KONAK'TA KADINLAR İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

Konak Belediyesi ile İzmir Kadın Dayanışma Derneği arasında kadınlara yönelik eğitimler verilmesi ve ortak projeler üretilmesi için protokol imzalandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 'Her zaman kadınların yanındayız. Kadın dostu b

Güncel 16.06.2022 12:14:00 0
KONAK

Konak Belediyesi ile Izmir Kadin Dayanisma Dernegi arasinda kadinlara yönelik egitimler verilmesi ve ortak projeler üretilmesi için protokol imzalandi. Konak Belediye Baskani Abdül Batur, 'Her zaman kadinlarin yanindayiz. Kadin dostu bir belediye olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Konak’ta kadinlarin sosyal ve ekonomik hayatta daha güçlü olmasi için yapilan protokolün imza törenine Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Izmir Kadin Dayanisma Dernegi Baskani Müzeyyen Alpsen ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Konak Ilçe Kadin Kollari Baskani Nurten Serdahbeyi ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Sibel Hür katildi. Protokol ile ortak proje ve projelere yönelik hibe desteklerinde beraber çalismalar yapilacak. Ayrica Kadinin Insan Haklari Egitim Programi (KIHEP) kapsaminda da egitimler verilecek.

BATUR: 'KONAK BELEDIYESI SIVIL TOPLUM ÖRGÜTLERIYLE AYAKTA'

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini belirterek söyle konustu:

'Her zaman kadinlarin yanindayiz. Kadin dostu bir belediye olmaktan gurur duyuyoruz. Konak Belediyesi olarak geçtigimiz üç yil içerisinde özellikle kadin dernekleriyle çok iyi isbirlikleri yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Egitim ve bilinçlendirme çalismalarini ara vermeden sürdürüyoruz. Konak Belediyesi, sivil toplum örgütleriyle ayakta. Olmasi gereken de bu. Çünkü yerel yönetimler her zaman halkiyla beraber olmali Halkin temsilcisi olan sivil toplum kuruluslariyla isbirligi içinde olmak bu anlamda çok önemli.”

KADINA SIDDET GÜNDEMDEN DÜSMÜYOR

Kadina yönelik siddetle mücadeleye deginen Baskan Batur konusmasina söyle devam etti:

“Ülkede maalesef düsmeyen bir gündem var; kadina yönelik siddet. Itiraf etmek gerekir ki iktidarin kararlarindan güç alan erkekler de var. Istanbul Sözlesmesi'nin bir gece yarisi bir anda ortaya kaldirilmasi gibi. Istatistiklere baktigimizda o günden bugüne siddet olaylarinda artis görüyoruz. Bu konuda Konak Belediyesi duyarliligini bundan sonra da sürdürecek. Kadinlar, çocuk ve gençler, engelli bireyler, sosyal hizmet açisindan en fazla ilgilendigimiz kesim.”

SIGINMA EVI MÜJDESI 

Konak’ta hizmete açilacak kadin siginma evi hakkinda da bilgi veren Baskan Batur, projenin tamamlandigini ve ihaleye hazirlandiklarini belirterek, 'Siginma evi ile ilgili projemiz hazir. Geçtigimiz meclis toplantimizda bunun müjdesini vermistik, bir kez de burada söyleyelim. Kisa süre içerisinde de ihaleye çikacagiz. Bu dönem içerisinde bitirmeyi ve hizmete açmayi istiyoruz” dedi.

ALPSEN: 'MÜCADELEMIZ BÜYÜYOR'

Izmir Kadin Dayanisma Dernegi Baskani Müzeyyen Alpsen de konusmasina dernek faaliyetlerini anlatarak basladi. Yerel yönetimlerle birlikte çalismayi önemsediklerini belirten Alpsen, Izmir Siginma Evleri Istiyor kampanyasi, Kadin Dostu Kentler gibi pek çok çalismaya imza attiklarina dikkat çekti. Alpsen, kadin danisma merkezi, danisma hatti ile beraber gönüllü psikolog ve avukatlarla çalistiklarini, ayni zamanda egitimler düzenlediklerini de sözlerine ekledi.

Konak Belediyesi’yle birlikte yapacaklari çalismalarla kadinlarin güçlenecegini vurgulayan Alpsen söyle konustu:

“Istanbul Sözlesmesinin feshedilme istegiyle birlikte, kadinlara ve kadin haklarina yönelik siddet ve saldirilarin arttigi bir dönemden geçiyoruz. Kadin düsmani politikalarin bu kadar yaygin ve pervasizca tartisilmasina karsi esitlik mücadelemiz, ulusal dayanismayla büyüyor. Bu protokolün, Konak ilçe sinirlari içerisinde ikamet eden kadinlarin güçlendirilmesine katki saglayacagina inaniyoruz. Kadinlarin güçlenmesi anlaminda üzerimize düseni yapmaya haziriz.”


Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °
Çarşamba 29.5 ° / 19.7 °