İZMİR-MİDİLLİ SEFERLERİ BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandıracak İzmir-Midilli seferlerini başlattı. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren İhsan Alyanak yolcu gemisi, İzmir Alsancak Limanı’ndan 50’ye yakın yolcusuyla hareket etti. Gemi pazar g?

Güncel 17.06.2022 16:29:37 0
İZMİR-MİDİLLİ SEFERLERİ BAŞLADI

 

Izmir Büyüksehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandiracak Izmir-Midilli seferlerini baslatti. IZDENIZ bünyesinde hizmet veren Ihsan Alyanak yolcu gemisi, Izmir Alsancak Limani’ndan 50’ye yakin yolcusuyla hareket etti. Gemi pazar günü Midilli’den dönüse geçecek. 

Izmir Büyüksehir Belediyesi, deniz turizmine ivme kazandiracak Izmir-Midilli seferlerini baslatti. IZDENIZ Genel Müdürlügü tarafindan koordine edilen seferlerin ilki bugün yapildi. 50’ye yakin yolcusuyla Izmir Alsancak Limani’ndan hareket eden Ihsan Alyanak gemisini, IZDENIZ Yönetim Kurulu Baskani Hakan Ersen ile IZDENIZ Genel Müdürü Ümit Yilmaz ugurladi. Yaz boyunca her hafta cuma günleri 09.30’da Izmir Alsancak Limani’ndan kalkacak Ihsan Alyanak gemisi, yaklasik 2 saat 45 dakikalik yolculuk sonrasi Midilli’ye varacak. Gemi, pazar günleri saat 17.30’da da Midilli’den Izmir’e hareket edecek.

Pandemi sonrasi deniz turizmine ivme kazandiracak ada seferlerine baslamak için gün saydiklarini belirten IZDENIZ Yönetim Kurulu Baskani Hakan Ersen, “Çok sevinçliyiz. IZDENIZ ailesi olarak iki senedir bugünü bekliyorduk. Baskanimiz Tunç Soyer’in vizyonu dogrultusunda bu seferleri düzenledik. Ilk seferimizi yaptik, yaklasik 50 yolcumuzla hareket ettik. Hayirli olsun” dedi. 

IZDENIZ Genel Müdürü Ümit Yilmaz ise “Ülkemizin nüfus bakimindan en kalabalik üçüncü sehri Izmir ile Yunanistan’in üçüncü büyük adasi Midilli arasinda seferlerin ilkini bugün yapiyoruz. Oldukça önemli bir gün. Izmir’den 12 sefer yapmayi planladik. Gelen taleplere göre karsilikli olarak Izmir-Midilli, Midilli-Izmir arasindaki sefer sayilarini artirabiliriz. 2005 yilindan bugüne milli bayrakla kendimize ait bir yolcu gemisinin Izmir Limani’ndan ilk hareketi bu. 17 sene sonra… Önemi bu yüzden artiriyor. Bu uygulama örnek olur, Izmir’e gelen gemi sayisi artar. Baskanimiz Tunç Soyer’e seferin planlamasindan son ana kadar destegi için tesekkür ediyorum. Ulasim Dairesi Baskanligimiz, IZDOGA sirketimiz ve TÜRSAB’in desteklerine ayrica tesekkür ediyorum' dedi.

GIDIS DÖNÜS BILET ÜCRETI: 85 EURO

Biletler, bilet.izdeniz.com.tr adresinden online olarak satisa sunuluyor. Ayrica Izmir Alsancak Limani’nda açilan IZDENIZ satis ofisinden de elden bilet alinabiliyor. Ayrintili bilgi almak isteyenler, 0501 535 3535 numarali telefonu arayabilir ya da midilli@izdeniz.com.tr adresine elektronik posta atabilir. Midilli turlarindan, yesil pasaportu ve Schengen vizesi olan yurttaslar yararlaniyor. Gidis-dönüs bilet ücreti 85 Euro, tek yön bilet ücreti ise 50 Euro olarak belirlendi. 7-12 yas grubu çocuklar için yüzde 50 indirim uygulaniyor. 0-6 yas grubu çocuklar ise ücretsiz seyahat edebiliyor.


Cuma 23.6 ° / 14.7 °
Cumartesi 19.2 ° / 11.6 °
Pazar 17 ° / 9.7 °