sonraki en yakin randevu, 20 Haziran’da Polatli’da. Semt polikliniginde de ayni güne randevu yok. En yakin randevular, 21 Haziran’da 75. Yil ADSM’ye bagli Kalecik Poliklinigi’nde ve 28 Haziran’da Mamak ADSM’ye bagli Besevler Poliklinigi’nde var.

Iç hastalilari (dahiliye) bölümü: Ayni gün için Nallihan, Haymana, Kahramankazan, Polatli, Çubuk, Kizilcahamam devlet hastanelerinde randevu var. Semt polikliniklerinde de ayni gün için, Diskapi Yildirim Beyazit Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Hasköy Semt Poliklinigi’nde randevu mevcut. Sonraki en yakin randevu, 21 Haziran’da Yenimahalle Yildirim Beyazit Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Ostim Semt Poliklinigi’nde açik.


Pazar 31.5 ° / 19.5 °
Pazartesi 30.9 ° / 17.7 °
Salı 27.5 ° / 16.1 °